Huawei, Dünyanın İlk Katlanabilir Akıllı Telefonunu Kasım Ayında Açıklayacak

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Huawei, Dünyanın İlk Katlanabilir Akıllı Telefonunu Kasım Ayında Açıklayacak


Samsung, uzunca bir süredir 7.3 inçlik katlanabilir bir ekran üzerinde çalışıyor ancak görünüşe göre bu alanda ilk resmi ürün Huawei'den gelecek. Kore haber sitesi ETNews tarafından yayınlanan bir habere göre, Huawei, Kasım ayında Samsung'dan önce katlanabilir bir akıllı telefon çıkarmayı hedefliyor.

Huawei, Samsung'dan önce ilk katlanabilir akıllı telefonu piyasaya süren ilk üretici olma özelliği ile Huawei'nin ABD'de karşılaştığı geri dönüşü telafi etmeyi hedefliyor. Teknik olarak, katlanabilir ilk akıllı telefon olarak ZTE Axon M piyasaya sunulmuştu ancak Axon M, menteşe ile birleştirilen iki farklı ekrana sahip. Fakat Huawei'nin katlanabilir akıllı telefonunun daha farklı bir yapıya sahip olacağı belirtiliyor.

Esnek OLED ekran panelleri, menteşe veya diğer bazı bileşenleri kullanmadan çok daha ince ve katlanabilir akıllı telefonların üretilmesine olanak sağlayacak. Ancak esnek OLED Ekranlar sa bu yılın Kasım ayında gün yüzüne çıkacak. ETNews'e göre Huawei'nin esnek OLED ekran twdarikçisinin LG olacağı ve Samsung'un bu yönde bir ortaklığa dahil edilmediği belirtiliyor. İki şirketin, katlanabilir ilk akıllı telefonu piyasaya sunmak için birlikte çalıştığı iddia ediliyor.

Açık olmak gerekirse, cihazın Kasım ayında piyasaya sürüleceği, planların değişebileceği ve Huawei'nin bu lansmanı daha geri çekilebileceği veya Samsung'un lansmana daha yakın olması durumunda bile daha ileri bir tarihte piyasaya çıkacağı henüz kesin bir bilgi yok. Bu arada, geçtiğimiz günlerde Huawei'nin katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon patenti aldığını da hatırlatalım.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
Samsugdan bekleniyordu hayli zamandır ama nafile bakalım nasıl olacak
 


Üst Alt