Hdd nin sıcaklığı 57 dereceyi çıkıyor sizce normal mi

Sponsorlu Bağlantılar

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
Hdd nin sıcaklığı 57 dereceyi çıkıyor sizce normal mi
Benim harddiskimin sıcaklığı 57 derecelere çıkıyor kasanın kapağı açık havalandırmada sorun yok ama 57 derece oluyo eklini koynuğunda da çok sıcak denilebilir size sorum standard sıcaklık kaç derecedir eğer bu benim için bi risk oluşturuyorsa dosyaları yedekleyeyim ama normalse boşuna uğraşmayayım.(Önceleri 45 derecelerde açlışıyordu).

(samsung marka fakat çift harddiskim var.)

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
57 derece normal değil...Normal seviye 40 ın üzerinde olmamalıdır diye düşünüyorum...Korkulacak birşey olmasa da , HDD nizi daha serin tutmanızda fayda var...

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
Ya özel fan aldım yaklaşık 6 cm üzerine çift taraflı beyaz bantla monte ettim üstünde şu an 32 derece:-)

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Çift taraflı beyaz bantı nereye yapıştırdınız?
Elektronik devre kartının üzerine değil umarım.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
32 derece ise gayet iyi...

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
Yok yok bi sorun yok herşey düzeldi ama fan sayesinde tabi

[/URL]

[/URL]

wrghasmtr

wrghasmtr

Üye
Sata HDD'lerin genel sorunu bu.Diski soğutmak için alüminyum ilaveler satılıyor isterseniz kasanızın HDD bölmesinde fan yuvası yoksa yaratıcılığınızı kullanarak (Bkz.OGUZHAN432) fan takviyesi yapın.Yoksa diskinizin ömrü gerçekten kısa olur.

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
Dostum ben resmini de ekledim zaten fan monteledim bi de dikkat edersen 24 pinli ide kablosunu görürsün yani sata değil

kKORAY06

Üye
yaw bendede öle ilk önce 96dı yandı hatta sonra fan degiştirdim 67 ye düştü şimdi bilmiorum walla yan kapagıda açık

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
aynen benimkin,n de yan kapak açık

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Sorun çözülmüş.

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
evet çözüldü

ilkeer

ilkeer

Üye
Kardes 50 dereceye kadar sorun olmuyor

Symbiont

Üye
57 mi sizin soğukmuş ben overclock yaptıktan sonra kasa genel olarak
4.8 Ghz i7 965 Extreme 56 derece Sıvı + Fan
8+8gb RAM 2300 Mhz 62 Derece (tamamen Stabil) Sıvı+ Fan
1TB+500 GB 66 Derece Nedenini Bilmiyorum + sıvı + Fan
Güney Köprüsü 80 Çıkıyor Stock Fanla Sıvı Set ile 40
Kuzey Köprüsü 30 Sıvı Soğutma
Ati Radeon HD 4870 x2 (2 li crossfire ile) kendisi ile gelen fan + sıvı soğutma takılı ama çalıştırmıyorum

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle sistemin bayağa iyi imiş maşallah diyeyim zaten overlock ta mecburen pc ısınmak zorunda ama sen bayağa bi overlock yapmıssın ki sıvı fan bile soğutamıyor.Bu arada ben o fanı taktıktan sonra benim sorun çözüldü ama şimdi de işlemci ısınmaya başladı başım beladaa zaten atıcam bigün kobay niyetine kullanıyorum işte

Üst Alt