İlk alımda uzun süreli şarj etmek doğrumu?

Sponsorlu Bağlantılar

uTku^

Üye
    Konu Sahibi
İlk alımda uzun süreli şarj etmek doğrumu?
aldığım her tel 1.el olduğundan ve farklı yerlerden almama rağmen her telefoncu "içindeki şarjı bitir veya bitirme tel kapalı bi 10-14 saat şarj et pilin ömrü uzun olur çok gider her şarjda"diorlar.bende bugün 3. 0 telimi e50metal black aldım.tel 6dan beri yatıyor.sabah okula giderken alıcam.teli aldğım yer bayağı büyük ve en önemlisi kurumsal bi yerdi.orda aldığım tecrübeli gözüken satış elemanı bana teli teslim edince eve gidince böle böle yap dedi.bu uygulama ne kadar doğru?

POWER

POWER

Üye
Çok doğru.Pil in ilk kullanımı için bataryanın tüm hücreleri bi defalık tam dolmalı ;)

uTku^

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler :)

Tec/-/no

Tec/-/no

Üye
Genelde böyle deniyor ama benim bildiğim Lityum piller için bu durum şart değil ama 10-15 saat şarjda durmanın zararı olmayacağı için sen işini garantiye al zaten koymuşun artık :)

alemburda

alemburda

Üye
aynen bunu sadece satıcılar değil telefonun bizzat üretenlerde öyle diyor. TAM VERİMLİLİK ALMAK İÇİN İLK KULLANIMDA ŞARJI FULL DOLDURMAN VE SONUNA KADAR BİTİRMEN LAZIM :oke:

uTku^

Üye
    Konu Sahibi
o zaman yarım gün daa beklicez.yoksa tele baktım ekrandan çoktaan şarj oldu:)
dibine kadar bitrme olayını bilmiordm genelde zayıf diince flan şarj ederim ama ilk şarj için dikkat edicem artık

furkano

furkano

Üye
Evet çok önemli bir mesele.. Genelde akumulator sisteminde çalıştıkları için üretimden satısa kadar geçen sürede bataryanın aktivitesi düşer.. Ve 12-15 saat şarj o pilleri şoklar ve arkadaşın dediği gibi bütün rezervleri açar.. Bunu eskimiş pillerdede yaparsanız biraz da olsa verimin artığını görürsünüz..

uTku^

Üye
    Konu Sahibi
11saatlik maraton sona erdi yeter umarım:)

POWER

POWER

Üye
Heycanlısın galiba arkadaşım :)
İyi günlerde kullan ;)

by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
Evet Bataryanın Uzun Süreli Kullanılması Için Ilk şarj Süresi Uzun Oluyor Diye Biliyorum Telefonun Hayırlı Olsun

nightdragon35

nightdragon35

Üye
ben bizzat denemiş biri olarak konuşuyorum;2 tane k 750 i eskittim ilkini 16 saat şarjda beklettim bataryası 4 gün gidiyordu.ikincisini aldıgım gibi kullanmaya başladım 2,5 gün zor dayanıyordu.denendi ve ispatlandı.pilin lition felan olması farketmiyor her pil ilk kullanım için tam dolum istiyor.ayrıca utku kardeşim yeni telin hayırlı ugurlu olsun güle güle kullan dostum...:)

tsubasa

tsubasa

Üye
peki neden telefonların kullanım kılavuzlarında böyle yapılmasının gerektiği yazmıyor?bana biraz bu hurafe gibi geliyor çünkü neticede kullanılan pil lityum-ion,ayrıca hangi pili uzun süre şarj edersen et ömrü azalır

canturgay

canturgay

Üye
kara düzen işte öyle diyor herkes 16 saat dolacakmışşş..ilk seferinde..:)

leiche

leiche

Emekli Yönetici
koy 1 gün kalsın salam olsun demi turgay :D

safakk

safakk

Üye
aldığım her tel 1.el olduğundan ve farklı yerlerden almama rağmen her telefoncu "içindeki şarjı bitir veya bitirme tel kapalı bi 10-14 saat şarj et pilin ömrü uzun olur çok gider her şarjda"diorlar.bende bugün 3. 0 telimi e50metal black aldım.tel 6dan beri yatıyor.sabah okula giderken alıcam.teli aldğım yer bayağı büyük ve en önemlisi kurumsal bi yerdi.orda aldığım tecrübeli gözüken satış elemanı bana teli teslim edince eve gidince böle böle yap dedi.bu uygulama ne kadar doğru?

hocam o 14-15 saat şarj etme ilk lityum ion yada ondan önceki pil çeşitleri içindi şimki piller için ilk şarjı bitir ve şarja taktığında pil dolana kadar şarjda kalsın diyorlar hatta fazla şarj telefonun pilinin ömrünün azalttığını söylüyorlar:oke:

uTku^

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar teşekkürler.e50 beklediğimden çok daha güzel bir tel çıktı.n73ten flam daha çk sevdim açıkçası.şekil kullanm olarak süper.bugün incelemekten şarjım bitti bitecek.3saat oyun oynadım ders boyunca.bluetooth 2saat flan veri alıp verdi 200mesaj çektim şarkı dinledim 20ye yakın foto çektim flan flan.batarya zayıf demeye başladı.normaldir heralde :)

Tec/-/no

Tec/-/no

Üye
arkadaşlar teşekkürler.e50 beklediğimden çok daha güzel bir tel çıktı.n73ten flam daha çk sevdim açıkçası.şekil kullanm olarak süper.bugün incelemekten şarjım bitti bitecek.3saat oyun oynadım ders boyunca.bluetooth 2saat flan veri alıp verdi 200mesaj çektim şarkı dinledim 20ye yakın foto çektim flan flan.batarya zayıf demeye başladı.normaldir heralde :)

normal normal :D malum ilk gün sevdası :D

nightdragon35

nightdragon35

Üye
tsubasa kardeş sen şarj etmeden kullan teli.istiyorsan sana göre hangisi mantıklıysa onu yap.ben burda bunu deneyen biri olarak yorumumu yazdım.karar sana kalmış dostum:sn:

uTku^

Üye
    Konu Sahibi
deneyim ve fikirlerimizi paylaşıoruz sonuçta..

Üst Alt