açıkçası android şuan geleceğin işletim sistemi olarak gözüküyor ama şuan bence henüz tam oturmamış bir sistem, açıkları çok donanım hızlandırma desteği sunamıyor uygulamalar işletim sistemi ile anlaşabilmek için aracıya ihtiyaç duyuyor, windows işletim sistemindeki jvm gibi bu da performans olarak kötü tabi, zaten android işletim sistemli cihazların minimum 1ghz işlemciye sahip olmalarının nedeni daha aşağısında sistem acayip ötesi hantallaşıyor, en az 1ghz işlemci ile adroid normal çalışıyor, tabi 1ghz işlemci bataryayı nasıl bitirir sen düşün telefonun ısınması da cabası.
ios ve symbian donanım hızlandırma desteğine sahip olduklarından bataryadan tasarruf etmek için işlemci saat hızları düşürülmüştür, Bada'yı bilmiyorum ama android şuan için bana pek mantıklı görünmüyor, ne zaman donanım hızlandırma desteği gelir ve arada ki 3. şahıs dediğim işletim sistemiyle uygulamaların anlaşmasını sağlayan aracı kalkarsa ve açıklar kapanırsa o zaman alınır.
Zaten sende android konusunda çekimsersin o yüzden birde kullanıcılarından yorum alabilirsen senin için çok daha sağlıklı olur.