ICS, MB860, Atrix 4G, Motoblur ve Daha Fazlasi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BatuhanOzalp77

BatuhanOzalp77

Üye
    Konu Sahibi
ICS, MB860, Atrix 4G, Motoblur ve Daha Fazlasi
Uzun zamandır yoktum tekrar geri geldim ve paylaşımlara devam :) Yazı alıntıdır ancak bilgilenmek için paylaşıyorum iyi forumlar :)
Motomodtr sitesi
kişisinden alıntıdır


Hangi ICS Rom ?

Atrix 4G icin ICS guncellemesi Motorola'nin kendi kaynagina gore Q3'de (Temmuz-Eylul arasi bir zaman) gelecek. Offical ICS guncellemesi yayinlana kadar ICS kullanmanizi onermem cunku kamera, parmak izi okuyucu, vs gibi donanim suruculerini Motorola paylasmiyor kimseyle. O zaman da yazilimin bu donanimlarla iletisimi ya hic kurulamiyor (cogu romda parmak izi okuyucusu buna ornek) ya da olmasi gerekenden cok daha kotu calisiyor mod driver ile (kamera, 2D ve 3D suruculer, vs. gibi)

Offical ICS Guncellemesi ve Ihtimaller

Offical ICS update.i geldikten sonraki 3 ay icinde tam olarak stabil ICS mod romunuzu gonul rahatligiyla kurup kullanabilirsiniz, hicbir problem yasamazsiniz. Su andaki calismalar stock romdan port edilecek partlar icin sadece bir on hazirlik asamasidir. Hic bir offical part olmadan yapilabilecek en mukemmel rom.a ulasildiktan sonra, offical update ile tam olarak islevsel bir mod rom(lar) olusacaktir. Buradaki tek sikinti bence Motorola'nin bana hic guven vermeyisi. Her ne kadar resmi sitesinde MB860 4G icin update tarihi kesin olarak belli olsa da, (StarTAC 85'den beri Motorola'dan vazgecmeyen ve MPX200 gibi efsane bir smartphone.u da kullanma sansini bulmus sıkı bir Motorola fanı olarak söylüyorum) Motorola yarin hic bir gerekce gostermeden offical update'den vazgecebilir. Konu Motorola olunca olunca malesef bu olasilik her zaman vardir. Ben de gecen sene 4G kullandim ve simdi yeniden MB860 TR kullanan bir kullanici olarak soyleyebilirim ki, Atrix icin "evaluating and planing" denen surecin bitme ihtimali malesef %10 civarinda. Motorola'nin Avrupa pazarina yaklasimi malesef cok sığ. Bu aicdan MB860 icin resmi bir ICS guncellemesi goremeyebiliriz.


Nedir Bu Karmasa : Atrix MB860 vs Atrix 4G

Ilk olarak Amerika'li ureticilerin ve operatorlerin (AT&T ve Verizon) 4G dedigi teknoloji ile (LTE), Avrupa'li operatorlerin 4G dedigi (HSPA+) dedigi teknoloji birbirinden farkli ve uyumsuz iki ayri teknolojidir. Bu acidan Amiraka'da 4G olarak pazarladiginiz telefonu, ayni sekilde gelip Avrupa'da da 4G olarak pazarlayamazsiniz cunku bu telefon Avrupa'da pratik olarak 3G'dir. Boyle bir sıkıntıyı Apple'da yasamisti merak edenler arastirabilirler. Avrupa'da sattigi Ipad'ler icin ayri bir kutu dizayn etmeyince, kutu uzerinde 4G ibaresiyle Avrupa'ya ulasan Ipad'ler icin Avrupa'nin hemen hemen butun ulkelerinde rekabet kurumlari ile basi belaya girdi cunku Avrupa'da kullanilan 4G teknolojisi ile uyumlu olmadigi icin cihaz sadece Amerika'da 4G transfer hizina ulasabiliyor. Hangi teknoloji daha ustun derseniz de kesinlikle LTE ustun derim cunku LTE'de kullanilan spektrum etkinligi sayesinde, data transfer hizi bagli olan kullanici sayisi arttikca dusmuyor. Mesela Amerika'da Verizon, LTE kullanicilarina sinirsiz data plani sagliyor bu sayede cunku baskalari download yapiyor diye sizin download hiziniz dusmuyor LTE'de.Atrix ile Atrix 4G arasinda radio rom'undan baska hicbir farklilik oldugunu dusunmuyorum ben. %5'lik bir ihtimal ise radyo donaninimin farkli olabilecegi ama dedigim gibi cok eski bir Motorola kullanicisi olarak diyebilirim ki Motorola kitalar arasi model farkliliklarini cogu zaman sadece yazilim ile saglar. Ornegin FM Radyo donanimi telefonun icinde olmasina ragmen gider radyo firmware.i ile Asya'da FM Radyoyu devre disi birakir vs. Buradan anlayacaginiz uzre MB860 4G ile MB860 arasinda eger Avrupa sinirlari icinde kullaniyorsaniz hicbir fark yoktur. Elimde olsa MB860'a AT&T rom ve radyo firmware.i yukleyip AT&T operatoru uzerinden Amerika'daki durumu da test ederdim ama malesef bu mumkun degil. Yapabilecek bir arkadas varsa sonucu ben de ogrenmek isterdim.

Offical ICS Update'den Sonra

Eger Motorola, Atrix 4G icin official ICS update.i sunarsa, siz de MB860 Retail TR cihaniza bu rom uzerinden modlanmis ICS'i rahatlikla kullanirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek sey Radio romudur. Yukarida belirttigim sebepler yuzunden 4G ve AT&T cihazlar icin port edilen ya da modlanan radio romlar Avrupa'daki kullanicilar icin uyumlu olmayacaktir.

Motoblur'dan Kurtulmak Icin

Yeni konu olarak basladigim icin burada Motoblur'dan kurtulmaniz icin ek bir guide yaiyinlayacagim. Ilk olarak Motoblur'un ne oldugundan baslayalim. Motoblur, Motorola'nin Android isletim sistemi icin Arayuz gelistirmesidir. Yalniz bununla birlikte kullanmadiginiz ya da disaridan yukleyerek de kullanabileceginiz bir cok uygulama gereksiz yere arka planda calisarak hem ram hem de islemci kullanimi acisindan telefonu kasarken hem de bataryanin daha cabuk bitmesine neden olmaktadir. Burada bu uygulamalari nasil devre disi birakacaginizi ve isterseniz daha sonra nasil tekrar aktive edebileceginizi anlatacagim.

Gerekenler

1) MB860 TR ya da MB860 4G Orjinal Turkce 2.3.4 Rooted Rom
2) Titanium Backup Pro

Freezing (Dondurma)

1) Titanium Backup Pro'yu acin ve Yedekleme/Geri Yukleme bolumune girin.
2) Dondurmak istediginiz hizmete tiklayarak, "dondur" secenegini tiklayin. Bu sekilde dondurdugunuz bir uygulama artik telefonda yuklu degilmis gibi olacaktir. Uygulama veya hizmet aslinda silinmez, sadece uzantisi degistirilerek, isletim sisteminin sanki bu uygulama yokmus gibi algilamanmasi saglanir. Bir cesit kandirmacadir yani aslinda. Bu sekilde dondurdugunuz uygulamalari da istediginiz zaman tekrar cozerek yeniden kullanmaya baslayabilirsiniz. Dondurma isleminin tamamlanmasi icin, tum gereksiz ya da istemediginiz uygulamalari dondurduktan sonra telefonu restart yapmalisiniz, aksi halde yaptiginiz degisikler ancak bir sonraki restartta aktif olacaktir. Hemen sonuc almak icin dondurma/cozme islemlerinden sonra telefonu restart yapmalisiniz.

Unfreezing (Cözme)

3) Dondurdugunuz uygulamalari mavi bir backround ile goreceksiniz, herhangi bir uygulamayi tekrar cozmek icin, uygulamaya tiklayip "cöz" secenegini tiklayin ve telefonu restart yapin. Cozdugunuz uygulamanin tekrar kullanilabilir oldugunu goreceksiniz.

Benim Dondurdugum Motoblur Servis ve Uygulamalari

Asagida benim Titanium Backup Pro kullanarak dondurdugum uygulama/hizmet ve servisleri goreceksiniz. Asagida verecegim listedeki uygulamalari eger kullanmiyorsaniz dondurabilirsiniz.

