HTC Desire Aldım Sarjı Az Dayanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

mazotsss

Üye
htc desire aldım ilk şarjda sonra 20 saat kullandım. Google mail kurdum. google mail çok pil yiyor. İnternetini de ihtiyacınız olduğunda açarsanız. 3,5 gün kadar gidiyor. Ayrıca Pilini kalibre ederseniz. Bu süre 5 güne kadar çıkıyor.

Ben uyguladım. %50 standby da artış oldu.

Pil kalibrasyonu:

1. cihazınız açıkken hiç bir şey yapmadan 8-10 saat cihazı şarj edin. (Ben 10 saat şarj ettim.)
2. cihazı şarjdan çıkarın kapatın. Kapalıyken tekrar şarja takın 1-3 saat arasında şarj edin. (2,5 saat şarj ettim.)
3. Telefonu şarjdan çıkarın ve cihazı açın. pin kodunu girin operatörü bulsun. 2 dakika kadar bekleyin ve cihazı kapatın.
4. Telefon kapalıyken en az 1 saat şarj edin. (2 saat şarj ettim.)
5. Şarjınızın ömrü en az %50 artacak.

Şunuda eklemek isterim mail hesabı kuruluyken gps açıkken 20 saat. google hesabını silip gps kapalıyke 3.5 gün=84 saat (tabi kablosoz internet ve mobil ağ kullanılacağı zaman açıldığı durumu kastediyorum), Kalibrasyon yapıldıktan sonra yaklaşık 120 saat.

yzdeniz

Üye
ben de bunlara ek olarak bir kaç tavsiyede bulunayım.
1.advanced task killer diye bir program var kurun gereksiz uygulamaların arka planda çalışmasını engelliyor.
2.ayarlardan konum belirleme kısmında iki seçeneği off yapın.
3.eğer sizinkisi amoled ekranlı olanı ise tema olarak siyah renkler daha az şarz kullanıyormuş.
4.mail programı kurduysanız ve çok sık yenilenmesine ihtiyacınız yoksa yineleme sıklığını azaltın.
5.yukarıda bahsedilmiş ama yine de en önemlisi olduğu için söyliyim.şebekeyi gsm only seçin.
umarım yardımım dokunur.

buhack_sahin

Üye
beyler bn 3 aydır kullanıyorum bi kaç apk uygulamalarıyla şarj 3.5 gün gidiyor... başlarda hızlı bitiyor...
vede söylüyorum.... iphone fln yalan xD
bY_Buhack

crazyZ

Üye
arkadaşlar bendede desire ben türkcell hattımı vodafone taşıdım telefonun şarjzı türkcell takılıyken 2gun gidiyordu vodafone geçince 10 saate düştü 3gün sonra türkcelle geri geçtim

By_aLpKuN

By_aLpKuN

Üye
ben kullanıyorum 3g kapalı tut ekran ışığını azalt.gereksiz programları açık tutma.sense arayüzü kullanma 1 gün gider.2-3 gün gitsib istiyorsan sadece gelen çağrılara cevap ver haricinde telefonu eline alma ama uyku modunda kullan o zaman belki 3gün gider.yeni çıkan telefonların hepsi böyle nerdeyse.leonun şarjı 6 saat gidiyordu.

--------------- Ekleme ---------------

beyler bn 3 aydır kullanıyorum bi kaç apk uygulamalarıyla şarj 3.5 gün gidiyor... başlarda hızlı bitiyor...
vede söylüyorum.... iphone fln yalan xD
bY_Buhack

hehe ondan.neymiş o bikaç apk lerin.?söylede htc ye gönderelim onlarda uygulasın müşteri kazanırlar.sen apk leri yükledikten sonra telefonu bırakıyorsun evde galiba.

wolfturk

wolfturk

Üye
Şarjı Az giden arkadaşlara bir öneri

NOT: tan alıntdır.)

HTC Desire kullananlar bilirki, şarj sorunu olan bir cihazdır. Maalesef yurt dışında üretilen modellerde Amoled ekran kullanılırken Türkiye'de SLCD modelleri satılıyor ki, bu %20 daha fazla batarya tüketmesine yol açıyor.
İnternet ortamında bu sorun için 3 farklı çözüm öneriliyor.

ÇÖZÜM 1:

Ayarlar -> Kablosuz Özelliği ve Ağlar -> Mobil Şebekeler altındaki

Veri dolaşımı, Veri dolaşımı sesi ve Hep açık mobil veriyi etkinleştir seçeneklerini kapatın. Şebeke Modunu "yanlızca GSM" olarak ayarlayın. Bunun sonucunda 3G olan iletişim hızınız 2G'ye (yani EDGE) düşecektir. İhtiyaç durumunda Şebeke Modu : Otomatik yapılarak 3G (H) hızına çıkartılabilir. Bu kesinlikle belli oranda batarya ömrünü arttıracaktır.

