Hdmı - dvı bağlantı sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

aykt10

Üye
    Konu Sahibi
Hdmı - dvı bağlantı sorunu
Merhaba maxicep sakinleri.Toshiba regza 94 ekran HD ready bir lcd tv 'm var.bilgisayarımda ise HIS ati Radeon 9550 DVI çıkışı mevcut iş görür bir ekran kartım var.Birde bir ucu 24+1 ( özellikle aldım 18+1 pin lerden daha kaliteli olduğu için) dvı-hdmı kablom var 1.5 metre civarlarında.bağlantıları tamamen yapıyorum tv yi ve pc yi açıp tv den gerekli hdmı portunu seçiyorum.ekrana ram in sayma kısmı geliyor.daha sonra windows yazısı geliyor.ancak masaüstü gelidğinde monitörde görüntü oluyor ancak lcd de gidiyor kablo-ekran karım-hdmı girişlerim-tv'm bozuk olsa windows kısmıda gelmez diye düşünerektin bunun bi ayar sorunu olduğunu sanıyorum.ATI ccc yi indirdim kurdum ama ne ayar yapıcağımı bilmiyorum.okadar para döküp aldım malzemelerimi.olmasını istiyorum yardım ederseniz sevinirim.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Sayın aykt10 ;

Direk bağlantı işlemlerini yapmak ile bu işi çözemezsin... Bilgisayarından ekran kartı ayarlarından hem monitör hemde tv özellğini etkinleştirmen gerekiyor... 2 Gün önce tv olmasa bile... Projeksiyon makinesi ile pc ye aynı anda görüntü vermek için konferans salonunda bir düzenleme yaptım... Kullandığım ekran kartı ATİ değildi... Kullandığım ekran kartı NVIDIA Quadro® FX 1700... Ekran kartı ayarlarından hem monitör hemde tv (projeksiyon) ayarlarını etkinleştirdim... Hiç bir sıkıntı yaşamadan pc ne ne yapıyorsam aynı görüntüyü projeksiyonada aktardım... Bilgisayarından ekran görünütüsü ayarlarını çözersen hiç bir sıkıntı yaşamıyacağına eminim... Tekrar buraya yazarsan yardım etmeye çalışırım... Kolay gelsin...

aykt10

Üye
    Konu Sahibi
gösterdiğin ilgi için teşekkür ederim ue gazi.bende internette biraz araştırdım ekran kartının tv yi tanıması gerekiyormuş yani görmesi gerekiyormuş.uğraştım default tv olarak gördü her ikisinide aktifleştirdim veya en azından öyle düşünüyorum.ama yinede olmadı.hertz ,çözünürlük gibi ayarlarında hepsini denedim ama yine olmadı.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
NVIDIA olsaydı ona göre anlatırdım hemen hallederdik ama ATI olunca işler biraz değişiyor... Ekran kartının kitapçığı elinde mevcut ise o kitapçıkta da yazar aslında bağlantı ayarları... Şuan senin problemin anlattığına göre tamamen yazılımsal... Sadece ayarlamaları yapman gerekiyor...

aykt10

Üye
    Konu Sahibi
Kitapçığı yok maalesef ya.herkes atı ccc ye yönlendiriyor ama olmuyor.evet kesinlikle donanım hatam yok donanım hatası olsa windows kısmı gelmez haliyle.sadece yazılımsal bi sorunum var.sanırım kartın gönderdiği sinyal seviyesiyle lcd nin alacağını birbirine tutturmak lazım.sizin konferans salonunda denediğiniz sanırım vga çıkışarını çoklayarak oluyor.çünkü çoğu projeksiyonlar vga girişine sahip.aah aah bi bağlayabilsem =)

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Evet projeksiyon giriş ve çıkışları VGA... Sanırım televizyonun ki JACK' lı... Hımmm düşünüyorum düşünüyorum...

aykt10

Üye
    Konu Sahibi
evet hdmı girişine sahip. buradaki kablonun enzerine sahibim.bir ucu tv ye bir ucu ekran kartına giriş yapıyor.

aykt10

Üye
    Konu Sahibi
Hadi ama yokmu bir bilen.aynı sorunu yaşamış bi maxicep sakini yokmu?

melihzafer

Üye
NVIDIA olsaydı ona göre anlatırdım hemen hallederdik ama ATI olunca işler biraz değişiyor... Ekran kartının kitapçığı elinde mevcut ise o kitapçıkta da yazar aslında bağlantı ayarları... Şuan senin problemin anlattığına göre tamamen yazılımsal... Sadece ayarlamaları yapman gerekiyor...
Selam Ue Gazi formda sizin yazdiklarinizi okudum guzel cevaplar veriyorsunuz bende sizden yardim almak istiyorum gecenlerde hd tv aldim dizustu bilgisayarimla hdmi baglantisi yapmak istedim ama nedense bir turlu goruntuyu tv yime aktaramadim benim laptop samsung r510 ve video karti NVIDIA tv ise philips laptop tv yi taniyor bir kac kisiden bilgi aldim ama yardimi olmadi kimileri kabloyu takmadan once cihazlari kapatip kabloyu tak ac dediler yaptim yine basari yok bana tam olarak ne yapmam gerektigini anlatma imkaniniz olabilirmi aceba. Yoksa gercekten NVIDIA programinin icindenmi degisiklikler yapmam gerekiyor tv den herhengibir degisiklik yapmama gerek yok herhalde. Simdiden bilgileriniz icin tesekkur ederim.

saygilar,

hasan

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Teşekkür ederim Hasan Bey.

Ekran kartınızın serisi nVIDIA GeForce 9200 M' dir. Şimdi dizüstü bilgisayarınızı ve televizyonunuzu birbirine bağlıyarak direk işlem yapamazsınız. Bağlantınızı gerçekleştirdikten sonra nVIDIA' nın özelliklerine girip televizyon bağlantı ayarlarını yapmanız gerekiyor. Birde dizüstü bilgisayarınızdaki işletim sistemini yazarmısınız.

melihzafer

Üye
Teşekkür ederim Hasan Bey.

Ekran kartınızın serisi nVIDIA GeForce 9200 M' dir. Şimdi dizüstü bilgisayarınızı ve televizyonunuzu birbirine bağlıyarak direk işlem yapamazsınız. Bağlantınızı gerçekleştirdikten sonra nVIDIA' nın özelliklerine girip televizyon bağlantı ayarlarını yapmanız gerekiyor. Birde dizüstü bilgisayarınızdaki işletim sistemini yazarmısınız.

Selam UE-Gazi,

Benim ekran kartinin sizin yazdiginizin aynisi oldugunu zannetmiyorum ben onu samsung download sitesinden indirmistim. Sizin dediginiz isletim sistemi turkcesi ne oldugunu bilmiyorum ama herhalde processor olmasi lazim INTEL(R) CORE (TM)2 DUO CPU T5800 2.00 GHZ bilmiyorum ben belkide yanlis nVIDIA yi kullaniyorum bana nasil neler yapmam gerektigini tam olarak aciklarsaniz ve nvidianin icindende neler degistirmem gerektigini aciklarsanin cok makbule gececek.

saygilar,

Hasan

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Bilgisayarınızın markası Samsung R510 değil mi ? yazan bilgilere göre ekran kartınızın markası nVIDIA GeForce 9200 M olarak görünüyor. İşletim sisteminden kastım bilgisayarınızda Windows XP, Windows Vista, Windows Se7en işletim sistemlerinden hangisi yüklü ? Aşağıda sıraladığım adımları izlerseniz sorununuz çözülecektir...

• Masa üstünde sağ tuş yapıp nvidia control panel sekmesine tıklayınız...

• Bu sayfadan sol taraftaki menüden Ekran yapılandırmasını değiştir seçeneğine tıklıyoruz...

• Aşağıdaki Fotoğraftan da görülebileceği gibi bilgisayarımız, tv'mizi markası ile tanımış durumda. Bizi burada 1. maddede gözüken 3 tane seçenek karşılıyor. Bunların anlamı ;

Sadece bir tek ekran kullan : Bunu seçer isek görüntüyü sadece tek bir ekrana verir. Yani ya tv'ye ya da notebook ekranına. Hangisi olduğunu 2.maddedeki seçenekle belirliyoruz.

Her iki ekranda aynı (Klon) : Bunu seçer isek aynı görüntü hem tv hemde notebook ekanında olur.

Birbirinden farklı yapılandırılmış (Dualview) : Bunu seçer isek iki erkan tek bir ekran muamelesi görür. Yani bir programı veya simgeyi diğer ekrana sürükleyerek taşıyabilirsiniz. Ekranın birinde excel'de işlem yaparken diğer tarafta film izleyebilirsiniz.

• Bu işlemleri yaptıktan sonra geldik çözünürlük ayarlarını yapmaya. Sol taraftaki menüden Çözünürlük özelliklerini değiştir seçeneğine tıklıyoruz. Çıkan ekran aşağıdakine benzer olmalı. Buradan istediğimiz ve tabiki tv'nin kullanım kılavuzunda belirtilmiş olan "pc sinyal algılama değerleri" ne uygun bir çözünürlüğü seçerek işlemi bitiriyoruz.

melihzafer

Üye
selam Ue-Gazi,

biraz gec cevap verdim ozur dilerim ama vermis oldugunuz bilgilerle olayin cogunlugunu cozdum sadece sorun ikisinede birden goruntu veremiyorum oynatacagim videoyu mous ile ikinci bir ekrana surukleyerek bakabiliyorum ve leptoptaki sesin aynisini tv de alamadim mecbur leptopu tv yin yanina birakarak ses olayini o sekilde idare ediyorum bana son bir kez bu ikisinide nasil halledecegimi anlatirsaniz sevinirim.

saygilar,

hasan

freestylr28

Üye
merhaba benim bi sorunum var . palit gts 250 green ekran kartım var (nvidia). lg lh 3010 model lcd tv var. fakat hdmı kablodan görüntü alamıyorum. ses geliyor yalnız görüntü alamıyorum . bana yardımcı olursanız çok memnun olurum

BatyuS

Üye
dostum bende de görüntü geliyor ses yok :s bir türlü çözemedim ekran kartını anakart üzerindeki SPDIFF_Out yuvasına da taktım ama ses halen yok işletim sistemi windows 7 64 bit ve ekran kartıda Palit GTX 275 acaba sorun nerede olabilir windows ta ayara gerek varmı ?

Üst Alt