herşey zihinde biter zihin ise sende :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Solamente

Üye
    Konu Sahibi
herşey zihinde biter zihin ise sende :)
POZİTİF DÜŞÜNCE VE KONTROLÜ ELE ALMAK
Zihin gücünüzü sakın hafife almayın.Anksiyete anında kontrolü kaybettiğinizi hissedebilirsiniz ama algılama ve tepki verme biçiminizi değiştirerek size endişe veren duyguları kontrol etmeyi öğrenebileceğinize inanın.Diyelimki kalabalık karşısında konuşma fobiniz var.İşinizde/okulunuzda bir konuşma yapmanız isteniyor.Bundan kaçmaya çalışabilirsiniz fakat bazen bu imkansızdır.Muhtemelen konuşurken başınıza gelebilecek en kötü şeyleri düşünürsünüz...Kafanıza doluşan ürkütücü düşünceler ne kadar fazlaysa,fobiniz o kadar derinleşir ve sonunda paralize olabilir.
Korkulu düşünceler endişe duygunuzu ne kadar artırırsa,pozitif düşünce de o kadar azaltır.Korkulu düşüncelere engel olmak için,"çözüme yardımcı ifadeler" kullanmayı ve anksiyete sırasında kendinizle konuşmayı öğrenebilirsiniz.Öncelikle gerginliğin başladığını fark etmeyi ve gevşeme tekniklerini öğrenebilirsiniz(Meditasyon/Gevşeme başlığı altında gerekli bilgiyi bulabilirsiniz).Sonra düşüncenizi negatiften pozitife çevirmek için çözüme yardımcı ifadeler kullanabilirsiniz:Mesela;kendinize bu sorunu halledebileceğinizi söyleyecek ve geçmişte buna benzer olaylardaki başarılarınızı hatırlayacaksınız.Sorunu çözmeye yardımcı ifadeleri kullandıktan sonra bir arkadaşınıza veya sevdiğiniz birine konuyu açıp yardım almak istemeniz de yararlı olabilir.
Karşınızdaki sorunu çözmeye konsantre olursanız, muhtemelen bunun yolunu da bulursunuz.
Unutmayın!Endişeyi yaşamınızdan tümüyle çıkaramazsınız,stres nasıl her zaman varsa endişe duygusu da çoğu zaman kaçınılmazdır.
 


Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
teşekkürler :oke:
 
grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
kendi konumda link veriyorum...faydalı bir paylaşım
 

Solamente

Üye
    Konu Sahibi
saol canım benim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt