Ilk Defa Rom Atacam Yardım Edermisiniz ?

Sponsorlu Bağlantılar

reaperfather

Üye
    Konu Sahibi
Ilk Defa Rom Atacam Yardım Edermisiniz ?
Değerli arkadaşlar,

Samsung Galaxy S3 Mini Cep telefonum 4.1.1 versiyonundan 4.1.2 ye normal yolllardan geçmiyor ( Kies üzerinden desteklenmeyen cihaz uyarısı ve telefon üzerinden en güncel yazılım yüklü uyarısı alıyorum ). Araştırmalarım sonucu sorunun telefonunun yurt dışından ihtal edildiği sebebi ile TR üzerinde görünmediğini gördüm. İnternette farklı yollardan çözümleri bulunmuş hepsini denedim fakat nafile. En yaygın çözüm *#*272*İMEİ# yaparak burdan TUR menüsünü seçerek telefonu Türkiyeye almak fakar bunu yaptığımda MMI tamamlandı gibi bir uyarı alıyorum ve başka bişey olmuyor malesef. CSC programını denedim fakat orda sadece bir kaç ülkenin kodu vardı. TUR yine yoktu. Yani ben bu telefonu Kiese bağladığım zaman mevcut sürümün (TUR) olarak göstermem lazım. Bunu yapmak içinde *#*272*İMEİ# çalıştırmam gerek veya CSC gibi bir program ile TUR seçeneğine kavuşmam lazım. Baktım ki olmuyor. En son araştırmalarım neticesinde Odin programından Rom atılabileceğini gördüm. Sammobile üzerinden şu anda var olan Turkiye 4.1.2 Güncellemesinin dosyasını buldum tam 666MB işte dosya budur. Lütfen bu dosya yanlışsa beni uyarın. Şu anda telefonum (BTU) olarak kayıtlı CSC ile yaptım bunu belki işe yarar diye olmadı ama. Yani United Kingdom ülkesi olarak kayıtlı. Yine Sammobileden baktığımda bu ülkeye 4.1.2 güncellemesi gittiğini gösteriyor fakat Kies güncellemiyor. Nedenini anlamadım hala. Şimdi dostlar kısaca 3 günlük maceramı anlattıktan sonra sorularım şunlar;

1- Benim telefonum BTU şu anda. Peki ben indirmekte olduğum TUR romunu atarsam bir problem aratır mı ?
2- İndirdiğim Rom
PDA: I8190XXAMG4
CSC: I8190OJVAMH1
MODEM: I8190XXAMG4 Bu bilgilere sahip fakat ben *#1234# yaptığımda telefonda başka bilgiler var buda etkiler mi ? Telefonda çıkanla aynısını bulamıyorum.
3- En önemli soru hiç bu zahmete girmeden kısa yoldan Telefonu nasıl TURa alabilirim ?
4- Bir hayır sever varsa bana baştan sonra Rom işlemlerimde yardımcı olabilir mi ? :S

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Biraz uzun meşekatli oldu ama ne yapalım yazmadan edemedim. Bu arada tüm bunların sebebide Telefonda olduğunu düşündüğüm(belkide yoktur bana öyle geliyor) ŞARJ sorunudur. Eğer güncelleme yaparsam gideceğini düşünüyorum. Yok sarjda problem yoksa bunun güncelleme ile ilgisi yoksa bi yandan banane 4.1.2.3.4.5.6 ünden diyorum ama bi yandan da :) :) bu yanlar hiç bitmiyor. Telefon hep böyle 4.1.1 demi kalacak demiyor da değilim doğrusu.

Saygılarımla
 


Üst Alt