Huawei, Matebook ile PC Pazarına Girmeye Hazırlanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Huawei, Matebook ile PC Pazarına Girmeye Hazırlanıyor
Çin merkezli üretici, gittikçe daralan pc pazarına da ek atmaya hazırlanıyor.



Mobil cihaz pazarında şirketlerin hayatta kalmaları için oldukça zorlu bir yaşam alanına sahip. Oldukça sert rekabetin yaşandığı mobil cihaz pazarı hala etkili bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bu durum pc cephesinde ise biraz daha karışık. Oldukça farklı kullanıcı kombinasyonları nedeni ile bu pazarın büyük bir parçası olmak çok zor. Gittikçe daralan ve sadece çok güçlü ve çok yönlü olan firmaların ayakta kalabildiği pc pazarına yeni bir oyuncu daha katılıyor.

Huawei P9 akıllı telefon 4 farklı versiyon olarak geliyor

Pc pazarında durum böyleyken sektöre girmeye hazırlanan firmaların olması ilginç bir durum oluşturuyor. En son söylentiler ise Huawei’nin pc pazarına girmek için hamle yapmaya hazırlandığı yönünde.



Teknoloji devi Huawei, pc teknolojilerine uzak olsa da şirketin genellikle ağ çözümleri ve kurumsal yaklaşımlarla etkili olduğu biliniyor. Sektör kaynakları, Huawei’nin pc pazarına görmeye hazırlandığını iddia ediyor. Bu şeytanın dayanağı olarak ise Huawei’nin “Matebook” adı şle yeni bir marka başvurusu yapması gösteriliyor.

Farklı kaynaklardan gelen iddialara göre ise Huawei, Intel (Atom X5 Z8300) işlemciye sahip 2-in-1 form faktöründe cihaz üreteceği belirtiliyor. Hatta bu cihazın adından da yola çıkılarak Apple Macbook ve Surface serisi gibi oldukça ince ve zarif tasarımlarda olacağı, bu cihazlara uygun fiyatı ile alternatif oluşturacağı iddia ediliyor.

Huawei’nin bu hamlesinin ne kadar başarılı olacağını şimdiden kestirmek çok güç. Fakat son zamanlarda Çin merkezli bir başka üretici Xiaomi’nin de ikisi bir arada pazarında yerini aldığını ve kendine hatırı sayılır bir pazar oluşturduğunu hatırlatmamızda yarar var.




http://www.maxicep.com/tasinabilir-...pc-pazarina-girmeye-hazirlaniyor-h215702.html
 


Üst Alt