ÇÖZÜM 2 :

Bu yöntemin %40-50 arasında batarya ömrünü arttırdığı söylenmektedir. Ben bir faydasını gördüm.

1.Telefonunuz açık konumdayken tam dolup yeşil led yanana kadar şarj edin.
2.Telefonu şarjdan çıkarın ve kapatın.
3.Telefonunuz kapalı konumdayken tekrar şarja takın ve yeşil led yanana kadar bekleyin.
4.Yeşil led yandıktan sonra şarjdan çıkartın ve telefonu açın.
5.Telefonun tamamen açılıp kullanılabilir hale gelmesini bekleyin(pin kodunu girin,şebekeyi falan bulsun) ve telefonu tekrar kapatın.
6.Telefon kapalıyken tekrar şarja takın ve yeşil led yanana kadar bekleyin.
7.Yeşil led yandıktan sonra telefonu şarjdan çıkarın.Kalibrasyon tamamlanmıştır.

ÇÖZÜM 3 :

Aşağıdaki adreste, eski yöntemlerle yapılan şarj doldurma yönteminin HTC Desire'da çok başarılı olduğu ve hatta 2 kat daha fazla batarya ömrüne kadar artış sağlanabileceği vurgulanmış.

1. Cİhazınızı açın ve açık iken 8 saat veya 10 saat şarj edin. Bu esnada kesinlikle herhangi bir işlem yapmayın.
2. Cihazı şarjdan çıkarın ve kapatın. Kapalı iken tekrar şarja bağlayın. 1 veya 3 saat daha şarj edin.
3. Telefonu şarjdan çıkarın ve cihazı açın. 2 dakika kadar hiçbir işlem yapmadan bekleyin ve cihazı tekrar kapatın.
4. Telefon kapalı iken en az 1 saat daha şarj edin.
5. Şarj ömrünüzün 2 kat daha arttığını gözlemleyin

Arkadaşlar ben 1. ve 2. denedim (HTC Desire ile) gerçekten 13-15 saat giden şarj 2 günü buluyor sizde deneyerek cevap yazarsanız sevinirim.

54greenmiles

Üye
Ekran ışığını kisip 3g yi kapatırsanız biraz daha fazla gider zaten benim için akşamı çıkarsa yetiyor ;)

ertu55

ertu55

Üye
abi bu ne ya almayı düşünüyodum ama ben symbianda 3 gün kullanıyorum teşekkürler ama yinede aklımda kalmadı değil adamlar güzel telefon yapmış

serdarmahmut68

Üye
Arkadaşlar bende pek problem olmuyor telefonu nasıl kullanıyorsunuz merak ettim doğrusu:oke:gunluk 3 saate yakın internet ve normal kullanım ile günü kurtarıyorum

zeusahmet

zeusahmet

Üye
ben de htc desire hd almayı düşünüyorum da gerçekten bir şarj sorunu var mı bazıları var bazıları sorun yok demiş kime inanalım

Shadowman07

Shadowman07

Üye
bende denedim kalibrasyonu bakalım ne olacak?

tasu

Üye
way arkadas ya bi telefon alalım dedim suraya bak herkes şarj sorunu yazıp durmuş buda büyük bir sorun bnce
nokia n8 paklar bu işi

kayaserkan

Üye
Arkadaşlar ben 5 gün öncesine kadar Xperia X10 kullanıyordum gayetde memnundum üstüne telefon yoktur diye düşünüyordum.
Evdeki interneti kapattırınca telefondaki vodafone sınırsız internetimi bilgisayarda da kullanırım dedim ama bi baktımki Xperia da modem özelliği yok hemen desire ile değiştirdim ve şu an bu mesajıda telefonumdan paylaştığım internet ile yazıyorum.
İki cihaz arasında bi kıyas yaparsak Sony şarj süresi Htc ye göre 10 saat kadar daha iyiydi ama iş kullanılırlık oldumu Htc baya daha ilerde. Şarj sorununu çözmek için mail senkronizasyonunu manuel olacak şekilde ayarladım ve mobil ağ seçeneğini de sadece gsm olarak değiştirdim birde konum belirleme menüsünden mobil ağ seçeneğini kaldırdım belirgin bir artış söz konusu tabi internet hızında bi değişim olmadı zaten vodafone sınızsız interneti 100 mb sonrasında edge hızına düşüyor. Sonuçta yaptığım değişiklikleri biliyorum ve lazım olduğu zaman kendim tekrardan düzeltebilirim.
Şarj kalibrasyonu olayını ise çok ilginç buldum onuda bi deniyip sonucu yazarım.

cartmanee

Üye
msjım bulunsun

nowars1903

Üye
ekran parlaklığını azalt gereksiz çalışan uygulamaları kapat wifi bluetooth vs. açıksa kapat 1 günü geçer diye düşünüyorum

xinsurer

xinsurer

Üye
Ayarlar/Kablosuz ve ağlar/Mobil ağlar/Sadece 2Gağlarını kullan'ı tıklıyorsun..

waswar

waswar

Üye
rezerve