• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Intel’den 48 Çekirdekli İşlemci

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
levent.benli

levent.benli

Üye
    Konu Sahibi
Intel’den 48 Çekirdekli İşlemci
Intel’in sürdürdüğü “Tera-scale Computing” adlı araştırma programı çerçevesinde geliştirilen işlemciler üst seviye üniversiteler tarafından araştırma amaçlı olarak kullanılacak. 48 ve üstü çekirdeğe sahip olacak yeni işlemciler, AMD’nin 12 çekirdekli yeni Opteron 6100 işlemcisini en az dörde katlıyor. Bu çeyrek sonunda araştırmacılara sunulacak olan 48 çekirdekli işlemciler yeni gelişmelerin habercisi olabilir. Geçen sene tanıtımı gerçekleştirilen 48 çekirdekli Intel işlemciyle tek işlemciden oluşan bulut bilgisayarı hayata geçirmek olası. Sunum sırasında 1.6 – 1.83 GHz hızında çalışan 48 çekirdeğin toplam güç tüketiminin 25 – 125 Watt arasında kaldığı görülmüştü. Dört kanal DDR3 bellek desteği olan işlemcinin geliştirilmesiyle 100 ve üstü çekirdeğe sahip işlemciler hayata geçirilebilir.

• Beğen
Tepkiler: nkacar ve bbeerrkkaann

Kingmortall

Kingmortall

Üye
:ohannes: biz daha çift çekirdek :hmmm

Kerim.

Kerim.

Üye
Hey masaallah:oha:

___kaptan___

___kaptan___

Üye
:aha: Allah'ım teknolojinin sonunu düşünemiyorum yaaa :kıskıs: + haber için :tşk:

• Beğen
Tepkiler: levent.benli
komando04

komando04

Üye
bunlar bana kağıt üzerinde gibi geliyor.çünkü aralarında şaşılacak bir fark göremiyorum günümüzdeki çok çekirdekli işlemcilerin haber için teşekkürler kardeşim

• Beğen
LimePie

LimePie

Üye
one öyle yaa biz daha çift çekirdekte kaldık haber için teşekkürler kim bilir fiyatı ne kadar olur.

- - - Eklendi - - -

one öyle yaa biz daha çift çekirdekte kaldık haber için teşekkürler kim bilir fiyatı ne kadar olur.

aleranol

aleranol

Üye
Bazıları çekirdeği ve haberi bilmiyor sanırım. Haberde mobil değil üniversiteler için deniliyor. Ayrıca siz eğer ağır bir mühendislik uygulaması kullanacaksanız çekirdek önemli olur. Gercek performans oyunda değil oluşturmak aşamasında ortaya çıkar.

serecans

serecans

Üye
samsung yapar bu.işlemciyle bi telefon

levent.benli

levent.benli

Üye
    Konu Sahibi
prototipin kullanıldığı yakın gelicektede seri üretime geçileceği yazıyordu bir yerde.

ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
hay maşşallah canavar mübarek

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Haber icin tesekkurler fakat kaynak?? Ve bunlar ha deyince olmaz bence... 1-2 yili var bence

• Beğen
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Vooov =]

MaxipmaN

Üye
benim laptopta masüstü de çift çekirdek gayet hızlılar :ehe

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
5800'da çekirdek var mı acaba varsa ben niye farkına varamadım :zong:

esokmen

esokmen

Üye
Mukemmel

levent.benli

levent.benli

Üye
    Konu Sahibi
Ben Turkcell de teknoloji uzmanı olarak çalışıyorum bizim özel bir portalımız var sadece tukcell çalışanlarının ulaşabildiği orada yazıyordu. balon haber yapmazlar orda. Ona istinaden paylaştım.
Haber icin tesekkurler fakat kaynak?? Ve bunlar ha deyince olmaz bence... 1-2 yili var bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt