tekrar selam
Ya bugün hayal kırıklığına uğradım,şarj'da herhangi bir değiiklik olmadı sanırım.24 saat içinde bitiryor pil ömrü.

norton virüs programını kaldırdım içinden,belki makinayı kasar diye.
Benim cihaz 8 gb açaba sorun burdamı.
Birde şu sorun var taskman 'ı yükledim ama nasıl kullanılacağını çok çözemedim.Program sürekli arka planda çalışır durumdamı tutulacak.Birde gizli çalışanları göster dediğimde hangisi kapatılacak veya kapatılmayacak merak ediyorum
--------------- Ekleme ---------------
Birde sorum var sizlere bu cihaz'ın ram'ı 128 ama cihazı taskman dan kontrol ediyorum 74 mb ram yazıyor,ne kullanıyor bu kadar ram'ı.Yoksa herşey normal mi?
Arkadaşım,
Bunu duyduğuma üzüldüm.Ama hayal kırıklığına uğramadım.Çünkü aynı problemi arkadşım yaşadı.Senin telefonunda bir sorun olmadığına bahse girerim.
(Arkadaşımın samsung g810 u vardı.innov8 ile aynı sisteme sahip.
Onunda şarjı 24 saat gidiyordu.Garmin TSR Autostart yüzündenmiş.
Şimdi 5 gün gidiyor.
Onun neden olduğunu bulmak için aşağıdaki işlemleri yaptık.)
Garmini kurdunmu ? Garmini kurmadan denemen önemli.Garmini mutlaka sil.Silince hafıza kartında bulunan ekinide sil mutlaka.Yani Garmini kaldırdıktan sonra hafıza kartındaki garmin klasörünüde kaldır.Önce problem neden kaynaklanıyor onu bulmalıyız.
1-Garmini kaldır. Ve hafıza kartında bulunan garmin klasörünü sil.
2- Telefonu her kapatip actiginda devreye giren ScreenCaputurer.exe'yi JbakTaskman programiyla kapat.(Direkt kapatmaktansa aşağıdaki işlemi uygula.)
Kural şu: -
-Jbaktask man i aç.
-Screen capturer exe nin üstüne gel.
-Menü ye tıkla.
-Program rules kısmını aç.
-Kill ile başlayan üç seçeneğide aktif hale getir.
-Sonra menüyü aç.----tools aç----memory clean tıkla.
Sonraki seferlerde direk memory clean tıkladığında otomatik olarak kapanacaktır.
-Screen Capture exe ortadan kalkacaktır.
3- Ayarlar > Telefon > Sebeke > Sebeke Modu > Gsm yap.
3g çok harcatıyor.
Şimdi bir dene bakalım sonuç ne olacak.
Kanımca senin telefonda problem yok.Bu şekilde düzeleceğini umuyorum.
Düzelirse Garmin konusunuda hallederiz.
Normalde jbaktask managerda sadece şunlar çalışsın.
-standby
-sysap
-autolock
-screensver
-akncapserver
-aknnfysr
Saydığım programlar dışında gördüklerini hemen kapatma, yukarıda anlattığım Program rules işlemini uygula.
Program rules işlemini önemi:
Daha sonraki seferlerde jbak task manageri açtığında direk memory clean dediğinde hepsi otomatik olarak kapanır.
İşin bitince Jbak task manager i açık tutma.Exit ile çık.
Ek bilgi:
JBaktask man de TSR autostartı şu şekilde görürsün ve kapatabilirsin.
Menüyü tıkla----Toolstan----Processi seç----
Karşına birçok uygulama çıkar.Bu genelde harf sıralamasına göredir.T harfine geldiğinde TSR autostartı görürsen buradan kapatman gerekiyor.Burada göremezsen açık değildir.
Kapatmak için üstüne gel ve menüyü tıkla Terminate Processi tıklayınca kapanır.
TSR aoutostarta memory clean işlemi geçerli olmuyor.Dolayısıyla açık olduğundan şühelendiğin an bu işlemi uygulayıp kapatman gerekiyor.