Mozilla Windows XP' nin Kalemini Kırdı

Sponsorlu Bağlantılar

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Mozilla Windows XP' nin Kalemini Kırdı
Firefox'un 52.9.0esr sürümü, Windows XP ve Windows Vista için yayımlanan planlanmış son sürümdür. Ağustos 2018'den sonra başka güvenlik güncellemeleri
sağlanmayacaktır.

Firefox neden Windows XP ve Vista kullanıcılarına desteğini sonlandırdı?
Firefox, Windows XP ve Vista'yı destekleyen son tarayıcılardan biriydi. Microsoft, Window XP için desteğini 2014 yılında bitirirken Windows Vista için desteğini Nisan 2017'de sonlandırdı. Desteklenmeyen işletim sistemleri hiçbir güvenlik güncellemesi almazlar. Bu da saldırılara açık olduklarını gösterir ve bu sistemleri kullanmak tehlikelidir. Bu sebeplerle Firefox'u bu işletim sistemlerinde çalışır halde tutmak zorlaşmaktadır.

Başka bir tarayıcıya geçmem beni korur mu?
Maalesef hayır. Çoğu tarayıcı (örn. Google Chrome ve Microsoft Internet Explorer) Windows XP ve Windows Vista desteğini çoktan sonlandırdı.

Windows XP ve Vista'da halen Firefox ile güvenle gezinti yapabilimiyim?
Maalesef hayır. Desteklenmeyen tarayıcılar hiçbir güvenlik güncellemesi almaz, biline zararlılara açıktır ve kullanımı tehlikeli olabilir.

Firefox'un en yeni özelliklerini nasıl edinebilirim?
En yeni özellikler ve güncellemelerle Firefox'unuzu güncel tutmak istiyorsanız işletim sisteminizi yükseltmek zorundasınız.


Bu iyi insanlar bu makalenin yazılmasına yardımcı oldular: Selim Şumlu, OmTi, EmirhanUlas.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Antivirüs programları işe yaramaz mı ?
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Antivirüs programları işe yaramaz mı ?
Antivirüsün çok faydası olur, ancak onlarda destek kesmeye başladılar. Avastın eski sürümleri kullanılabilir, zaten önemli olan virüs tanımlamalarının güncel olması. Xp de fazlaca güvenlik zafiyeti olması vb. durumlar nedeniyle böyle bir karar alındı. Microsoft bile internet explorer gibi kendi tarayıcısının desteğini kesiyor. Şu haliylede firefox kullanılabilir ama tehlikeye açıktır. Yada yeni sürümü xp uyumluluk modunda denemek lazım kesin konuşamam. Alternatif olarak opera ile devam edilebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


Üst Alt