iPhone 4S Aldım Fakat Bir Sorum Olucaktı Sarjla İlgili..

Sponsorlu Bağlantılar

keko9

Üye
    Konu Sahibi
iPhone 4S Aldım Fakat Bir Sorum Olucaktı Sarjla İlgili..
arkadaslar merhabalar oncelıkle. bugun iphone 4s 16gb aldım ve adam 8 saat sarj olması gerek dedı neyse daha sarja koymadan yukledım bazı programları falan sonra bılgısayardan dosya atıyım dedım iphone a fakat unuttum ki usb le sarj olabılıyodu iphone symbian dan geldıgım ıcın aklıma bıle gelmedı sarj oldugu :bilmm neyse smdı ben bunu cıkarsam normal prize taksam bısey olurmu yanı cıkarmaktan korkuyorum adam 8 dedi ilk sarj 8 olmalı dedı o yuzden cıkaramıyorum

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
arkadaslar merhabalar oncelıkle. bugun iphone 4s 16gb aldım ve adam 8 saat sarj olması gerek dedı neyse daha sarja koymadan yukledım bazı programları falan sonra bılgısayardan dosya atıyım dedım iphone a fakat unuttum ki usb le sarj olabılıyodu iphone symbian dan geldıgım ıcın aklıma bıle gelmedı sarj oldugu :bilmm neyse smdı ben bunu cıkarsam normal prize taksam bısey olurmu yanı cıkarmaktan korkuyorum adam 8 dedi ilk sarj 8 olmalı dedı o yuzden cıkaramıyorum

birşey olmaz sadece daha sonralarda şarj süresi olması gerekenden daha kısa olur

xPaSHax

xPaSHax

Üye
bi sıkıntı olmaz ılk seferden

15097

15097

Üye
Hiçbir şey olmaz.Yeni nesil pillerde takmaya gerek yok diye biliyordum ama :hmmm

belonni_nike

belonni_nike

Üye
Aynısını bende yaptım sonralarda telefon artık kafayı yemişti. Şarjdan çıkarınca açılıp kapanma falan oluyordu

azrock

azrock

Üye
İyi sallamış herkes var ya. :D

Bakınız Alıntı:

Yeni telefon aldığınızda sakın 12 saat şarj etmeyin.Eskiden nikel-kadyum pilli telefonlar vardı.İlk şarj süreleri 12 saatti.Bellek etkisi olurdu onlarda.Ama artık yeni telefonların hiçbirinde 6 senedir nikel kadyum pil kullanılmıyor.Lityum iyon pil kullanılıyor.Telefonun ilk 5 şarj işlemi şöyle olmalı.Telefonun şarjını tamamen bitir kapalı halde batarya dolu diyene kadar şarj et.Açık şekilde de şarj edebilirsiniz ama kapalı halde şarj etmek yararınıza olur.Ayrıca lityum iyon piller her yıl kapasitelerinin % 20 sini kaybediyorlar.

Anlıyacağınız 8 saat falan hikaye. Gönül rahatlığıyla kullanın.
:good:

azsxd

azsxd

Üye
İyi sallamış herkes var ya. :D

Bakınız Alıntı:

Yeni telefon aldığınızda sakın 12 saat şarj etmeyin.Eskiden nikel-kadyum pilli telefonlar vardı.İlk şarj süreleri 12 saatti.Bellek etkisi olurdu onlarda.Ama artık yeni telefonların hiçbirinde 6 senedir nikel kadyum pil kullanılmıyor.Lityum iyon pil kullanılıyor.Telefonun ilk 5 şarj işlemi şöyle olmalı.Telefonun şarjını tamamen bitir kapalı halde batarya dolu diyene kadar şarj et.Açık şekilde de şarj edebilirsiniz ama kapalı halde şarj etmek yararınıza olur.Ayrıca lityum iyon piller her yıl kapasitelerinin % 20 sini kaybediyorlar.

Anlıyacağınız 8 saat falan hikaye. Gönül rahatlığıyla kullanın.
:good:

Gerekli açıklamayı yapmışsın teşekkürler.

Kanuni_1520

Kanuni_1520

Üye
Arkadaşım tama symbian kötü falan ama iyice kötüleme tepemi attırma bizim cihazlarda usb den şarj oluyor. :off

Üst Alt