İddia : Nokia, Microsoft ile anlaştığında WP 8 kısıtlamalarından haberdardı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
İddia : Nokia, Microsoft ile anlaştığında WP 8 kısıtlamalarından haberdardı

Microsoft'un bu yılın sonlarına doğru yayınlamayı planladığı Windows Phone 8 işletim sisteminin tanıtımında, hali hazırdaki Windows Phone cihazlarının WP8'e yükseltilmeyeceği açıklandı. Yeni sürümde yeni cihazlarla piyasaya çıkmayı planlayan Microsoft, önceki modelleri de gözden çıkarmış oldu.

WP8 çıkana kadar satılacak hiçbir model güncelleme alamayacak ve WP 7.8 güncellemesi ile yetinmek zorunda kalacak. Buna kısa bür süre önce ABD ve Avrupa pazarlarında boy göstermeye başlayan Lumia 900 modeli de dahil.

Geçen hafta Lumia 900 modeli alan ancak modelin WP 8 güncellemesi almayacağını öğrenince tepe yöneticisi Elop'a bir eleştiri maili atan tüketiciye bizzat Elop; modelin uzun dönemli destek almaya devam edeceği, WP 7.8 güncellemesinin de önemli yenilikler sunacağı şeklinde cevap vermişti.

Ancak bu karar hali hazırda WP cihazı almak isteyen tüketicileri de tereddütte bırakmaya yetiyor. WP platformuna geçtikten sonra aşamalı olarak Symbian'a son verecek olan Nokia, MeeGo ve Meltemi gibi projeleri de rafa kaldırdı. Tamamen Microsoft'a bel bağlayan Nokia, hiçbir B planına sahip değil. Oysa analistler bu kayıplar devam ederse Nokia'nın bankadaki nakit birikiminin iki yılda eriyeceğini öngörüyor.

WP 8 yüklü Lumia'lar tahminen yıl sonuna doğru piyasada olacak. Bu da şu anki Lumia modellerinin sadece 6 aylık ömrünün kaldığını gösteriyor.

Kaynaklara göre ise Nokia, Microsoft ile ortaklık yaptığında WP 8 kısıtlamalarından haberdardı. Yani Lumia modellerinin güncelleme almayacağını bilen Elop buna rağmen büyük bir risk aldı. Windows Phone ekosistemine katılmakla zamanlama üzerindeki kontrolü kaybeden Nokia, Qualcomm yongalarına güvenmek zorunda kaldı. Ancak Lumia 900 modelinde bir süredir kablosuz bağlantı sıkıntıları yaşandığı rapor ediliyor.

Gemileri yakan Nokia'nın kendi platformunu da ateşe attığı yorumları yapılıyor. Tamamen Microsoft'a bağlanan Nokia büyük bir kumar oynuyor ve zaman içinde bu kumarın sonucunu göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: klongs ve bulutsuzgece

sataer

Üye
ben sonunu söyleyeyim Microsoft çıkacak ben Nokia yı aldım diyecek olacak bitecek ;)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
hakikatten anlamiyorum bu işi. Biz burada zaten defalarca soyledik bunu mevcut cihazlar wp8 i tam olarak alamayacak diye. Donanim olarak kisitlamalari kalkmiş bir sistemi mevcut cihazlar tabi ki kaldirmaz dahasi wp8 in kerneli w8 wp7nin kerneli win ce nasil guncelleme yapacak ki

sataer

Üye
"E=papakudioflu;4857200]hakikatten anlamiyorum bu işi. Biz burada zaten defalarca soyledik bunu mevcut cihazlar wp8 i tam olarak alamayacak diye. Donanim olarak kisitlamalari kalkmiş bir sistemi mevcut cihazlar tabi ki kaldirmaz dahasi wp8 in kerneli w8 wp7nin kerneli win ce nasil guncelleme yapacak ki[/QUOTE]

+52595246249934524995269426542 falan abi :ehe

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
ben de nsekiz ve yayınladığı habere +435345345464575676867867868678678
aynen katılıyorum yani.
Nokia kendini batırmak için elinden geleni yapıyor.

WP8 ile son bir hamle yapabilirse yapacak, yoksa bundan yüz yıl önce olduğu gibi "batmaz" denilen Titanic ile aynı sonu paylaşacak...

sataer

Üye
Nokia batmaz.

55lim

Üye
at onu al bunu hesabı nokia kendine çok güveniyor babaannem olmasa nokia batar slogan bu:D

sataer

Üye
her firma böyle yeni cihazını alıp eskisini attırıyor.. Samsung s2 ye bile ics yi zorla verdi hatırlatırım.

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Nokia Wp8 cihazlar tanıtılana kadar bilinçli kullanıcılara cihaz satamıyacak şimdi lumia sattıklarının yarısı da bi daha lumia almıyacaka bu kadar basit

- - - Eklendi - - -

ben sonunu söyleyeyim Microsoft çıkacak ben Nokia yı aldım diyecek olacak bitecek ;)
Ağzınızı hayra açın yaww Nokia özgürlükle benimsenmiş bir şirket şahsen ben istemiyorum Nokia'nın bir başa bağlı olmasını Harmattan'a ne olacak geleneklerden çok çabuk vazgeçiyoruz

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Nokia Wp8 cihazlar tanıtılana kadar bilinçli kullanıcılara cihaz satamıyacak şimdi lumia sattıklarının yarısı da bi daha lumia almıyacaka bu kadar basit

- - - Eklendi - - -

Ağzınızı hayra açın yaww Nokia özgürlükle benimsenmiş bir şirket şahsen ben istemiyorum Nokia'nın bir başa bağlı olmasını Harmattan'a ne olacak geleneklerden çok çabuk vazgeçiyoruz

Bence Microsoft'un Nokia'yı alması en hayırlısı olur...Zaten şuan pek yok Nokia Microsoft'un kölesi durumda onursuzca kölelik yapana kadar onuruyla kendini satsın işte :ehe Eğer Wp8'li cihazları düzgün olursa sinir minir kalmaz herkes alır bak söylemedi deme :)

Tekno_Kaplan

Tekno_Kaplan

Üye
abi en iyisi beklemek ve nokianın batışını izlemek sanki babamızın şirketi okadar batmak istiyorsa bırakalımda batsın zaten bi iş yaptığı yok

klongs

klongs

Üye
ne nokiaymış arkadaş elop bu kadar düşünmüyordur nokiayı

sataer

Üye
senin samsung u ne kadar düşündüğünü biliyoruz Mehmet. Firstpioneer harmattan yalan oldu bile çoktan malesef.

• Beğen
Tepkiler: klongs
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Lumia 800 ve 900'e WP8 desteği sağlamayarak Nokia'yı dibe çekiyor sanırım Microsoft,
Böylece Nokia'yı daha ucuza satın alabilecek:))

Sonra da basacak kendi Wp8'li süper telefonlarını piyasaya...
Ve istatistikler yeniden Nokia... Ama... "MSN-okia" :naughty:

fLuke!

fLuke!

Üye
Tek bildiğim sıktı artık bu nokia

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt