Tavsiye Hp 2000 notebook için Oyun Öneriniz

Sponsorlu Bağlantılar

orxan_92

orxan_92

Üye
    Konu Sahibi
Hp 2000 notebook için Oyun Öneriniz
Arkadaşlar benim bilgisayarim:

HP 2000 Notebook PC

Windows 8
core i3 1.5ghz(cift cekirdek)
AMD Radeon HD 7310 (2GB)
4GB Ram

Bu laptopla Dead rising,resident evil 5,dead space2 pes 2013,fifa 13-14,dead island gibi oyunlari normal grafikte oynaya biliyorum

size sorum şu olacak: nfs most wanted(2012)nfs the run,grid 2,resident evil 6,dead space 3 oyunlarini oynaya bilirmiyim?? ve hangi oyunlari oynaya bilirim ??

Teşekkurler

OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
ekran kartı çok düşük :(

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Ekran kartı sıkıntı olur gibi ;) ama detayları düşürürsen olabilr ;)

istisna97

istisna97

Üye
Önemli olan gb değil 1gb 256 bit ekran kartı 4gb 128 bitten daha iyi olabilir önemli olan bit ce saat hızı

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
0MG90

0MG90

Üye
Önemli olan gb değil 1gb 256 bit ekran kartı 4gb 128 bitten daha iyi olabilir önemli olan bit ce saat hızı
+9256285256285252 aynen

Oyun önerisi olarak NFS Most Wanted olur, The Sims 3 + Island Paradise Paketi olur, bir de COD serisi :)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 988579
Scuderia.

Scuderia.

Üye
Call of Duty serilerini oynamanı tavsiye ederim :) özellikle Modern Warfare 2'yi çok severek bitirmiştim.

orxan_92

orxan_92

Üye
    Konu Sahibi
mami944

mami944

Üye
Rahat oynamak istiyorsan amd catalyst centerı indir ve şarza takıp leptobu ekran kartına yüklen (ben bu şekilde full grafik oynuyorum ) :)

orxan_92

orxan_92

Üye
    Konu Sahibi
Rahat oynamak istiyorsan amd catalyst centerı indir ve şarza takıp leptobu ekran kartına yüklen (ben bu şekilde fu ll grafik oynuyorum ) :)
Nasil yani?? bunu indirdikden sonra leptopu şarza takip,yukledikden sonra kasma falan olmuyomu??

mami944

mami944

Üye
ben güncellemeyi yaptım kasma felan yok tu ama salak gibi format attım şimdi güncelleme olmyor sana şöyle izah edeyim amd catalystte ayarlayıp bunu çalışma aralığını en yükseğe sonra çatır çatır oynuyorsun :) Ama ben formattan sonra güncelleyemedim güncellesem hele bi off la çatır çatır oyun oynarım :) Ayarlaman azım ama illaki unutma ayarlaman !!!!

istisna97

istisna97

Üye
Nvidiada böyle bişey var mı

AlexsandroZ

AlexsandroZ

Üye
Kardesim bu oyunlari dene

-WarZ (online zombie survival oyunu)
-COD serisi black ops kesti demissinde modernwarfarei dene
-Mortal Kombat 9Komplete edition
-Sniper Ghost Warrior 2
-Cs Online
-C9
-GunZ
-Knight Online(Efsane yenilendi denersen bak )
-Assasin creed Black Flag
-The elder scrolls skyrim legendary edition
-fall out new vegas

Daha cok onerebilirimde ne tur oyun istiyorsun bilgilendirsen :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ben güncellemeyi yaptım kasma felan yok tu ama salak gibi format attım şimdi güncelleme olmyor sana şöyle izah edeyim amd catalystte ayarlayıp bunu çalışma aralığını en yükseğe sonra çatır çatır oynuyorsun :) Ama ben formattan sonra güncelleyemedim güncellesem hele bi off la çatır çatır oyun oynarım :) Ayarlaman azım ama illaki unutma ayarlaman !!!!
çalışma aralığı dediği AMD overclock iyiki kartı yakıp pc yi çöp yapmamışsınız
şansınız varmış :ehe

mami944

mami944

Üye
çalışma aralığı dediği AMD overclock iyiki kartı yakıp pc yi çöp yapmamışsınız
şansınız varmış :ehe

Sen ne diyon ben bunu 1 yıldır yapıyorum şimdi güncelledim ve 4 aydır overclock yapılmış halde ısınma dahi yok :D power play üzerindeki batarya sınırlamasını kaldırınca asıl hızı 2.20GHZ oldu 1.90dan sonra onu çekirdekleri ayarlıyıp işlemcilere dağıtıyorum ve çatır çatır oynuyorum hiç oyun takılmadı şu ana kadar 1 ay önce SSD'de yerleştirdim artık leptoba taş bağlıyorum uçmasın diye :D zaten bir ekran kartı ve işlemci normal bir bilgisayar gibi ayrı ayrı değil bir çalışyor son 2 haftadır şu çift çekirdekli ekran kartına hız aştırma yaptım artık taş bağlamakta yetmiyor uçmasını engellemek için 2 sn en uzun sürede açılıyor (BİOSu sayma onu hızlandıramıyorsun :D )

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Sen ne diyon ben bunu 1 yıldır yapıyorum şimdi güncelledim ve 4 aydır overclock yapılmış halde ısınma dahi yok :D power play üzerindeki batarya sınırlamasını kaldırınca asıl hızı 2.20GHZ oldu 1.90dan sonra onu çekirdekleri ayarlıyıp işlemcilere dağıtıyorum ve çatır çatır oynuyorum hiç oyun takılmadı şu ana kadar 1 ay önce SSD'de yerleştirdim artık leptoba taş bağlıyorum uçmasın diye :D zaten bir ekran kartı ve işlemci normal bir bilgisayar gibi ayrı ayrı değil bir çalışyor son 2 haftadır şu çift çekirdekli ekran kartına hız aştırma yaptım artık taş bağlamakta yetmiyor uçmasını engellemek için 2 sn en uzun sürede açılıyor (BİOSu sayma onu hızlandıramıyorsun :D )
biosu sayma şuan en hızlı ssd bile 7 saniyeden önce açamıyor 1.
1.9 dan 2.2 ye yükselmesi işlemcinin turbosudur. batarya sınırlaması falan yok :D performans modunu ayarlayamamışsındır :ehe

overclock yapmaya devam edin. çok sürmez eminim anakartı bozduğunuzda görüşmek üzere selametle :bye2:

• Beğen
Tepkiler: Nextman ve GDDR5
mami944

mami944

Üye
overclock yapmaya devam edin. çok sürmez eminim anakartı bozduğunuzda görüşmek üzere selametle :bye2:

Bak şimdi ben bu işlemci hakkında program kullanımı destek ve daha tonla şey biliyorum 1 2.si eğer öyle bir şey olma ihtimali var ise pcyi zorlasan dahi neden ısınmıyor hiç 50 dereceyi aşmadı işlemci senin o dediğin sadece bir başkasına olmuş diye olucak diye bir şey yok ben bu overclok hani bilmesem haklısın diyicem bunun yanması için en az 150 derceyi aşman lazımki ben daha 3/1ine zor varıyorum zorlamama rağman çeşitli programlar ile en fazla 80 derce gördü dahada gitmedi sen şimdi bana kalkıp bunu yakarsın diye boşuna deme bu intel değil AMD okey 4 senedir kullandığım marka vede hiç sorun yaşamadım sen git o AMD fazla ısınıyor diyenlerin yanına

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Bak şimdi ben bu işlemci hakkında program kullanımı destek ve daha tonla şey biliyorum 1 2.si eğer öyle bir şey olma ihtimali var ise pcyi zorlasan dahi neden ısınmıyor hiç 50 dereceyi aşmadı işlemci senin o dediğin sadece bir başkasına olmuş diye olucak diye bir şey yok ben bu overclok hani bilmesem haklısın diyicem bunun yanması için en az 150 derceyi aşman lazımki ben daha 3/1ine zor varıyorum zorlamama rağman çeşitli programlar ile en fazla 80 derce gördü dahada gitmedi sen şimdi bana kalkıp bunu yakarsın diye boşuna deme bu intel değil AMD okey 4 senedir kullandığım marka vede hiç sorun yaşamadım sen git o AMD fazla ısınıyor diyenlerin yanına
günüme keyif kattınız. iyi bi güldüm :kop2:

OCCT %90 linkpack yapın bakayım 1dk da 90 dereceyi görünce napacaksınız :D tabi pc kendini kapatmazsa..
ben size işlemciyi yakarsınız demedim istesenizde yakamazsınız, işlemci sistemi kapatacaktır.
zorlarsanız chipseti yakarsınız. ayrıca 150 derece falan görmeniz mümkün değil ki 150de yansın :kop: 100-110 aralığında tüm sistemler kendini kesinlikle kapatır.

buyrun bildiğiniz tonla şey hakkında konuşalım :oke:
gereksiz yorum yapmamanızı rica ediyorum. "amd ısınan diyenler gibisinden vs."

karşınızdaki kişi hakkında bilgi sahibi olmadan atıp tutmak yerine medeni insan gibi görüş fikir belirtmekte özgürsünüz.
kullandığım sistem AMD ayrıca merak etmeyin overclock konusunda elimden 20 den fazla pc geçti :good:

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
mami944

mami944

Üye
Bunlar leptoplar için geçerlidir.A8 işlemci üzerinde denenmiştir sorumluluğun tümü kullanıcıya aittir.yanlız ben 2-3 haftadır bunlar yapılmış şekilde kullanmaktayım.
-Hız aştırmaktan çok voltajı sarı değere varmadan AMD overclock ile yükselterek batarya sınırlamasını önlerseniz asıl güçte çalışır.
-işlemci voltajını ve çekirdek başına düşen işlemi tabiri caiz ise boy sırası gibi dağıtınız (A8 işlemcide çok büyük fark oluşturdu diğer işlemcilerde denemedim intel i7de bütün çekirdekleri aynı anda kullanır ve noralden fazla ısınır AMD ise dahili olarak dağıtır bu kısmı yapmanıza gerek yoktur ama bir bakınız kaynak izleyici vb. şeyler ile bazı markalar çünkü bu tarz şeylere önem vermez)
-AMD ekran kartı ve işlemci içerisinde bulunan işlemcilerin ikisinide kullanarak çalışırlar (benim leptopta geçerli) Overclock ile 800 mhz olan bu hızı 1024 e kadar çıkararak görüntü performansı arttırılabilr
-1,90 GHZ bir işlemci (benim işlemcim) AMD powerplay ile bataryayı prizde 1,90'dan aşşağı olmıyıcak şekilde ayarlamanız sizin sadece prizde iken 2,20 GHZde batarya kısıtlaması olmadan çalışır
-Bataryanız şarzda olucağı için powerplay üzerinden şarzın %80den sonra şarz olmasını ve pcnin geri kalanının priz üzerinden çalışmasını sağlayarak batarya ömrünüzü 6ay iken 1 yıl yapabilirsiniz
-AMD tam performans için Windows 8 ile en güncelleştirilmiş amd catalyst control centrel kullanın
-Grafik yapılandırması üzerinden oyunlar için tam performans seçin sadece bununla bile işlemcinizi oyunlarda kullanın.
-SSD bulunmayan pcler eğerki ram yüksek ise ramdisk kullansınlar amdnin Dikkat bu ramdiski
araştırın ve öyle kullanın en az 6 gb ram tavsiyedir minimum 4 yazmasına rağmen tavsiyem 6gb en az
Bunlar bilinenleri bilinmeyen kısımları ise zaten fazla yok bular bile siz mükemmel bir performans sağlar.Pek bilinmeyenler ise :
-AMD A8 işlemci 1.90 olmasına rağmen 1,3 GHZde çalışır bunu engellemek için power playi en üst seviyeye çıkarın yanlız prizde olan ayarları, bataryada iken yapılabilir ama şarz su gibi gider o kısmı size bırkıyorum isterseniz yapın.
-AMD overclock programının size sağlıyacağı tek şey ekran kartı performansıdır aslında geri kalanı professilyonel kullanıcılar içindir.Bilmiyorsanız illaki kullanıcam diyorsanız voltajı sarı dahi çıkarmadan arttırın ardından işlemci hızını 2,20ye yükseltin daha fazlası uzun süreli kullanım için uygun değildir.
İşlemci ve ekran kartı tam olsada hard disk SSD olmalı mekanik diskler bekleme süresini uzatır ve SSD takmakla kalmayın BİOS üzerinden tam verim alın tavsiyem 128 GB SSD yetecektir bunula beraber USB 3.0 üzerinde çalışan Segate bir harici harddisk ile 100 MB yazma hızı okuma ise hiç ölçmedim :D oyunlar için yeterde artar çünkü dahili bir harddisk en fazla 70 MB verir (Yeni modelleri bilmiyorum)Şimdilik aklıma gelen bu kadar bu şekilde hem uzun vadeli hem de tam performans ile kullanılabilir ben şahsen böyle kullanmaktayım

• Beğen
Tepkiler: bahaddin53
bahaddin53

bahaddin53

Üye
Crysis 2
Crysis 3
Metro 33
Metro Last Night
Resident Evil 5
Call Of Duty Black Ops 2

Bunları dene bi :)