Konu almış başını gitmiş
İngiltereye giderken aklımda Galaxy S2 almak vardı, zaten bu konu ve diğer birkaç forumda daha bilenlere sordum. Kesin kararımı vermiş şekilde yola çıktım, Galaxy S2 tamamdır diyerek...
İlk gün gidip bir O2 mağazasında cihazı görüp inceldim. iPhone 4'le kıyasladım, yanyana koydum, 2 - 3 gün tereddüt ettikten sonra gidip iPhone 4 aldım.
Sebebine gelince; şubat ayında wave 2 almıştım ve Bada OS şöyle olacak böyle olacaklarla telefona 4,5 ay ancak sabredebildim. Galaxy S2 için de Android şöyle olacak böyle olacakları beklemeye hiç niyetim yoktu. İki telefonu yanyana koyup baktığınızda tasarım olarak da iPhone çok ağır basıyor. Hem çok şık hem de daha derli toplu. Galaxy S2 nin arka plastik paneli, ebat olarak çok büyük bir telefon olduğundan mıdır bilmem ama o telefona hiç olmamış diye düşünüyorum. Tamam Super Amoled Plus şahane eyvallah da, o telefonu taşımak için freebag ya da normal bir çanta taşımak lazım. Cepte taşınması çok olası gelmedi bana.
Çok tereddüt ettim ilk başta fakat son kararımı vermeme sebep olan konular;
- Galaxsy S2 nin ebatlarının çok büyük olması, (arka kapağın plastik olması da tabi)
- Android'in IOS'i yakalamasının 1-2 yıla daha ihtiyacı olduğunun söylenmesi
ve benim için en önemlisi,
- Galaxy S2 "4.3 inch ekranda 480 x 800 pixel",
iPhone 4 ise "3,5 inch ekranda 960 x 640 pixel". (daha küçük ekranda daha yüksek çözünürlük)
Eylül'de iPhone 5 gelecek, önümüzdeki yıl 6 -7 kim bilir belkide başka birşey. Belkide Galaxy S IV... Teknoloji çok hızlı ilerliyor, 1-2 yıl sonra bakalım neleri tartışıyor olacağız, ama şu bir gerçek ki iPhone'un uygulama zenginliği birçok şeyi çözüyor ve ben geçecek olan bu süre zarfında mevcut nimetlerinden faydalanıyor olacağım. 2 yıl sonra duruma göre seçenekleri değerlendirip, onu da o zaman düşünürüz artık.
Tüm bunları neden yazdığıma gelince, birincisi konuyu benim açmış olmam, diğer sebepte; benim gibi tereddüt yaşayan, forumlarda ilgili konuların 2. sayfasından sonra yok seninki kötü benimki daha iyi kavgalarından dolayı aradığını bulamayan arkadaşlar belki bu yazıyı okurlar ve sesime kulak verirler. Siz siz olun, alacağınız cihazı elinize alıp kendiniz, kendi kriterleriniz doğrutusunda incelemeden, teknik özellik ve ürün incelemelerini bir kenara atıp, hatta unutup,
kendi kararınızı kendiniz verin.
En büyük derdimizin bunlar olması dileğiyle...
Selamlar...