Silinen Üye 94869
Kapalı Hesap
-
Konu Sahibi
-
flaşlamaya bastıgım zaman bu hatayı aldım. .
telefonumu kullanamadım sonunda update center dan eski yazılımını yukledim şimdi ise bastan başlıcam ancak dun bootlader kilidini flashtool ile acamadım imei kısmında imeimi gormuyor. baska bi yolla bootloader kaldırmıştım.update yapınca bootloader devreye girdi flashtool dan yapmaya calişcam fakat olucagını sanmıyorum . .
- - - Eklendi - - -
simdi flashtool tool ile bootloader yaptım kerneli flaşlıyorum ve en sonunda :
(bootloader) Flash of partition 'boot' requested
(bootloader) S1 partID 0x00000003, block 0x00000280-0x000002e3
(bootloader) Erase operation complete, 0 bad blocks encountered
(bootloader) Flashing...
(bootloader) Flash operation complete
OKAY [ 3.050s]
finished. total time: 3.555s
28/025/2012 15:25:27 - INFO - Please check the log before rebooting into system
aynı hatayı veriyor bi yerde yanlış yaptıgımı sanmıyorum . .
çözümü yok mu ?tıkandım kaldım. .
teşekkürler buldum bi yontem uyguluyorum olcak gibi. .
Xperia Neo ma ice cream pureness yukledim biraz ugrastım buldum sonundason bi soru bootloaderim acık kalsa olurmu ? bi yazıda bootloader kapatılması gerek diye bişey duymuştum sorun cıkar mı ?
Rambo hocam ben sayenizde rootlayabilmiştim telefonu şimdi 4.1.B.0.587 sürümünü tekrar unroot ve bootloader i kapatarak yapabildim. Aynı şekilde bu yeni sürümün rootlanması için ne yapmalıyım.
Yeni sürüm Android 4.0.4 ise bu öyle kolay root olmuyor ne yazık ki. XDA forumlarından nasıl yapıldığını öğrenebilirsin.
Hocam yeni sürüm android 4.0.4 de derleme numarası yükseldi 4.1.0.587 oldu fark eder mi
Hayır sorun olmaz. Benim açık bir sorun olmadı şimdiye kadar.
Ya ben ilk başta kernel 4.0.3 ü yüklemeye çalışıyorum ama "Select kernel to Flash'a" tıkladığım an "This action can only be done in fastboot mode" diye bir hata veriyor ???
evet bu sorun bende de var, yardım edebilir misiniz?
bootloder i açamadım tekrardan hocam ya. (bootloader) phone requested
FAILED (remote : oem unlock failed )
en son da devices line , be sure you are not in mtp mode diyor.
bootloder i açamadım tekrardan hocam ya. (bootloader) phone requested
FAILED (remote : oem unlock failed )
en son da devices line , be sure you are not in mtp mode diyor.
- - - Eklendi - - -
şimdi de boot u açtım neo kerneli yükledim ama runme hata veriyor cihazımı görmüyornasıl düzelteceğim bu telefonu
Neo V kernelini yükledikten sonra telefonun pilini çıkarıp-takıyorsun ve telefonu açıyorsun (titreşimi hissetmen gerekiyor). Daha sonra USB kablosunu takıp telefonun tuş ışıkları yandığında runme.bat'ı çalıştır ve bir tuşa basarak işlemleri başlat.
Dediğinizi yaptım ama kernel yüklenmedi. Kernel seçtikten sonra bu sefer şöyle bi uyarı geliyor "Please check the log before rebooting into system". Bunda ne yapmam gerekiyor ya ?
Launching Fastboot Toolbox 1.0 by DooMLoRD
22/021/2012 00:21:18 - INFO - Device Status: FASTBOOT mode
22/021/2012 00:21:31 - INFO - Selected kernel (boot.img or kernel.sin): C:\Users\$corpi10\Desktop\android\Rambo_FT xperia pro root\Sony Ericsson Xperia Neo 4.0.3 Kernel\kernel.sin
22/021/2012 00:21:31 - INFO - Flashing selected kernel
22/021/2012 00:21:31 - INFO - sending 'boot' (4550 KB)...
22/021/2012 00:21:31 - INFO - FAILED (remote: The Device must be rooted first)
22/021/2012 00:21:31 - INFO - finished. total time: 0.002s
22/021/2012 00:21:31 - INFO - FASTBOOT Output:
sending 'boot' (4550 KB)...
FAILED (remote: The Device must be rooted first)
finished. total time: 0.002s
22/021/2012 00:21:31 - INFO - Please check the log before rebooting into system
- - - Eklendi - - -
O sorunumu da hallettim sonunda yani gerek kalmadı. Bootloader kilidini kırmadığım için kaynaklanıyormus. Sonunda ben de cihazımı rootladım oh beeeeeeeee
Yardımlarınız için teşekkür ederim
o sorunu nasıl çözdünüz acaba ?
Çünkü ben işlemleri takip ediyorum (4 adımlı işlem geliyor, unplug>switch off>push button>plug), telefonda mavi ışık yanıyor,sonradan flashtool "IMEI" numarası gösterip , beni SONY sayfasına yöndendirmesi lazımkan, hiç bir şey olmuyor ve bir hata mesajı falan da yok.
Aynı şekilde, bootloader kilidini kaldırmadan, kernel flash lamak istedim ama, yine aynısı oluyor. Telefon "Flashboot Mode" a geliyor ama sonra devam etmiyor.
-Bu arada, Bootloader unlock allowed: Yes
Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?