Google Chrome Açılmama Sorunu Çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Google Chrome Açılmama Sorunu Çözümü
Teknoloji devi Google tarafından bundan yaklaşık 11 yıl önce 2008 yılında piyasaya sürülen Google Chrome tarayıcısı son yıllarda İnternet Explorer, Mozilla Firefox ve Opera gibi rakipleri karşısında ezici bir üstünlük ile pazarın açık ara en iyisi olarak dikkat çekiyor. Google Chrome kullanıcılara sunduğu sade tasarımı, hızlı yapısı ve eklenti çeşitliliği ile yüz milyonlarca kişi tarafından hem mobil cihazlarda hemde bilgisayarlarda kullanılıyor.

Google Chrome Açılmama Sorunu

Her ne kadar iyi ve lider bir internet tarayıcısı olsa da diğer birçok tarayıcıda yaşanan bazı sorunlar bu tarayıcıda da kullanıcıların karşısına çıkabiliyor. Bu sorunlardan bir tanesi olan Google Chrome açılmama sorunu kullanıcıların bir hayli canını sıkan sorunlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Bu yazıda sizlere Chrome açılmama sorunu ile ilgili basit ama etkisi olabilecek bazı çözüm yöntemlerini yazacağım.

Eğer tarayıcı bazen açılıyor bazen açılmıyor ise tarayıcının açıldığı herhangi bir zamanda öncelikle uygulamanın sağ üst tarafında yer alan üç nokta butonu yani açılır menü butonuna basın ve yardım kısmından Chrome Hakkında kısmına girerek uygulamanın en güncel sürümünü kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin. Bu sayfaya girdiğiniz zaman uygulama otomaik olarak sürüm kontrolü yaparak en güncel sürümü indirecektir.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Diğer bir yöntem olarak yine açılır menü içerisinden diğer araçlar menüsü altından uzantılar kısmına girerek tarayıcı içerisinde yüklü olan bütün eklentileri görebilir ve buradan gereksiz eklentileri silebilirsiniz. Çok fazla eklenti yüklenmesi tarayıcının bazen sorun çıkarmasına sebep olabilir. Bu sebeple gereksiz eklentileri kaldırarak veya tüm eklentileri kaldırarak tarayıcıyı kapatıp açın ve deneyin.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Eğer bu iki yöntem pek bir işe yaramadıysa varsa mevcut bir Google hesabı ile Chrome uygulamasında oturum açın ve hesabınızı senkronize edin. Bu sayede bütün verileriniz ve tarayıcı özellikleriniz hesabınızda saklanacak ve siz tarayıcıda ne zaman oturum açarsanız tüm bilgileriniz geri yüklenecektir. Aşağıdaki görsellerde yer alan Revo Uninstaller adındaki detaylı silme işlemi yapan programı bilgisayarınıza yükleyin. Sonrasında listeden Chrome uygulamasını bulun ve sağ tıklayarak kaldırın. Burada Gelişmiş seçeneğini seçerek ilerleyin. Karşınıza çıkan dosyalardan sadece kalın yani koyu şekilde yazılmış olanlar seçerek silin.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu sayede Google Chrome uygulamasının bütün gereksiz dosyalarını da bilgisayarınızdan temizlemiş olacaksınız. Sonrasında tekrar Chrome sitesi üzerinden indirerek uygulamayı yükleyin. Temiz bir şekilde tarayıcıyı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar



Üst Alt