Herkes bakabilirmi bir dakikalık rica !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Herkes bakabilirmi bir dakikalık rica !!
İyi çalışmalar. Sağlık Bakanlığı, 12 bin 231 sözleşmeli pozisyona atama yapmak üzere 23-28 Haziran 2010 tarihleri arasında ilana çıkmıştı. ÖSYM'nin sistemi üzerinden yapılan bu başvurular göz önünde bulundurularak 11 bin 102 kadroya yerleştirme yapıldı.

Bilindiği üzere daha önceki dönemlerde yapılan Sağlık Bakanlığı personel alımlarında 4/B’li çalışan personel yeniden atanmak üzere başvuruda bulunup yerleşmekteydi. Böylece yapılan personel alımı ilk atama olmaktan ziyade yer değiştirme şeklinde olmakta ve yüksek puanlar yer değiştirirken atama bekleyen diğer sağlık personeli ise atanamamakta ve mağdur olmaktaydı.

Söz konusu mağduriyeti önlemek isteyen Sağlık Bakanlığı, “KPSS-2010/5 Sözleşmeli Pozisyonlar İçin Tercih Kılavuzu”nun Başvuru Genel Şartları bölümünde şu maddelere yer vermişti:

3. Sağlık Bakanlığı hizmet birimlerinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken, 28 Haziran 2009 tarihinden sonra hizmet sözleşmelerini kendi istekleriyle feshedenler, bu pozisyonlara tercih yapamayacaktır.

4. Unvan değişikliği suretiyle atanabilecek durumda olanlar hariç olmak üzere, halen Sağlık Bakanlığı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel olarak çalışanlar, bu pozisyonlara tercih yapamayacaktır.

Kılavuzda yer alan yukarıdaki açıklamalara ve Sağlık Bakanlığı’nın çalışanların tercih yapmaması konusundaki yazılı açıklamasına rağmen ÖSYM üzerinden yapılan başvuru sisteminin herkese açık olmasından dolayı daha önceki alımlarda olduğu gibi yerleştirilmeyeceklerini bildikleri halde çok sayıda çalışan sağlık personeli yine tercih yapmış ve yerleşmiştir. Bu durum hem çalışanların atandıkları kadroların boş kalmasına hem de atanma ihtimali olduğu halde çalışanların tercih yapması sonucu yerleşemeyen sağlıkçıların mağduriyetine sebebiyet vermiştir. Özellikle de 1 (bir) puanın dahi altında farkla, küsuratlarla atanamayan daha doğrusu atama hakkı resmen elinden alınmış olan çok sayıda sağlıkçı mağdur durumdadır.

Bu mağduriyetlerin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın çalışanların başvuru yapmasını kesin olarak engelleyecek bir sistem geliştirmeli ve son atamada çalışanların tercih yapıp atanması sonucu boş kalan kontenjanlara Eylül ayında yapılacak sınava kadar ek bir atama yapılmalıdır.

Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda daha hassas davranacağı ümidiyle…

BU DİLEKÇE METNİNİ AŞAĞIDA YAZILI ADRESLERE LÜTFEN GÖNDERİN..

SAĞLIK BAKANLIĞI

ÖSYM
[email protected]

BİMER

AKİM
[

lütfen benim için cok önemlı herkesten rica edıyorum:bilmm bütün saglıkcılar birlestık sizde desteklersenız daha cok tepkiden geri adım atabılırler:sarıl:

• Beğen
Tepkiler: Mehmet ve Samsunspor

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Tuba kardeşim İnşaLLah , İnşaLLah geri adım atıLır ben de destek vericem :oke:
Yukarıdaki aLakasız msj ise siLinir birazdan

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
evet ya sankı forumda yer yok ta geldı benım konumun içine damladı:off:

saol abicim bende msnden dagıtayım belkı bırseyler olur ozaman ..cok tesekkürler destegınız ıcın:sarıl:

--------------- Ekleme ---------------

ne alaka konu ile ya

bu arada kolay gelisin sana tuba..
saol halil:sarıl:

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Alakasız mesajlar silinmiştir. Bu tür durumlarda üyeye cevap vermek yerine şikayet butonunu kullanırsanız konudaki işgal daha az olur.

İyi forumlar.

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Alakasız mesajlar silinmiştir. Bu tür durumlarda üyeye cevap vermek yerine şikayet butonunu kullanırsanız konudaki işgal daha az olur.

İyi forumlar.
tesekkürler halilin msjda kaynadı arada ama :ehe
saol:sarıl:

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Teşekkür tam destek sizlere:)

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür tam destek sizlere:)
saol abicim bu yazıyı adreslerden bırıne bıle göndersenız yeter bana yeterkı su yapılan haksızlık engellensın:hmmm

--------------- Ekleme ---------------

güncellll:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...