HTC One X Satışa Sunuldu, İncelemeler ve Test Sonuçları Yayınlandı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
HTC One X Satışa Sunuldu, İncelemeler ve Test Sonuçları Yayınlandı!
Bugün HTC‘nin yeni amiral gemisi One X Avrupa’da satışa sunuldu ve incelemeler yayınlanmaya başladı. İlk izleniminlerini paylaşan internet siteleri, Tayvanlı üreticinin son akıllı telefonundan epeyi etkilenmiş görünüyor.
TC’nin ürettiği en iyi ürün hatta en iyi Android cihazı olarak nitelendirilen One X, henüz ülkemize teşrif etmiş bulunmuyor. Bu muhteşem cihaz hakkındaki kendi detaylı anlatımımızdan önce sizlere diğer incelemelerin bir özetini sunacağız.
Özelliklere göre HTC One X şöyle izah edilmiş;
Tasarım: HTC’nin EVO 4G’nin duyurusundan bu yana attığı en büyük adım olarak görülüyor. Tasarımda köklü değişimlere gidilmiş, üretici kabuğunu kırmayı başarmış. Kullanılan tek parça halinde polikarbonat kasa arka bölümde mat, yanlarda parlaklaştırılmış. Cihazı elinize aldığınızda kesinlikle kalitesini hissedeceksiniz.
- Ekran: Super LCD 2 ekran türüne sahip ilk cihaz olması sebebiyle nasıl bir görüntü sağlayacağı merak konusuydu. Fakat okuduğumuz incelemeler, HTC One X’in en iyi ekranlı telefon olduğunu ortaya koyuyor. Birçok siteden tam puan alan ekranı dış ortamda gayet rahat kullanılabiliyor. En görkemli, dış kullanıma en müsait ekran.
- Ses: Beats Audio ses teknolojisi kullanılıyor, fakat cihazın yanında vasat bir kulaklık veriliyor ve kendi hoparlörü bu teknolojiyle kullanılamıyor. Buna karşın ses kalitesi gayet iyi.
- Performans: NVIDIA’nın 1.5GHz hızındaki dört çekirdekli Tegra 3 çipseti ve 1GB DDR2 RAM çok iyi iş çıkarıyor. Bazı testlerde Qualcomm’un yeni Snapdragon S4 serisi çipsetlerine yenilse de toplamda piyasanın en hızlı modellerinden biri. İkinci nesil GeForce ULP, Adreno 225′i eşit çözünürlükte devirmeyi başarıyor. Çoklu görev yetileri hiçbir donma, kasılma olmadan kullanılıyor, uygulamalar, medyalar çok hızlı bir şekilde görüntüleniyor.
- Kamera: 28nm, f/2.0 diyafram aralıklı 8MP arkadan aydınlatmalı kameranın eşlik ettiği One X, piyasadaki en hızlı fotoğraf çeken cihaz. Düşük ışıkta muhteşem görüntüler elde edebilir, video çekerken ya da izlerken fotoğraf kaydedebilirsiniz. Birçok ayar yapabilir ve çok daha iyi görüntüler elde edebilirsiniz.
- Pil Ömrü: 1800mAh’lik Lityum Polimer pille güçlendirilen cihaz maalesef tek parça halinde kasaya sahip. Yani pili değiştiremiyorsunuz. Fakat bu alete uygun pil içeren kılıfların satışa sunulacağını tahmin ediyoruz. Eğer gün içerisinde cihazınızı şarj etme fırsatınız olmuyorsa bu aleti almadan önce bir kez daha düşünmeniz gerekebilir.
- Sense 4.0 Kullanıcı Arayüzü: Bir süredir geliştirilen Sense arayüzü, cihazları performans yönünden etkilemeye başladığından 4.0 versiyonuyla rahatlatılmış. Gayet hızlı, güzel animasyonlarla donatılmış. Alet 1GB RAM’li, buna rağmen sorunsuz kullanım sağlıyor.
Kuşkusuz piyasanın en iyi akıllı telefonu One X, şimdilik. Android ekosisteminin büyük çoğunluğunu oluşturan Samsung’un halen amiral gemi telefonunu tanıtmadığını hatırlatmak istiyorum. Yılın ilk çeyreğinde tam 40 Milyon akıllı telefon satmayı başaran Güney Koreli üretici, ikinci çeyrekte 50 Milyon’a ulaşmayı hedefliyor. Çünkü halihazırda 10 Milyon Galaxy S III satış kanalları tarafından ön sipariş edilmiş.
Pil ömrü konusunda beklentiniz fazla değilse ve beklemekten sıkıldıysanız One X’dan daha iyi ekran, ses ve kamera performansı sunan başka bir alet alamazsınız. 1700 – 1800 TL civarı fiyatla ülkemize geleceğini düşündüğüm bu akıllı telefonu AndroidTelefonlari.com ayrıcalığıyla satın almayı planlıyorsanız bizi takip etmeye devam edin.
HTC One X’in ahize deliklerinin alt satırında sağdan altıncısının bir LED uyarıcısı olduğunu ekleyelim. Oldukça küçük, fakat dikkatinizi çekmek için yeterli.
Tegra 3′lü One X’i teste sokan GSMArena’nın sonuçları;
(FPS türünden verilen sonuçlar cihazın ekran çözünürlüğüne bağlı olduğundan One X’in sonucu rakiplerine göre düşük olabilir.)

benim düşüncem galaxy s2 bile One X e yakın değerler alıyorsa galaxy s3 One X i sollıcaktır One X in en önemli avantajı beatsti ondada beats kulaklık yok

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
aha gene bataryayla başları dertte akümü taşısak acaba! :)

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
arkadaşlar bu telefonu kesinlikle kötülemiyorum ama yukardaki testlere baktığımızda bir yıldan fazla süredir çıkan çift çekirdekli galaxy s2 ile yeni çıkan htc one x in 4 çekirdekli ve daha güçlü işlemci olmasına karşın neredeyse aynı değerleri vermesi ve kaynak göstererek söyleyyim androidtürkiye sitesine bir bakın bizzat bu telefona sahip olan kullanıcıların açık açık pil hakkındaki biraz kullanımda akşamı çıkartmıyor söylemlerinede şahit olunca üstelik çok çok üstün olarak lans edilen kamerasının foto çekiminde sony xperia s i geçememesi (sadece video kayıtta daha başarılı buldum) açıkcası çok çok abartılacak bir telefon olarak göstermiyor kendisini
samsung almayacak olsamda samsung galaxy s 3 ü beklemek daha mantıklı diye düşünüyorum eminimki bu cihazdan daha üstün bir cihaz olacak

xperia s one x kamera kapışması :)

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
heraeyi gectim beats kulaklik verin bari amiral gemisi diyorsunuz

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
orada biyerde snapdragon s4 chipsetlerine yenildi mi yazıyor bu s4 yeni çıkacak wp8li lumiaların kullanıcagı s4 mü yoksa

---------- Eklendi @ 09:37:08 ---------- Yazıldı @ 09:35:09 ----------

hele şükür bir tane adam gibi malzeme kullanmışlar kasada

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
heraeyi gectim beats kulaklik verin bari amiral gemisi diyorsunuz

çıkmadan önce en çok merakla bekleyenlerden biri de sendin:)

şunu birkez daha anladık kağıt üzerinde güçlü en iyi vs.. cihaz olmuyor
samsung galaxy s2 sony xperia s benchmark testlerini şöyle bir gözden geçirdim bir de one x ile kıyasladım ortalığı kasıp kavuracak birşey göremedim beats ses sistemi özelliği kulaklığıyla geliyor dediler kulaklıkta verilmiyor :) kamera lensi şüphesiz en kaliteli lens karanlık ortamlarda harika fotolar çıkartıyor dediler az ışıklı ortamda ve yakın uzak vs. çekimlerde verdiğim linktende fotolara dikkatlice bakarsanız sony xperia s e yaklaşamıyor sony xperia s 1750 mah batarya gücünde bu telefon 1800 mah batarya gücünde kullanıcısı diyor yarım günü zor çıkartıyor diye sony xperia s elimden düşmüyor bir gün gidiyor ben yine idda ediyorum 2011 in en iyi kamera ödülünü aldığı gibi 2012 nin en iyi kamera ödülünü de sony alacaktır

yine ürün çıkmadan ve performans testlerini görmeden çok savunmak istemiyorum ama sanırım iddalı modelisamsung galaxy s3 ile göreceğiz

---------- Eklendi @ 09:41:55 ---------- Yazıldı @ 09:39:08 ----------

orada biyerde snapdragon s4 chipsetlerine yenildi mi yazıyor bu s4 yeni çıkacak wp8li lumiaların kullanıcagı s4 mü yoksa

evet paragrafta öyle geçiyor limuaların kullanacağı çip mi bilmiyorum ama yenilmesine şaşırmam sony xperia s teki s3 le bile performans testlerinde aman aman bir fark göremedim

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
HTC iste su sensation xe en azindan ucuzlasa da mp3 player olarak alsam :)

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
o degilde xperia s te qualcomm s4 olsa galaxy s3 e bile yetisirmis

