Innov8 [GT-i8510] Firmware || Rom Edit.

Sponsorlu Bağlantılar

lowyear25

Üye
Açılış formatını deneyin
Telefon kapalıyken 0+8+açma tuşuna hepbirlikte basarak başlatmayı deneyin.Deneyince sonucu yazarsanız sevinirim, merak ettim..

serkansahin_67

serkansahin_67

Üye
ziyaret neki altından girdm üstünden çıktım forumun . ama çözüm yok garantiye gitti cihaz ama garanti dışı tamir olacak sizce anakart komple değişse kaça malolur bana bilgisi olan varmı ?

akyzmn

akyzmn

Üye
benimki şarj problemi oldu. garantiye verdim. anakart değişti. ama 1.5 ay bekledim.

--------------- Ekleme ---------------

ama garantili olduğundan 0 maliyet. anakart telefonun beyni. telefonu yeniden al daha iyi. baya pahalıdır.

xturkuazx

xturkuazx

Üye
ARKADAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ !

--Samsung innov 8 in en son firmware 2-2009 tarihinde çıkartılmış.
(Bizim kullandığımız ise 10-2008 tarihli firmwaredir)
--Bu yazılımda Samsung i8510 ( innov8) in şarj problemi tamamen giderilmiş ve batarya ömrü iki katına çıkartılmış.
( Anlayacağınız şarjın çabuk bitmesi firmware hatası yüzünden yani bizim kullandığımız firmware hatalıdır, bu benim düşüncem.Anakart falan değil.Anakartı değiştirsenizde, yeni batarya alsanızda durum aynı olacak)
--Bu yeni yazılımda kamera özelliği ve hızı 3 kat artırılmış ve pek çok defekt giderilmiş.
--Bizim kullandığımız versiyon olan I8510DJHJ4 dür.
--Yeni firmwarede (I850XXIB2) çok çok üstün özellikler eklenmiştir.
Kullanıcılar son derece memnun olduklarını belirtiyorlar.
Ancak malesef halen Türkçesi mevcut değil.
Yeni Firmware hakkında yapılan yorum "KUSURSUZ".
Telefondaki bütün olumsuz özelliklerin yok olduğunu ve çakı gibi bir telefona dönüştüğünü söylüyorlar.
Biz hala eski ve sorunlu firmware i kullanmaya devam ediyoruz.Dünya kadar para saydık bu telefona.
ARKADAŞLAR YENİ FİRMWARE İNGİLİZCEDİR.KURARSANIZ GARANTİ KAPSAMI DIŞINA ÇIKARSINIZ.
Samsung Türkiye yetkililerine lütfen bu yeni çıkan firmware i Türkçeye çevirip piyasaya sunun.

Firmaware adı "I850XXIB2" dir.
Benim için garanti kapsamına çıkmak falan önem arzetmiyor.Çünkü şarj problemi artık canıma tak etti.
Ve telefonuma kurdum.Yorum yapabilmem için bir süre kullanmam gerekiyor.
Firmware i aşağıdaki adresten elde edebilirsiniz.Kurulumu birinci sayfanın aynısı.
FİRMWARE:

Arkadaşlar telefonun ingilizce en yeni firmware i değerlendirilmiştir.( 6 günlük değerlendirmedir )
- Sonuç beklediğim gibi olmuştur. Şarj problemi ortadan kalkmıştır.
- Kamera fokus özelliği hızlanmıştır.
-Süper bir özellik eklenmiş "youtube vb. tüm video sitelerindeki flv.videoları direk seyredebiliyorsunuz.yani herkesin arzuladığı durum bu yeni firmwarede
mevcut."

Tam kurcalayamadım vaktim olursa yeni eklenen özellikleri yazarım.

serkansahin_67

serkansahin_67

Üye
sarj sorunu firmvare ile alakalı değil arkadaşlar cihazın tüm teknik ölçümlerini yaptırdım olması gerekenden 1,5 kAT daha fazla akım çekiyo cihaz . Anakartın fiyatıda 350 ila 500 ARASI değişiyo sarj sorunu çözülemiyo cihaz değişime kadar gidiyo bilginize

xturkuazx

xturkuazx

Üye
Bak arkadaşım, neden firmware hatası olduğunu anlatacağım.İnanıp inanmamak, deneyip denememek sana kalmış.
Tüm denemeleri yaptım.Aşağıdaki denemeyi emin olmak için 4-5 kere yaptım.
Ben cihazıma format attım (*2767*3855# tuşlayıp atıyorum ) ve cihazımın pil ömrü 5 katına çıktı.Ama formattan sonra cihazın hiçbirşeyiyle oynamadım.Sadece zil sesleri ve rehberi ayarladım.Ne fotoğraf makinası nede başka program, hiçbirşeyi açmadım kullanmadım.
Şarj durumum 4-5 gün gitti.

Şarj süremin uzadığından emin olduktan sonra, fotoğraf makinasını, video kamerasını ve videosunu kullanmaya başladım.
Ama bu arada hiçbir program kurmadım.
Fotoğraf makinesi, kamera, video göstericisini kullandıktan sonra şarjım birden 10 saate düştü.Yani sabah şarja veriyorum akşam şarj bitiyor şeklinde.

Bu inanılmaz bir fark, gece gündüz açık şekilde şarjı 4 gün giden telefon,
kamerayı kullanınca birden 10 saatlik şarj süresine düştü.

Bunun anlamı şuydu, arka planda birşeyler açık kalıyor ve anakarta yüklenip 4-5 kat enerji tükettiriyordu.
JbakTask manager vb.gibi programlarla bile bu açık olan programı bulamadım.
Yani teknik servisin bulamaması ve anakartı suçlaması gayet doğal.

Arkadaşım senin yapman gereken anakartın gerçekten arızalı olup olmadığını anlamak için aşağıdakileri uygulaman doğru olur.
-Cihazına kurduğun programları kaldır.
-Cihazında çok fazla bilgi varsa back up al.
-Hafız kartını tamamen sil ( Bilgisayarına yedekle )

-Cihazına yukarıdaki söylediğim kodları yazarak format at.Senden kod isteyecek (değiştirmediysen 8 adet 0 (sıfır) dır) ( Bu işlem kesinlikle garanti kapsamından çıkartmaz)
-Format bitince sadece rehberini sim kart yap ve zil sesini ayarla.Hiçbir programı açma, özellikle fotoğraf makinesi kısmını video programlarını falan kesinlikle kullanma, program kurma.

Emin ol telefonunun şarj süresi 4-5 güne çıkacak.

Yukarıda belirttiğim firmware bu durumun tespit edilmesi sonucu piyasaya sürülmüştür.
Şu anda firmware yi deneme aşamasındayım, kamerayı defalarca kullandım, şarj sürem azalmadı.
Ama tam denemeden net cevap veremeyeceğim.

serkansahin_67

serkansahin_67

Üye
peki arkadaşım yukarıda diyoki arkadaş şarj probleminden dolayı 1,5 ay anakart bekledim diyo bu serviste kafa basmıyomuda yeni versiyon atmak yerine 500 tl lik anakartı garantiden değiştirdiler senin fikrinede saygı duyuyorum ama sorunun çözümü firmware değil isteyen denesin bu benim fikrim:oke:

xturkuazx

xturkuazx

Üye
peki arkadaşım yukarıda diyoki arkadaş şarj probleminden dolayı 1,5 ay anakart bekledim diyo bu serviste kafa basmıyomuda yeni versiyon atmak yerine 500 tl lik anakartı garantiden değiştirdiler senin fikrinede saygı duyuyorum ama sorunun çözümü firmware değil isteyen denesin bu benim fikrim:oke:

Yeni firmwarenin türkçesi yok ?
-Teknik Servis benim araştırdığım kadar konuyu araştırmış olamaz :)))
Arkadaşlar Samsung innov8 lerin anakartlarını çaktırmadan değiştiriyorlar.
Aslında bir seride hata var.Fabrika hatası demektense başvuranların anakartları değişiyor.
Siteleri araştırın herkes innov8 lerin anakartını değiştirtiyor.
Fabrikasyon hatası tümünün toplatılması anlamına geliyor.Ve samsung bu malyeti göze alamıyor.
Telefon değişimini birebir yapmıyorlar, 16 gb lik telefon veriyorsunuz, 8 gb ile değiştiriyorlar.
Bu saçmalık ve fiyasko.
Ama ben şunu söylüyorum, pek çoğumuzun anakart hatası denen durumu aslında firmware hatası.

Bende aynı konu yüzünden telefonumu servise verdim.1 ay beklemeyi göze alamadım.Sonra araştırmalar yaptım.Ve bu sonuca ulaştım.

İnşallah yeni firmware umduğum gibi olur.Şu an 2. günündeyim herşeyi açtım kurcaladım oynadım, program kurdum, fotoğraf çektim videoyu kullandım.Sadece bir diş azaldı.Dedim ya daha deneme aşaması, kesin konuşamıyorum.

serkansahin_67

serkansahin_67

Üye
güzel araştırma fakat senin bulduğun bu firmwareyi çıkaran samsung değilmi ? kullanıcı yorum ve şikayetleri doğrultusunda yeni firmwarelerle cihazları daha kusursuz hale getirende SAMSUNG . BURADA ŞUNU düşünmeden edemiyorum ben üretici olacağım mesela : firmware ile bütün sorunları gidermeyi başaracağım ama bu firmwareyi türkiyeye uyarlamayıp sürekli fabrikamda anakart üretip türk kullanıcılara göndereceğim firmwarenin maliyeti 1 dolar anakart ın belkide 100 -200 dolar bu ayrıntı argecilerin gözünden nasıl kaçar . Eğer dediğin gibi şarj ve diğer kronik sorunlar sadece update ile halloluyor sa bu samsung un mühendisleri kafayı yemiş olmalılar :agla

sen bi dene bakalım binlerce kullanıcıya umut olursun inşallah kardeşim :yuru

xturkuazx

xturkuazx

Üye
Arkadaşım,
Bende aynı şeyi düşündüm, inanması zor ama gerçek bu.
Demekki türkçe firmware daha pahallıya mal oluyor.

Telefonumun ( innov8) şarjı 10 saat gidiyordu.
Yeni batarya aldım sonuç değişmedi.
Format attım, sonrasında düzeldi zannederken tekrar oluştu.
Servise götürdüm, onlarda çözemedi.
Aşağıyı dikkatle okuyun ne dediğimi anlayacaksınız.

Kritik nokta şu, format attım (*2767*3855# tuşlayıp 8 adet 0"sıfır" ) ve hiçbir program açmadım, kurmadım telefona adeta dokunmadım.
Sadece telefon özelliğinden yararlandım.
O zaman şarj aynen 3-4 gün gitmeye başladı.
----------------
Sonra fotoğraf makinesi ve kamerasıyla çekim yaptım.
Ardından telefonun şarj süresi yine 10 saate düştü.
Format atmadığım sürece bu kısa batarya ömrü hiç değişmedi.
Telefonun arka planda birşeyleri açık bıraktığını ve anakarta yüklenip şarjı sömürdüğünü böylece anladım.
Bununda kesin kez firmware hatası olduğunu anladım.
----------------------
Sonra en son güncelleme firmware yi buldum.İndirdim.
Firmwarenin açıklama kısmını okuyunca gerçekten inanamadım.
Aynen şunlar yazıyordu:"
-Telefonun batarya süresi çok daha fazla uzatılmış,( demekki şarj problemi firmwareden kaynaklanıyormuş )
-Kamera focus hızı 3 kat artırılmış ve pek çok özellik eklenmiş.
-Kısacası bizim kullandığımla bayağı bir farklı firmware olmuş.
Bunu yazan kişi telefonundan şimdi çok çok memnun olduğunu yazıyordu.

Bu yazıdan aldığım cesaretle,
Telefonuma ingilizce fimware yi kurdum ve anakart problemi denen problem şu anda yok.
3 gündür deneme sürecindeyim, 15 e yakın program kurdum çalıştırdım, pek çok fotoğraf çektim video kamerasıyla çekimler yaptım Maaşallah hiçbir problem yok.
Batarya süresi son derece uzun.
Ama deneme süreci devam ediyor.Şu an beklentilerime cevap verdi.Tahminlerim doğru çıkmaya başladı.
Ama üzgünümki firmware ingilizce ve ingilizce biliyorsanız kurarsanız garanti kapsamı dışına çıkabilirsiniz.

Arkadaşlar sizdede batarya problemi varsa, önceki cevaplarımda belirttiğim formatı atıp( kapsam dışına çıkmazsınız ),
hiçbir programı, kamerayı vb. açmadan telefon özelliği dışında hiçbir programı kullanmadan telefonunuzu deneyin.
Böylece anakartınızda problem olup olmadığını anlayabilirsiniz.

serkansahin_67

serkansahin_67

Üye
benim tel şu anda serviste saat 13:05 te servisle konuşmamı aynen yazıyorum sizlere SİZ ANAKARTI DEĞİŞTİRELİM DİYORSUNUZ AMA SARJ SORUNUNA % 100 ÇÖZÜM OLACAK MI BU ?
verdikleri cevap : BENDE AYNI CİHAZI KULLANIYORUM SARJ SOKETİNİN OLDUĞU BÖLGE ÇOK HASSAS ANAKARTIN ÜZERİNDE VE ZORLAMA OLDUĞUNDA SOKET ARIZA YAPIYO BUDA SARJIN YETERİNCE SAĞLIKLI YAPILMASINA ENGEL OLUYOR . USB VEYA SARJ BAĞLANTISI YAPARKEN BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLURSANIZ SORUN KALMAYACAK ....:( kafam iyice karıştı . AMA SENİN firmwareyi gelir gelmez yüklicem tele türkçe yoktu demi o firwarede kardeşim

crasherX

Üye
Arkadaşım önce verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

Telefonuma ingilizce fimware yi kurdum ve anakart problemi denen problem şu anda yok.
3 gündür deneme sürecindeyim, 15 e yakın program kurdum çalıştırdım, pek çok fotoğraf çektim video kamerasıyla çekimler yaptım Maaşallah hiçbir problem yok.
Batarya süresi son derece uzun.
Ama deneme süreci devam ediyor.Şu an beklentilerime cevap verdi.Tahminlerim doğru çıkmaya başladı.
Ama üzgünümki firmware ingilizce ve ingilizce biliyorsanız kurarsanız garanti kapsamı dışına çıkabilirsiniz.(demişsin)

Peki kurarken ülke (Country) olarak ne seçtin? gelen seçimler şöyle;
1-Belgium
2-BlackHole
3-Libya
4-Morocco
Bu konuda bizi bilgilendirirsen sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

xturkuazx

xturkuazx

Üye
Arkadaşım,
CSR dosyasını seç otomatik olarak, Morocco çıkacak,Zaten csr yi seçmezsen format atamazsın. Kurulumun ayrıntısı en baş sayfada var.
Format bittikten sonra ülke seçimleri geliyor, ben türkiyeyi seçtim ama açılınca ingilizce oldu.
- İnternette youtube vb. flvleri direk seyredebililyorsun süper.
-Yahoo özel uygulaması var.Mail vb.pek çok avantaj bir arada.
-Zom özelliği 5 kat daha hızlı vb.
-Focus özelliği 3 kat hızlıymış, ben foto çok çekmediğimden farkı anlamadım.

Şarj durumum şu an süper.Garmin kuruluysa TSR Autostartı kapalı tutmayı unutma.Bence ilk aşamada Garmini hiç kurmadan telefonunu dene.Ben herşeyi kurdum.7.gündeyim. Şarj durumu telefonu çok kurcalamasam herhelde 5 gün ( gece gündüz açık ) rahat gider.

Arkadaşlar GARMIN xt kurulu olanlar ingilizce haritayı edinsinler.Zaten en güncel türkiye haritası garminde 6-2009 ve ingilizce,yeni haritanın türkçesi yokmuş.Buda bir avantaj.

Arkadaşlar İngilizce beklentilerinizi karşılamazsa forumun 1.sayfasında türkçesi var.Aynen geri türkçeye dönebilirsiniz.Ben zaten buna güvenerek İngilizce yaptım.

benim tel şu anda serviste saat 13:05 te servisle konuşmamı aynen yazıyorum sizlere SİZ ANAKARTI DEĞİŞTİRELİM DİYORSUNUZ AMA SARJ SORUNUNA % 100 ÇÖZÜM OLACAK MI BU ?
verdikleri cevap : BENDE AYNI CİHAZI KULLANIYORUM SARJ SOKETİNİN OLDUĞU BÖLGE ÇOK HASSAS ANAKARTIN ÜZERİNDE VE ZORLAMA OLDUĞUNDA SOKET ARIZA YAPIYO BUDA SARJIN YETERİNCE SAĞLIKLI YAPILMASINA ENGEL OLUYOR . USB VEYA SARJ BAĞLANTISI YAPARKEN BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLURSANIZ SORUN KALMAYACAK ....:( kafam iyice karıştı . AMA SENİN firmwareyi gelir gelmez yüklicem tele türkçe yoktu demi o firwarede kardeşim

Arkadaşım,
Ben % 100 diye birşey söylemedim.Belkide gerçekten anakart arızalıdır, bilemem.Geçmiş forumlara göz atarsan ben kendi durumumu ayrıntısıyla aktardım.
Ayrıca anakartınızın bozuk olup olmadığını anlamanız için bir yolda gösterdim.Uygulayın eğer düzelme oluyorsa % 100 firmware hatası diyebilirim.

serkansahin_67

serkansahin_67

Üye
nihayet cihaz servisten geldi . anakart ve kamera değişmiş ama cihazı açtım kamera başlatılamadı dedi şok oldum . format attım açıp kapattım yok çalışmadı meret kamerasız ne işe yarar bu telefon

calvus

calvus

Üye
selamlar.Dediklerini aynen yaptım cihazıma yüklemeyi gerçekleştirdim, umarım şarj olayı tutar.2 tane sıfır batarya aldım aynı sorunu yaşadım.Ya anlamadığım olay şu garmin'de autostartı kapalı tut demişsin,onu nasıl yapacağım.Bu arada çalışmalarını taktir ettim saygılar.:oke:

serkansahin_67

serkansahin_67

Üye
selamlar.Dediklerini aynen yaptım cihazıma yüklemeyi gerçekleştirdim, umarım şarj olayı tutar.2 tane sıfır batarya aldım aynı sorunu yaşadım.Ya anlamadığım olay şu garmin'de autostartı kapalı tut demişsin,onu nasıl yapacağım.Bu arada çalışmalarını taktir ettim saygılar.:oke:

jbak taskmanı kur ayarlardan gizli uygulamaları göster de TSRautostart.exe programını görürsün ekranda program özelliklerine gir başlangıçta çalıştır ı deaktif yap bide arka planda sonlandır yap tamam dır :oke:

xturkuazx

xturkuazx

Üye
TSR autostart exe GARMİN i her çalıştırdığınızda açılır ve Garmini kapatsanız bile çalışmaya devam eder.Garmini her çalıştırdığınızda, telefona aç kapa yaptırğınızda yada bilgisayarla bağlantı kurduğunuzda mutlaka kontrol edin, açıksa kapatın.Çünkü inanılmaz şarj yiyor.

Arkadaşım sonucu çok merak ediyorum.Mutlaka düzelip düzelmediğini yaz.

Benim problemim tamamen ortadan kalktı.

Gerçekten Cep Telefonu bu işte dedirtiyor.Maaşallah.Geçen gün şarja verdim.2-3 Telefon konuşması yaptım
ve telefonla oynamadım.Şarjı 24 saatte tek diş azaldı.

Bence TSR autostart olayını iyi anlamadıysan başta Garmini kurma.

calvus

calvus

Üye
tekrar selam
Ya bugün hayal kırıklığına uğradım,şarj'da herhangi bir değiiklik olmadı sanırım.24 saat içinde bitiryor pil ömrü.:(
norton virüs programını kaldırdım içinden,belki makinayı kasar diye.
Benim cihaz 8 gb açaba sorun burdamı.
Birde şu sorun var taskman 'ı yükledim ama nasıl kullanılacağını çok çözemedim.Program sürekli arka planda çalışır durumdamı tutulacak.Birde gizli çalışanları göster dediğimde hangisi kapatılacak veya kapatılmayacak merak ediyorum

Birde sorum var sizlere bu cihaz'ın ram'ı 128 ama cihazı taskman dan kontrol ediyorum 74 mb ram yazıyor,ne kullanıyor bu kadar ram'ı.Yoksa herşey normal mi?

xturkuazx

xturkuazx

Üye
tekrar selam
Ya bugün hayal kırıklığına uğradım,şarj'da herhangi bir değiiklik olmadı sanırım.24 saat içinde bitiryor pil ömrü.:(
norton virüs programını kaldırdım içinden,belki makinayı kasar diye.
Benim cihaz 8 gb açaba sorun burdamı.
Birde şu sorun var taskman 'ı yükledim ama nasıl kullanılacağını çok çözemedim.Program sürekli arka planda çalışır durumdamı tutulacak.Birde gizli çalışanları göster dediğimde hangisi kapatılacak veya kapatılmayacak merak ediyorum

Birde sorum var sizlere bu cihaz'ın ram'ı 128 ama cihazı taskman dan kontrol ediyorum 74 mb ram yazıyor,ne kullanıyor bu kadar ram'ı.Yoksa herşey normal mi?

Arkadaşım,

Bunu duyduğuma üzüldüm.Ama hayal kırıklığına uğramadım.Çünkü aynı problemi arkadşım yaşadı.Senin telefonunda bir sorun olmadığına bahse girerim.

(Arkadaşımın samsung g810 u vardı.innov8 ile aynı sisteme sahip.
Onunda şarjı 24 saat gidiyordu.Garmin TSR Autostart yüzündenmiş.
Şimdi 5 gün gidiyor.
Onun neden olduğunu bulmak için aşağıdaki işlemleri yaptık.)

Garmini kurdunmu ? Garmini kurmadan denemen önemli.Garmini mutlaka sil.Silince hafıza kartında bulunan ekinide sil mutlaka.Yani Garmini kaldırdıktan sonra hafıza kartındaki garmin klasörünüde kaldır.Önce problem neden kaynaklanıyor onu bulmalıyız.

1-Garmini kaldır. Ve hafıza kartında bulunan garmin klasörünü sil.

2- Telefonu her kapatip actiginda devreye giren ScreenCaputurer.exe'yi JbakTaskman programiyla kapat.(Direkt kapatmaktansa aşağıdaki işlemi uygula.)
Kural şu: -
-Jbaktask man i aç.
-Screen capturer exe nin üstüne gel.
-Menü ye tıkla.
-Program rules kısmını aç.
-Kill ile başlayan üç seçeneğide aktif hale getir.
-Sonra menüyü aç.----tools aç----memory clean tıkla.
Sonraki seferlerde direk memory clean tıkladığında otomatik olarak kapanacaktır.
-Screen Capture exe ortadan kalkacaktır.

3- Ayarlar > Telefon > Sebeke > Sebeke Modu > Gsm yap.
3g çok harcatıyor.

Şimdi bir dene bakalım sonuç ne olacak.
Kanımca senin telefonda problem yok.Bu şekilde düzeleceğini umuyorum.
Düzelirse Garmin konusunuda hallederiz.

Normalde jbaktask managerda sadece şunlar çalışsın.
-standby
-sysap
-autolock
-screensver
-akncapserver
-aknnfysr
Saydığım programlar dışında gördüklerini hemen kapatma, yukarıda anlattığım Program rules işlemini uygula.
Program rules işlemini önemi:
Daha sonraki seferlerde jbak task manageri açtığında direk memory clean dediğinde hepsi otomatik olarak kapanır.

İşin bitince Jbak task manager i açık tutma.Exit ile çık.

Ek bilgi:
JBaktask man de TSR autostartı şu şekilde görürsün ve kapatabilirsin.
Menüyü tıkla----Toolstan----Processi seç----
Karşına birçok uygulama çıkar.Bu genelde harf sıralamasına göredir.T harfine geldiğinde TSR autostartı görürsen buradan kapatman gerekiyor.Burada göremezsen açık değildir.
Kapatmak için üstüne gel ve menüyü tıkla Terminate Processi tıklayınca kapanır.

TSR aoutostarta memory clean işlemi geçerli olmuyor.Dolayısıyla açık olduğundan şühelendiğin an bu işlemi uygulayıp kapatman gerekiyor.

Üst Alt