1.0) 7digital 2.40
1) Ana ekranla ilgili ipuclari
2) Ana Safya 2.3.4 (Dikkat : Eger harici bir shell (Go Launcher, Yandex,SPB, vs.) kullanmiyorsaniz bu servisi dondurmamalisiniz. Bu durum ana ekraninizin kaybolmasina neden olacaktir. Gerci bunun da cozumu var ama harici bir launcher kullanmiyorsaniz bu servisi kesinlikle dondurmayiniz.)
3) Araç Yuvasi 1.0
4) com.motorola.photowidget 2.3.4
4.1) DLNA 0709.69 (DLNA ile Wifi uzerinden medya paylasiyorsaniz devre disi birakmayiniz)
4.2) Dünya Saati 1.0
5) E-posta 2.3.4
6) E-Posta denetleyicisi 2.34 (Bu iki servisi durdurmaniz Gmail gelen kutunuzu ya da senkonizasyonu etkilemez)
7) Eğlence Merkezi 1.0 (TV'ye HDMI uzerinden baglanmiyorsaniz devre disi birakabilirsiniz)
8) Flickr Denetleyicisi 2.3.4
8.1) FOTA 2.3.4 (Sanırım Over The Air Update ile ilgili bir servis, 2012 sonuna kadar herhangi bir update olmayacağı için şimdilik dondurabilirsiniz)
9) Genel Gelen Kutusu 2.3.4 (Gmail senkronizasyonunu etkilemez)
10) Haberler 2.3.4
11) Haberler ve Hava Durumu 1.3.04
12) Hava Durumu 2.3.4
13) Hizli Egitici 0.0.1
14) Hizli Kisi 2.3.4 (Hizli kisi widgetini kullaniyorsaniz devre disi birakmayiniz)
15) Last FM Denetleyicisi 2.3.4
15.1) LinkedIn Denetleyicisi 2.3.4
16) Mediasync 1.0.0
17) Medya Paylasimi 1.0.0 (Wifi ile DLNA uzerinden medya paylasimi yapmiyorsaniz devre disi birakabilirsiniz)
18) NFS Shift 1.2.12
19) Orkut Denetleyici 2.3.4
20) Photobucket Denetleyici 2.3.4
21) Picasa Denetleyici 2.3.4
21.1) Pico TTS 1.0 (Türkçe rom kullanıyorsunuz pratikte yararı olmayan bir servis, İngilizce metinleri yazıdan seslendirebiliyor.)
22) Qik Video 0.11.16
23) Skyrock Denetleyicisi 2.3.4
24) Sosyal Ag 2.3.4
25) Sosyal Durum 2.3.4
26) Sosyal Mesajlasma 2.3.4
27) Sosyal Mesajlasma Hizmeti 2.3.4
28) Sosyal Paylasim 2.3.4 (Sosyal paylasimla ilgili olanlar; Facebook Twitter gibi uygulamalarin calismasini etkileyebilir. Ben bunlari kullanmadigim icin sosyal paylasimla ilgili tum servisleri dondurdum. Bu tip servisler ile ilgili problem yasarsaniz, ilgili servisi Titanium Backup Pro uzerinden cozerek problemi duzeltebilirsiniz.)
28.1) TTS Service 2.3.4 (Bu da bir yazılı metin seslendirme servisi, devre dışı olduğu deneme süresince herhangi bir olumsuz etkisi olmadı)
29) Twitter Denetleyicisi 2.3.4
30) Voice Commands
30.1) Webtop 1.0 (Eğer dock.unuz yoksa ya da Nebtop ile HDMI üzerinden bağlantı yapmıyorsanız devre dışı bırakabilirsiniz.)
30.2) Webtop Konektörü 1.0 ((Eğer dock.unuz yoksa ya da Nebtop ile HDMI üzerinden bağlantı yapmıyorsanız devre dışı bırakabilirsiniz.)
31) Yardim Merkezi 2.3.4
32) Youtube Denetleyicisi 2.3.4

Son eklenen servisleri de devre dışı bıraktıktan sonra ilk açılışta yaklaşık 520 Mb civarı boş RAM'e ve daha az CPU kullanımı ve tabiki daha az batarya kullanımı (derin uykuda 5 ma/h) elde etmiş olacaksınız.

Motorola'nin on yukledigi bu uygulamalari devre disi birakarak (dondurarak) hem cpu hem ram hem de batarya kullanimi olarak performans artisi saglayabilirsiniz. Eger kullandiginiz bazi uygulamalar calismazsa, dondurdugunuz hangi uygulamanin buna sebep olabilecegini tahmin ederek o uygulamayi cozup telefonu restart yaparak problemin giderilp giderilmedigini kontrol edebilirsiniz. Ornegin benim facebook hesabim bile yok, dogal olarak facebook denetleyicisini de dondurmustum ama sonucta bu servisi dondurdugumda telefon etmek icin kisiler sekmesine bastigimda force close ile karsilasiyordum. Yani facebook.u dondurunca kisilere de ulasamiyorsunuz malesef. Daha sonra deneme yanilma yontemiyle ilgili olabilecek servisleri cozup restart yaparak sorunun facebook denetleyicisini dondurdugum icin ortaya ciktigini anladim.

 

ney27

Üye
tesekkurler

- - - Eklendi - - -

kardeş tekrar hoşgeldin

burdaki bilgiler için de teşekkür edErim

ARTIK ATRİXİN GÜNCELLEME GİBİ SORUNLARI OLMADIGI İÇİN BİR ÇOK ARKADAŞIN BU TELEFONU ROOT LU VE CM7 ROM KURULU OLDUGU İÇİN ORJİNAL ROMU KULLANAN ARKADAŞLAR İÇİN YARARLI OLUR

Yalnız bu yazıyı yazan arkadaş ics tarihinde bir yanılma yapmıs yazı geçen sene bu zaman larda yazılmış
hala ics yok
bu arada sızıntı at&t ics rom kurdum ve bir hafta kullandım sarjı ve 3g (pek kullanmıyorum wifi den giri yorum) sorunu olmasay dı gayet güzel ve başarılı bir rom du eger motorola gerekli kotları yayınlasay dı onun yapamadıgını geliştiriçiler gayet başarılı bir şekilde bütün ülke veya bölge farketmeden portlardı
Üzücü bir şey ki bu yazı şunu gösteri yor motorolanın nekadar geri kaldıgı veya bizi (satış sıtratejisi de olsa ) umursamadıgı dır (bana göre başarılı satıj müşteri memnuniyetidir ve bu saglanırsa müşteri herzaman senin yanında olur)...

BU YAZI MOTOROLA NIN BECERİKSİZLİĞİNİ DE TARİHSEL OLARAK DA ORTAYA ÇIKARIYOR (AŞAGIDA SIRALADIM)

AŞAGIDA YAZDIKLARIMI BİRDE ATRİXİN 2011 SENESİNDE ÇIKTIGI ZAMAN DA RAKİPLERİNİN SONDURUMLARI İLE ŞİMDİGİ YAZILIMSAL DURUMLARINA BAKMAK GEREKİYOR( S2--İPHONE 4 GİBİ)

1) atrix 2011 başlarında froyo sürümü ile çıktı
2) ics 2011 sonlarında çıktı
3) bu yazı 2012 yılı 4 üncü ayda yazılmış ve hala ics gelmesini bekliyorlar fakat atrix den düzey olarak daha altda olan birçok telefon modeli şuan acaba bizede 4.1.2 gelir mi diye bekliyorlar(bu arada birkaç modele 4.1.2 android versiyonu güncellemesi geldi ) biz hala bu güncellemeleri mutlaka önemli birkaç noktası eksik olan rpmlarla gidermeye çalışıyoruz..
4)sene 2013 mart ayı hala ics yok ubuntu yu bekliyoruz


BEN ALDIGIM TELEFONLARI UZUN VADELİ KULLANMAK İÇİN ALIRIM TABİRİ CAİZ İSE HURDA OLASIYA KADAR 5-6 SENE KULLANIRIM SÜREKLİ TEL YENİLEMEYİ VE BUNLARA PARA HARCAMAYI SEVMEM (BENİM DÜŞÜNCEM ) GEÇEN SENE YUKARIDA Kİ YAZILAN
YAZI GİBİ BİR ÇOK YAZIYA BAKARAK ALDIM BU ATRİXİ İCS GELİR DİYE TEL PERFONMAS OLARAK ( BENCE) GAYET GÜZEL AMA ÜRETİCİ YAZILIM DESTEK PERFONMANSI OLARAK BİRKAÇ ÇAG GERİDE KALMIŞ BİR TELEFON
BİR DAHA NOKİA ALMAYACAGIM GİBİ MOTOROLA ALMAYACAGIM ( BÖYLE GİDERSE)
ŞİMDİ BAZI KİŞİLER DİYORDUR Kİ SANKİ NOKİA VEYA MOTOROLA SENİ ÇOK SEVİYOR DİYEBİLİR...
BİR KİŞİYİ UMURSAMAZ BİNLERCE KİŞİNİN İMZALADIGI DİLEKCEYİ UMURSAMADIGI GİBİ AMA BU UMURSAMAZLIK (SATIŞ POLİTİKASIYMIŞ DİYELİM) İLERİDE ÇIKARTACAKLARI MODELLERİNDEDE OLACAK DIR...

BURDA YAZILANLAR BİR DÜŞMANLIK DEGİLDİR...
SADECE MÜŞTERİSİ OLDUGUMUZ BİR FİRMANIN DUYARSIZLIGINA KARŞI BİR TEPKİ DİR
 
  • Beğen
Tepkiler: BatuhanOzalp77
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt