iddia:Microsoft tüm Platformlarını Windows çatısı altında toplayacak

Sponsorlu Bağlantılar

ÖEY

ÖEY

Üye
Çok kaybeder ama olamayacağını umuyoruz.Neyse canım 2015 e kim ole kim kala :D
MS kendi bacağına sıkmak istemiyorsa öyle yapmaması lazım zaten :D 2015'e fazla kalmadı öyle deme zaman çabuk geçiyor ;) Ben artık senede iki kere telefon değiştirmek istemiyorum şahsen, wp8 gibi bir sistem bulmuşken yıllarca kullanmak istiyorum. Ama MS böyle işletim sistemi çıkarıp sonra bu da olmadı haydee yeni baştan yaptım bunu alın diyecekse bu iş olmaz. Nefret ettiğim ios'a bile geçerim o sinirle ben :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
gectigimiz hafta icinde murtazinin gectigi bir iddia daha vardi. Tizen projesi rafa kaldirildi demişti. Ertesi gun intel yalanlayan aciklama yapti. Daha once de lumia920'nin satiş fiyatini abd icin 950$ diye aciklamişti ama o cok daha buyuk fiyaskoydu. Kaldı ki hem Microsoft'a hem de Nokia'ya Murtazinden cok daha yakin kişiler bile bu tur bir bilgiye sahip degiller. En azından ona gelene kadar Mary Jo Foley adında bir bayan var Microsoft icinden boyle bir bilgiye ondan once ulaşması imkansız.
sonuc olarak Microsoft'un iki yıl önce açıkladıgı stratejisi:"tüm platformlarda tek sistem" zaten bilinen bir şey ve Microsoft verdigi iş ilanında bu birleşimde gorev alacak yazilim muhendisleri aradigini acikca belirtmişti. Burada benim tahminim haberin ilgi cekmesini saglamak icin bazi suslemeler yapilmiş.

Üstad ben de öyle biliyorum hatta MS'in kendi üst düzey yöneticilerinden biriydi sanırım ya da wp geliştirme ekibinden biri bir açıklama yapmıştı wp7-wp8 geçişindeki gibi olmayacak artık. Sistem geliştirmeye açık ve bu sistemin üzerinden gideceğiz gibisinden bir şey söylemişti. Sen daha iyi bilirsin, bizden daha sıkı takip ediyorsun gelişmeleri ama ben öyle hatırlıyorum.

MS'in pc-tablet-telefon üçgenini birleştirme ve tek mağaza tek sistem yapma isteğini uzun zamandır biliyoruz zaten yani yeni bir şey değil fakat benim hatırladığım şu anki altyapı üzerinden gidileceğiydi. Eğer o rusun söyledikleri doğru çıkarsa MS çok müşteri kaybeder telefon kısmında.

Bunu aciklayan kişi sanirim Todd Brix'ti. 2-3ay once detaylarini Özgür'ün(bulutsuzgece) paylaştıgı Windows Phone güncelleme destegi sureleri aciklamasinda; wp8 cok guclu bir yapida oluşturuldu ve uzun bir sure her turlu geliştirme ve yenilige cevap verebilecek bir gücte demişti.

• Beğen
Tepkiler: sekajmer ve ÖEY
ÖEY

ÖEY

Üye
Yani inşallah bizim hain rus yine hatalı çıkar :D Umarım MS'den yalanlayan bir açıklama görürüz.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yani inşallah bizim hain rus yine hatalı çıkar :D Umarım MS'den yalanlayan bir açıklama görürüz.

Microsoft boyle polemiklerin icine girmez muhattap alıp açıklama da yapmaz.

remzi33

remzi33

Üye
Teknoloji bu. On,sene önce şimdiki akıllı telefonların yaptığını hayal edemezdik. Ve teknolojinin katlanarak ilerlediğini hesaba katarsak 2015'te herkesin cebinde taşıyacağı bir pc olabilir

sebahattinART

sebahattinART

Üye
Böyle haberlerle şüpheye sokuyorsunuz insanı siz :-)

SonyXperia

SonyXperia

Üye
Telefonlar tekrardan ios androide benzerse bizim arayüzümüzün farklılığı ne işe yarayacak çok saçma

partyhard

Üye
Bu da asiri yalanci adam var ya tizeni bitirdi lumialari pirlanta fiyatina cikardi şimdide Microsoft arayüzüne tamamen değiştirecek diyor inşallah doğrudur win8 bi iskence

SonyXperia

SonyXperia

Üye
Bu da asiri yalanci adam var ya tizeni bitirdi lumialari pirlanta fiyatina cikardi şimdide Microsoft arayüzüne tamamen değiştirecek diyor inşallah doğrudur win8 bi iskence

Kullandın herhalde 1 ay kadar işkence olduğuna karar verdiğine göre :)

- - - Eklendi - - -

Bizler yeniliğe açık yeniliği seven bolumuz o yüzden her zaman iyidir yenilik :) bakalım nasıl olacak

Yenilik eğer Android veya İOS ara yüzüne benzemekse buna ben yenilik diyemem ki :S Aynı şeyin daha farklısı olur. Metro arayüzünü çok severek kullanıyorum üzülürüm şahsen

hezarfencik

hezarfencik

Üye
Ben Win8'i kullanmadım ama bildiğim kadarıyla o metro arayüzündeki uygulamalarla bizim bildiğimiz windows programları farklı oluyor acaba o marketinden indirilip metro arayüzünde kullanılan uygulamaları wp8 marketiyle birleştiriyor olmasınlar.Telefonda PC programları mı kullanacağız diyen arkadaşlar vardı da.Tabi Win8 kullanmadığım için emin değilim sadece bi fikir yani

nanotex

nanotex

Üye
Bir ara apollo+ denen bir efsane vardı.. :D

kursat99

kursat99

Üye
Aynen ne oldu o? Portico, Apollo+, WPBlue... bunlar konuşuluyordu. :)

SonyXperia

SonyXperia

Üye
gectigimiz hafta icinde murtazinin gectigi bir iddia daha vardi. Tizen projesi rafa kaldirildi demişti. Ertesi gun intel yalanlayan aciklama yapti. Daha once de lumia920'nin satiş fiyatini abd icin 950$ diye aciklamişti ama o cok daha buyuk fiyaskoydu. Kaldı ki hem Microsoft'a hem de Nokia'ya Murtazinden cok daha yakin kişiler bile bu tur bir bilgiye sahip degiller. En azından ona gelene kadar Mary Jo Foley adında bir bayan var Microsoft icinden boyle bir bilgiye ondan once ulaşması imkansız.
sonuc olarak Microsoft'un iki yıl önce açıkladıgı stratejisi:"tüm platformlarda tek sistem" zaten bilinen bir şey ve Microsoft verdigi iş ilanında bu birleşimde gorev alacak yazilim muhendisleri aradigini acikca belirtmişti. Burada benim tahminim haberin ilgi cekmesini saglamak icin bazi suslemeler yapilmiş.

Bunu aciklayan kişi sanirim Todd Brix'ti. 2-3ay once detaylarini Özgür'ün(bulutsuzgece) paylaştıgı Windows Phone güncelleme destegi sureleri aciklamasinda; wp8 cok guclu bir yapida oluşturuldu ve uzun bir sure her turlu geliştirme ve yenilige cevap verebilecek bir gücte demişti.

Abi şimdi bu dediğine göre arayuz değişmez değil mi yavhunben sırf bu tek duzeden kaçmak için wp seçmiştim zaten .s

IVI-Elia

Üye
Abi şimdi bu dediğine göre arayuz değişmez değil mi yavhunben sırf bu tek duzeden kaçmak için wp seçmiştim zaten .s

Microsoft değiştirebilir ama değiştirse bile standar arayuz olmaz size şöyle açıklayım.

şuan mobilim link veremem ama Microsoft Future Vision 2019u inceleyin.

SonyXperia

SonyXperia

Üye
Microsoft değiştirebilir ama değiştirse bile standar arayuz olmaz size şöyle açıklayım.

Sıra dışı birşey yaparsa çok hoş ancak diğer türlü biraz saçma olur. Malum İOS ve Android benzeri sistemlerin neredeyse hepsi tutunamadı. Bada şu an en güzel örnek Meego vs vs. Böyle harika bir arayüzle çok iyi çıkış yapan msnin bunu daha da geliştirerek devam etmesi gerek bana kalırsa öbür türlü herşey en baştan ne kadar iyi birşey ortaya çıkabilir ki?

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Microsoft değiştirebilir ama değiştirse bile standart arayuz olmaz size şöyle açıklayım.

İzlemesi bile heyecan vericiydi o ne teknoloji öyle.
Bu arada MS ya bombayı patlatacak yada bomba elinde patlayacak :D

-efşan

-efşan

Üye
Hadi bakalım.

SonyXperia

SonyXperia

Üye
Merhaba Onur Görkem;

Windows Phone 9 ile ilgili şu anda kesinleşmiş hiçbir bilgi bulunmamaktadır. Arayüzün nasıl olacağı, hangi özelliklerin ekleneceği ile ilgili hiçbir bilgi bulunmamaktadır.

msnin ban attığı cevap bu oldu

Üst Alt