Internet Explorer'a ağır darbe

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Avrupa Birliği, Microsoft'un rakip internet tarayıcılara işletim sisteminde yer verme sözünü kabul etti ve uzun süredir devam eden anti-tekel davası böylece sonlandı. Artık bundan böyle Microsoft'un işletim sistemlerinden birini bilgisayarına kurmak isteyen kullanıcılar Internet Explorer yerine Firefox, Opera ve Safari gibi alternatif web tarayıcıları bilgisayarlarına kurabilecek.

Hürriyet'in haberine göre Rekabet Komisyoneri Neelie Kroes, yaptığı açıklamada milyonlarca Avrupalı tüketicinin internet tarayıcı seçiminden fayda sağlayacağını ve internet şirketlerini inovasyon yaratma konusunda teşvik edeceğini belirtti.

Microsoft, kullanıcılara 12 internet tarayıcı arasından seçim şansı verecek. Bu tarayıcılar arasında Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari ve Google Chrome da yer alıyor. Bu seçim ekranı Mart ortasında devreye girecek.

Microsoft rekabet yasalarını çiğnediği gerekçesiyle 1.68 milyar euro cezaya çarptırılmıştı. Avrupa Birliği, Microsoft'un Windows işletim sistem üzerinde varsayılan internet tarayıcı olarak Internet Explorer'ı sunmasının, haksız rekabet yarattığını iddia etmişti.

Microsoft, bilgisayar üreticilerine Internet Explorer'ı iptal etme ya da rakip bir internet tarayıcı kurulu olarak satma izni verecek. Microsoft'un bu uygulaması, Avrupa Ekonomik Bölgesi'nde 5 yıl boyunca geçerli olacak.

Davanın açılmasının sebebi ise Norveçli internet tarayıcı firması Opera'ydı. Opera'nın teknoloji şefi Hakon Wium "Biz bunun internet için önemli bir zafer olduğunu düşünüyoruz. Avrupa'daki internet kullanıcılarının gerçek bir seçeneği olacak. Çok iyi hissediyoruz, iki yıldır çok çalışıyorduk" dedi.

haber3

• Beğen
Tepkiler: celilcemre

rapman

rapman

Üye
internet explorer'dan vazgeçmem.alıştım bir kere

cortex47

cortex47

Üye
valla chrome en iyisi :)

franklinda

franklinda

Üye
bunun sonu sadece kendi görüntüsünü veren bir windows olacak ver herşeyi yeniden yükleyeceksin ki bu da microsft için başarırsa büyük bir pazar olacak çünkü her şeyi en iyi duruma getirip sunsa paralı sunar ve kazanır diğer yandan diğer işletim sistemleri içinde aynı dava açılmalı bence onlarda sabit tarayıcı yokmu onlar bunu kullanmıyorlarmı acaba.Ve başaramasa büyük bir gelir kaybı yaşarki yüklü olması kişi tercihini etkileyici değildir. Bunu göz onünde bulundurmamışlar isteyen istediğini yüklemiyormu acaba.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...