Bunlar leptoplar için geçerlidir.A8 işlemci üzerinde denenmiştir sorumluluğun tümü kullanıcıya aittir.yanlız ben 2-3 haftadır bunlar yapılmış şekilde kullanmaktayım.
-Hız aştırmaktan çok voltajı sarı değere varmadan AMD overclock ile yükselterek batarya sınırlamasını önlerseniz asıl güçte çalışır.
-işlemci voltajını ve çekirdek başına düşen işlemi tabiri caiz ise boy sırası gibi dağıtınız (A8 işlemcide çok büyük fark oluşturdu diğer işlemcilerde denemedim intel i7de bütün çekirdekleri aynı anda kullanır ve noralden fazla ısınır AMD ise dahili olarak dağıtır bu kısmı yapmanıza gerek yoktur ama bir bakınız kaynak izleyici vb. şeyler ile bazı markalar çünkü bu tarz şeylere önem vermez)
-AMD ekran kartı ve işlemci içerisinde bulunan işlemcilerin ikisinide kullanarak çalışırlar (benim leptopta geçerli) Overclock ile 800 mhz olan bu hızı 1024 e kadar çıkararak görüntü performansı arttırılabilr
-1,90 GHZ bir işlemci (benim işlemcim) AMD powerplay ile bataryayı prizde 1,90'dan aşşağı olmıyıcak şekilde ayarlamanız sizin sadece prizde iken 2,20 GHZde batarya kısıtlaması olmadan çalışır
-Bataryanız şarzda olucağı için powerplay üzerinden şarzın %80den sonra şarz olmasını ve pcnin geri kalanının priz üzerinden çalışmasını sağlayarak batarya ömrünüzü 6ay iken 1 yıl yapabilirsiniz
-AMD tam performans için Windows 8 ile en güncelleştirilmiş amd catalyst control centrel kullanın
-Grafik yapılandırması üzerinden oyunlar için tam performans seçin sadece bununla bile işlemcinizi oyunlarda kullanın.
-SSD bulunmayan pcler eğerki ram yüksek ise ramdisk kullansınlar amdnin Dikkat bu ramdiski
araştırın ve öyle kullanın en az 6 gb ram tavsiyedir minimum 4 yazmasına rağmen tavsiyem 6gb en az
Bunlar bilinenleri bilinmeyen kısımları ise zaten fazla yok bular bile siz mükemmel bir performans sağlar.Pek bilinmeyenler ise :
-AMD A8 işlemci 1.90 olmasına rağmen 1,3 GHZde çalışır bunu engellemek için power playi en üst seviyeye çıkarın yanlız prizde olan ayarları, bataryada iken yapılabilir ama şarz su gibi gider o kısmı size bırkıyorum isterseniz yapın.
-AMD overclock programının size sağlıyacağı tek şey ekran kartı performansıdır aslında geri kalanı professilyonel kullanıcılar içindir.Bilmiyorsanız illaki kullanıcam diyorsanız voltajı sarı dahi çıkarmadan arttırın ardından işlemci hızını 2,20ye yükseltin daha fazlası uzun süreli kullanım için uygun değildir.
İşlemci ve ekran kartı tam olsada hard disk SSD olmalı mekanik diskler bekleme süresini uzatır ve SSD takmakla kalmayın BİOS üzerinden tam verim alın tavsiyem 128 GB SSD yetecektir bunula beraber USB 3.0 üzerinde çalışan Segate bir harici harddisk ile 100 MB yazma hızı okuma ise hiç ölçmedim

oyunlar için yeterde artar çünkü dahili bir harddisk en fazla 70 MB verir (Yeni modelleri bilmiyorum)Şimdilik aklıma gelen bu kadar bu şekilde hem uzun vadeli hem de tam performans ile kullanılabilir ben şahsen böyle kullanmaktayım