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

evet dostum wp8 ile lumiaların üst modellerinde 28nm s4 işlemci kullanılmaya baslanıcak tabi eylül ayını bulur bu cihazların çıkması

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye

walla çıkmamış bir telefon için birşey diyemiyorum ama one x in havasını şöyle güzelce bir alırdı :)
sony firması xperia s i sanırım android için şu zamanda çok iddalı olmasa da ideal bir donanım kullanarak multi media anlamında öne çıkarmak istedi kamera ekran müzik playstation sertifikası vs.. olarak

tabiki kullanıcıdan kullanıcıya göre değişir ama ben bu telefonu ortalama 1-1.5 yıl kadar kullanmak için aldım fazlasıylada beni memnun edeceğini düşünüyorum ekran kamera hdmı ps sertifikası vs.. multi media özellikleri zaten bir çok telefonda olmayan artıları işlemcisi de çok çok üstün olmasa da sony cidden iyi iş çıkarmış bu çip setle emsallerine göre en fazla verimi almış artı yarım saniye yada bir saniye geç nete girmiş geç foto çekmiş bunlar çok ta önemli değil şu an için açamayacağı oyun uygulama yok

beni tek sinir eden yanı çelik kasa kullanılabilirdi yada en azından micro usb girişi ve hdmi girişi daha sağlam duracak bir şekilde kapatılabilirdi tıpkı samsung e 250 modelindeki şarj girişinin kapatıldığı aç kapa aç kapa yapa yapa laşka olacak bir plastik kapak gibi birşeyle kapatılmış kimine göre sorun değil ama ben takıntılıyım arkadaş telefonun hiç biryeri oynamayacak taş gibi duracak samsung wave iphone 4 ikisinnde kasası taş gibiydi

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
sen galaxy s2 nin kapagini cikarilisini gor bi cat cut diye sesler geliyor

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
keşke benim kapakta çıkartırken o sesi yapsa taktığımdada zamanla gıcırtı yapıyor kapağın kenralarını büküp sesini kesmekten kapak uçları damar damar iz oldu :) neyseki internetten kılıf sipariş ettim yoksa telefonun kapağını kıracağım :D en güzeli metal kasalar ya

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
metal de ağır ama daha şık tabi plastik da kötü görünüyor ama hafif en iyisi seramik galaxy s3 te seramik olacak diyorlar

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
walla seramik nasıl birşey bilmiyorum ama istediği kadar ağır olsun metal ve cam kasa bir başka düşürmediğin sürece yani bi tarafını kasmadığın yada çatlatmadığın sürece plastikten milyon kat daha iyi hem daha kaliteli bir görünüş sergiliyor hemde eline alınca taş gibi duruyor bu ne ya her tarafından gacur gucur se sgeliyor plastiklerin :D

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi

burda gösteriyorlar harika ya uzay teknolojisi

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
evet bu da çok sağlam duruyor

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
şu anda en kaliteli kasa malzemesi seramik çelik ve polikarbonat bunu ayırarak söylüyeyim polikarbonat ham malzeme olarak kullanılırsa onunda plastikten farkı kalmaz ama metal işleme ve haddeleme teknikleri kullanılarak mukavemeti artılırsa gerçekten mükemmel olur. Çelik kasaların gözalıcılıgını hiçbir malzeme vermez ama üretimi son derece zor ve maliyetlidir o yüzden cihazın fiyatına direk etki eder. Seramik kasalar henüz yeni çıktı sürtünme ve aşınmaya dayanıklı boya teknikleri kullanılırsa cihaz uzun zaman yeni hissi verecek kadar temiz kalır ama onda da kırılganlıgın alınması ve esneklik verilmesi gerekir ki çok hassas bir denge olmalı burda

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
şu anda en kaliteli kasa malzemesi seramik çelik ve polikarbonat bunu ayırarak söylüyeyim polikarbonat ham malzeme olarak kullanılırsa onunda plastikten farkı kalmaz ama metal işleme ve haddeleme teknikleri kullanılarak mukavemeti artılırsa gerçekten mükemmel olur. Çelik kasaların gözalıcılıgını hiçbir malzeme vermez ama üretimi son derece zor ve maliyetlidir o yüzden cihazın fiyatına direk etki eder. Seramik kasalar henüz yeni çıktı sürtünme ve aşınmaya dayanıklı boya teknikleri kullanılırsa cihaz uzun zaman yeni hissi verecek kadar temiz kalır ama onda da kırılganlıgın alınması ve esneklik verilmesi gerekir ki çok hassas bir denge olmalı burda

htc çelik kadar sağlam diyor ama htcye güvenmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt