şimdi bak yeğenim, müslümanlıkla öyle çok alakası var ki! bunu sana anlatmağa çalışsam sayfalar dolar, ne ki kısa kesicem ben.
Allah Teala müslümanlık dinini sadece namaz kılsınlar diye göndermedi, sadece ibadet etsinler diye de keza...
aslında müslümanlığın da, bütün ibadetlerin de temel amacı insanı hem bu tür, hem sair cümle kötülüklerden, insanı insanlığından uzaklaştıran tutum ve davranışlara tevessül etmesinden korumak ve kurtarmaktır. insan eğer ki bunu yapmıyor ve bu tür günah ve iğrenç işlerle iştigal etmeye devam ediyorsa zaten ibadet yapıyor dahi olsa Allah katında makbul değildir, ve o kişi mü'min dahi kabul edilse, müslüman değildir. çünkü müslüman demek, hayatının tamamıyla, yaşamıyla Allaha teslim olmuş insan demektir.
Allahın bizim varlığımıza asla ihtiyacı yoktur, ama bizlerin sonsuz ihtiyacı vardır, Allaha ve onun varlığına inanmağa...
ülkemizde o tür iğrençlikleri yapanlar zaten müslüman değildir, olamaz da... sadece isimleri müslüman olan islamın dışında kalmış kişilerdir.
bununla alakalı size biraz farklı da olsa bir misal vermek istiyorum. mesela kırmızı şarap içtiğinizde sadece günahkâr olursunuz, ama eğer bunu diğer insanlara reklâmını yapar, başkalarını da buna özendirerek adeta kutsama yoluna giderseniz bu sizin islamın dışına çıkıp Allah Tealaya isyan bayrağı çektiğinizi gösterir. sizi tenzih ederek bir örnek olsun diye yazdım bunu.