Internet Üzerinden Nikah Şekeri Verigisi

Sponsorlu Bağlantılar

alyuz41

alyuz41

Üye
    Konu Sahibi
Internet Üzerinden Nikah Şekeri Verigisi
Arkadaşlar merhaba. Annem ile Teyzem bu işe girdi evde nikah şekeri yapıyorlar ve şimdi bir site açıyoruz ancak birşey sorucam biz orada numara falan vericez anlık bir ticaret olmucak bunun vergisi varmı? Devlet bu işlere önem veriyormu
 


OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Satışın gerçekleştiği mecra internet de olsa, bahsettiğiniz iş ticari bir faaliyettir ve vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrgncy
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Vergiden muaflar.


Beşinci sayfa 6. madde ve altıncı sayfa 4. bölüm(kazançlarda istisnalar) kısmı sizi ilgilendiriyor diğerlerini okumanıza gerek yok. Ancak yine de kanunu tümüyle okumanızı öneririm.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Emrgncy
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Erol adminim, olayı şimdi gelir idaresi vergi müfettişlerinden birine sordum.

Aldığım cevap şöyle: "Bu maddeleri içeren faaliyetler, herhangi bir incelemeye tabi olmadıkları için vergiden muaftırlar ve bu kişilerin vergi mükellefiyeti söz konusu değildir. Fakat internet üzerinden yapılan bu tür ticari faaliyetler işin boyutunu biraz değiştiriyor, çünkü internet üzerinden yapılan bu tür faaliyetler Maliye tarafından belirli incelemelere tabi tutulurlar, yapılan incelemeler neticesinde şahsın gelirinin ilgili yıla ait istisna tutarının üzerinde olduğu tespit edilirse, şahıs bu işi yapmaya başladığı tarihten itibaren Gelir vergisi mükellefi olarak sınıflandırılır." denildi.
 
Son düzenleme:
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Müfettişin bahsettiği internet üzerinden ürün satışı yada reklam gelirlerini kapsıyor. Arkadaşımız internet sitesi üzerinden satış yapılmayacağını, ürün tanıtımı ve telefon numaralarını ilan edeceklerini belirtmiş. Bu durumda web sitesi üzerinden bir kazançtan bahsedemeyiz. İstisna tutarının da yıllık 20.000 TL olduğunu göz önüne alırsak, web sitesinde reklam aracılığıyla gelir modeli oluşturulsa dahi istisna tutarını geçemeyeceği için vergi mükellefiyetinden söz edemeyiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Haklısınız,
Evet ben yanlış anlamışım, ticari faaliyetini site üzerinden yürüteceğini düşündüm. :ah Bu arada 2013 yılı için Gelir vergisi istisna tutarı 3.200TL diye biliyorum Erol adminim.
 
  • Beğen
Tepkiler: EroL
EroL

EroL

Emekli Yönetici
O zaman su sorulari soralim

Gelir vergisi istisna tutari ne kadardir?
E-ticaret faaliyetlerinde bulunmayan, sadece google adsense reklam programi uzerinden gelir saglayan, bu geliri ozgun makale ve urun tanitimi konulariyla elde eden kisisel web sitesi sahipleri vergi mukellefi midir?

@Praetor
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
alyuz41

alyuz41

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle benimle bu kadar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

- Site üzerinden ürün tanıtımı, ADET ücreti belirtilecek.
- Ulaşım için bir cep numarası verilecek ve tabii ki adress.
- Anında banka kartlarına para geçmek, siteye reklam almak şu anda ki düşüncelerimizden değil.Anlık kredi kartı işlemleri olmayacak vereceğimiz banka numarasına ücretler yatırılacak. Evet arkadaşlar yok mu hiç yardımcı olacak?
 
nokia_belle

nokia_belle

Üye
Verilen banka numarasi yani hesap numarasi incelemeye alinir siz öyle yaparsaniz. Para akışı olan kucuk capli sirketiniz olucak,aile sirketi gibi bankadan hesap giris-cikisi oldugundan zaten siz ben bu isi yapmiyorum dediginiz zaman ilk once hesaba el konulur ardindan ceza alip haciz bile olir geriye donuk. Hesabimdaki olaylarida onlar goremiyormus gibisinden bir cabaya girerseniz,öyle dusunurseniz size soyle anlatiyim yaklasik 10 dakika icinde vergi dairesi hesap ozetinizi bulur,ardindan size tebligat gelir evinize posta yoluyla ve gecmise donuk vergisini bile alirlar. Vergi ile o sitenin baglantisi olmamasi icin urun tanitimi yada temsili fiyat olmasi lazim,siz tutupta bu isin icine banka hesap numarasi eklediginiz zaman ticaret yapmaya basladiginiz vergi ile o zaman tabiki ilginiz olur.
 
ozakin70

ozakin70

Üye
Sadece tel verecekseniz sorun olmaz cunku bizim dukkanin sitesinde de var ama gittigidiyor tarzi sepete at filan olursa bugun almazlarsa yarin cezasiyla ilirlar
 


Üst Alt