i8510 (innov8) Temizlenmiş Türkçe ROM

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bengalli

Üye
    Konu Sahibi
i8510 (innov8) Temizlenmiş Türkçe ROM
Arkadaşlar herkese merhaba,

Uzunca bir süredir i8510 kullanıcısıyım ve son zamanlarda ROM edit olayına kafayı taktım. Sebebi de, telefonun içinde gelen, hiç kullanmadığım fakat silinemeyen programlardı. (Fring, shozu vb.vb) Tüm bunlar telefonda boşuna yer kapladığı gibi hızını da düşürüyordu. Bu nedenle i8510 Orjinal Türkçe Rom'da (I8510DJHJ4) bazı değişiklikler yaptım. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, herhangi bir problem yok. İhtiyacı olanlarla da paylaşmak istedim.

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER:

*ROM, telefonla gelen orjinal Türkçe rom'dur. (I8510DJHJ4)

*Gereksiz programlar kaldırıldı. (Shozu, fring, gypsii gib.) Sadece Uygulamaların içinde fring'in kısayolu kaldı, silinemiyor. Silebilen arkadaş olursa bana da bilgi versin lütfen.
Telefonda sadece Roadsync, quickoffice gibi bir iki kullandığım programı bıraktım.

NOT: Tabii bu programlar benim için gereksizdi. Sizin için gerekli olabilir.

*Birçok kişiyi hasta eden ve bataryayı tüketen screencapturer.exe dosyasını sildim. (Ne işe yarar bilmem ama, Şu ana kadar eksikliğini veya bir problem hissetmedim.)

BATARYA ÖMRÜ VE HIZ ARTIŞI İÇİN EK AYARLAR:

ROM'u yükledikten sonra telefonda aşağıdaki ayarları da yaptım:
*Tema efektlerini iptal ettim.
* speed.sis programını yükledim.
* Garmin kullandığım için Cardrunner.rsc ve cardrunner.dll dosyalarını sildim.

SONUÇLAR:

*Telefonun hızı, menü geçiş hızı vb. çok arttı. Bir tuşa basınca iki saat beklemiyorum artık.
* Batarya ömrü, normal kullanımla 4 gün falan gidiyor.(Önceden 1-2 gündü)
* Orjinal ROM'u yüklediğinizde hafızada 47 MB. civarında bir boş yer kalıyordu. Temizlenmiş ROM'u yükleyince boş hafıza 56 MB'a çıktı.

Şu anda telefondan her yönüyle çok memnun hale geldim. Bu nedenle sizlerle de paylaşmak istedim.

Temizlenmiş Türkçe ROM :
http://rapidshare.com/files/412742647/i8510ROM_Turkce_Temizlenmis.rar

ROM'un nasıl yükleneceği forumda mevcut.

ÖNEMLİ NOT: Yoğunluktan dolayı Forumu takip için çok fazla vakit bulamıyorum. Bu nedenle sorularınıza veya problemlerinize hızlı destek veremeyebilirim.

ÖNEMLİ NOT 2 : Rapide yüklediğim ROM dosyasının linki bir süre sonra ölecek. Bu nedenle dosyayı indiren arkadaşlar da paylaşsın, veya siteye ekleyin lütfen. Takip edemeyeceğimden dolayı bir sürü "link ölmüş" mesajı gelmesin.

• Beğen
Tepkiler: ceyceygs10

Paranoya

Paranoya

Üye
Teşekkürler.

35fatih

Üye
deneyen yok mu arkadaşlar herhangi bir sorun filan var mı sağlıklı bir firmware mı yükleyen varsa cevap verebilir mi?

devilmy

devilmy

Üye
Yarn yuklerm sonucunuda paylasırm sarj olayı iyi olmus benim sorum olck ben gpsyi calıstıramadm gps sinyali alamıxorm

&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
teşekkürler güzel bir çalışma

devilmy

devilmy

Üye
yükledim gayet iyi çalışıyor herhani sorun çıkmadı ama dlna özelliği gitmiş bunda
silinen dosyalar burdai8510JH1_Bengalli (19.08.2010)

***This FW is only English and Turkish.***

CHANGES/IMPROVEMENTS:

** Google folder and shorcuts deleted
** Shozu deleted
** Screencapture.exe deleted.
** Screensaver.exe deleted
** Quickoffice (trial) deleted.
** Unit Converter deleted.
** Landmarks deleted.
** Some of ringtones deleted.
** Operator access point presettings deleted (Except Turkish and English)
** Unnecessary language and program files deleted other than Turkish and English)
** Roadsync deleted
** PrintOTG deleted.
** Theme effects deleted
** Fring deleted
** Fifa and asphalt deleted
** ChatNG deleted
** Unnecessary Web Browser shortcuts deleted.
** Version info changed ( to i8510JH1 Bengalli)

After that changes;
** the FW includes only necessary programs for phone. You can install other programs separetely that you need or like.
** Free Memory : 56 MB
** Speed : Very good (turn theme effects off for more speed)

buda rapid olmayan link

eline sağlık dostum güzel çalışma

--------------- Ekleme ---------------

dowload al çıkmayanlar için
7 + * açma tuşuna bas sonra kablonu tak( Modem Download Mode)
1 + 4 açma tuşuna bas sonra kablonu tak otomatik yukler PDA dowload seçeneği ayrı ayrı yukleyebılırsınız
bende dowload all seçeneği çıkmıyordu böle yaptım :))

--------------- Ekleme ---------------

dowload al çıkmayanlar için
7 + * açma tuşuna bas sonra kablonu tak( Modem Download Mode)
1 + 4 açma tuşuna bas sonra kablonu tak otomatik yukler PDA dowload seçeneği ayrı ayrı yukleyebılırsınız
bende dowload all seçeneği çıkmıyordu böle yaptım :))

bengalli

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar, kullanmadığım gereksiz programların hepsini sildim. Gerek ram artışı, gerek hız artışı, gerekse batarya ömrü artışı için.
gpsyii ve dlna çalışmaz, onlar da silindi çünkü...
orjinal romdan sadece silme işlemi yaptım, herhangi bir şey eklemedim.

Romu yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, herhangi bir problemi falan yok. herşey gayet iyi çalışıyor. romun sağlığından endişe etmenize gerek yok. Bu rom telefonla gelen orjinal romun kendisi zaten. Sadece gereksiz programları sildim.

devilmy teşekkürler. rapid linki ölürse devilmyın verdiği linki kullanabilirsiniz.

ceyceygs10

Üye
rom edit olayını nasıl yaptın bi programı felan varmı ben

bengalli

Üye
    Konu Sahibi
rom edit için bazı programlar kullanıyorsun tabi. Ama birçok şeyi bilmek ve araştırmak gerekiyor. Eğer ingilizcen varsa biraz, yabancı sitelere ve forumlara bir gözatıver. Birçok faydalı bilgiye ulaşabilirsin sanırım.

35fatih

Üye
sayın bengalli sizden bir isteğim olacaktı bu rom temizleme işlemi için. siz romdan anladığım kadarı ile baya bi program ve donamım kaldırmışsınız. acaba sadece bataryayı tüketen eklentiyi kaldırıp yapabilir misiniz. eğer yaparsanız gerçekten çok minnettar kalırım size. simdiden tüm emeğiniz için teşekkür ederim.

bengalli

Üye
    Konu Sahibi
35fatih, romdan kaldırılmış herhangi bir donanım yok. Telefonun tüm donanımları, (gps, bt, camera vb.) eksiksiz çalışıyor.
Bataryayı tüketen eklenti derken kastettiğiniz hangi eklenti?
Çünkü, romdaki tüm programlar bataryayı tüketir. Bazıları çalışmıyor olsa bile bataryaya olumsuz etkileri olur. romdan kaldırdığım programlar gereksiz olanlar sadece. Bunlar gerekli olursa internetten tekrar yüklenebilir arzu edilirse.

saltunel

Üye
arkadaşlar bu bataryanın 10 12 saatte tükenip bitmesi ne ile alakalıdır???

35fatih

Üye
iyi akşamlar benim sormak istediğim birşey var? bu rom editleme işi nasıl yapılıyor bu konuda bi bilgi alabilir miyim bu konuda ilerleyip türkçe yapmaya çalışacağım EN SON i8510XXIC1 ROMUNU. YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

MAYIS26

MAYIS26

Üye
çalışmalarda bir gelişme varmı ? birde wap bağlantısı falan gitmedi demi ? Bu telefon efsane ya kopamıyorum...

MAYIS26

MAYIS26

Üye
Büyük bir hevesle onca program ayar filan demedim yükledim ama yine şarj 8 saatte bitti.. Kafayı sıyıracam..

hasan__58

Üye
ya bu rom editleme nasıl yapılıyor sertifika alamıyorum rompatcher modlamak istiyorumm fw nin içine

kındefi

kındefi

Üye
arkadaşım ben rapidden indiremiyorum hotfile veya başka bir siteye koyabilirsen sevinirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt