Hava Durumu _ Genel_

Sponsorlu Bağlantılar

necxman

necxman

Üye
İstanbul Bağcılar
 


Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Ankara’da okula ulaşamayan, izinli!

Ankara'da okula ulaşamayan öğrenciler izinli sayılacak...
<div align="center"></div>

Başkent Ankara&#39;da ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitim ve öğretime devam edilecek, ancak taşımalı eğitimden yararlanan ilköğretim okulu öğrencilerinden okula ulaşamayanlar bir gün izinli sayılacak.

Ankara Valiliği&#39;nden yapılan açıklamada, başkentin merkez ilçeleri hariç, 12 ilçede taşımalı eğitimden yararlanan ilköğretim okulu öğrencilerinden okula ulaşamayanların bugün izinli sayılacağı belirtildi.

Valilik, daha önce de Haymana, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Bala&#39;da aynı durumda kalabilecek öğrencilerin bugün izinli sayılacağını duyurmuştu.

13 Şubat 2006 - 08:48 89
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye bu hafta donacak

Türkiye&#39;yi geçen hafta etkileyen soğuk havalar tekrar geri geldi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz bögelerine don uyarısı yaptı.
13 Şubat 2006 16:15

Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde don görüleceği belirtilerek, bu bölgelerde zirai faaliyette bulunan çiftçilerin dikkatli olmaları istendi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü&#39;nden yapılan meteorolojik uyarıda, soğuk havanın hafta ortasından itibaren etkisini daha da arttıracağı bildirildi.

Soğuk havanın etkisiyle bu akşam, yarın ve Çarşamba geceleri
Marmara, Ege, Karadeniz kıyılarında ve Akdeniz Bölgesi&#39;nin iç
kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde orta kuvvette don olayı
beklendiği kaydedildi.


Çarşamba ve Perşembe gecesinde ise Marmara, Ege, Karadeniz ve
Akdeniz Bölgeleri&#39;nin kıyı kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta
kuvvette, Perşembe ve Cuma gecesi de Marmara, Ege, Karadeniz
Bölgeleri&#39;nin kıyı kesimleri, Akdeniz Bölgesi&#39;nin batı, orta ve iç
kesimleri ile Doğu Akdeniz Bölgesi&#39;nin kıyı kesimlerinde hafif, yüksek
kesimlerinde orta kuvvette don görüleceği bildirildi.
Don tehlikesi nedeniyle narenciye üreticileri ile muz, sebze,
fındık yetiştiricileri ve seracıların gerekli tedbirleri almaları,
yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en
yakın Meteoroloji Müdürlükleri&#39;ne başvurmaları istendi.



AA
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Yarın tatil olcak mı bakalım bugün gittik ama..
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Eskişehir&#39;de Güneş vardı ama yollar jilet gibi
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Eğitime kar engeli

Zonguldak ve Bartın&#39;ın merkez ilçe ve beldelerinde okullar bugün eğitime ara verdi. İlçelerde ise okulların tatil edilip edilmeyeceği kararı kaymakamlıklara bırakıldı.
14 Şubat 2006 09:17


Zonguldak ve Bartın valiliğinden alınan bilgiye göre, gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı Zonguldak ve Bartın&#39;ın kent merkezi ile beldelerinde eğitim-öğretime bugün ara verildi.

İlçelerdeki okulların eğitime ara verip vermeyeceğine ise kaymakamlıkların karar vereceği bildirildi.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Desene Bartında bizimkiler yatıyo gitmediler okula..
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
İşte gerçek Sibirya soğuğu: Karadeniz dondu&#33;

Soğuk hava Karadeniz&#8217;de ilginç bir doğa olayını da beraberinde getirdi. Deniz dondu&#33;..

Samsun&#39;da sıcaklığın eksilere düşmesi nedeniyle Karadeniz&#39;in kıyı kesimleri dondu. Don ve kar yağışı yurtta etkisini gösterirken, Samsun&#39;da ilginç olay yaşandı. Hırçın dalgalarıyla gündeme gelen, şarkılara bile konu olan Karadeniz, soğuk havaya yenik düşerek dondu.

Sürekli dev dalgalarıyla görüntülenen Karadeniz, Samsun&#39;da cumartesi gününden itibaren devam eden etkili kar yağışının ardından yaşanan don nedeniyle, şehir merkezindeki Sahil Yolu&#39;nda bulunan koyda yaklaşık 2 kilometrelik alan dondu. Buz tutmuş Karadeniz görenleri şaşırtırken, ayrı bir güzellikte görüntüde oluşturdu.

Bu arada, Sahil Yolu&#39;nda bulunan üç adet gölde, aşırı soğuk nedeniyle dondu.

14 Şubat 2006 - 10:00 26
 

S1FR3K1R1C1

Üye
ßugün ßurda Hava Çok güsel.. Güneşli..
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Beyaz felaket yurdu terk etmiyor &#33;

Kar yağışı nedeniyle tüm yurtta hayat adeta felç oldu.


İstanbul&#39;un her iki yakasında zaman zaman etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.


Dün akşamdan itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı Avrupa yakasında Sarıyer, Okmeydanı, Levent, Beyoğlu, Eminönü, Şişli, Bakırköy ve İkitelli&#39;de, Anadolu yakasının ise neredeyse tamamında etkili oldu.

Yağan kar nedeniyle yol kenarında ve kavşaklarda bekletilen temizleme araçları çalışmalara başladı.

Yoğun kar yağışı hava ulaşımını da vurdu. Türk Havayolları&#39;nın Ankara-Van ve İstanbul-Kars uçak seferleri iptal edildi. Atlasjet&#39;in Ankara-Siirt ve Ankara-Erzincan seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

THY&#39;nin İstanbul-Van uçağı ise, Van&#39;daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Diyarbakır&#39;a iniş yaptı. Uçağın, yolcularla birlikte İstanbul&#39;a dönmesine karar verildi.

Ulaşıma kapanan yollar
Kar ve tipi nedeniyle karayollarının bazı kesimleri ulaşıma kapandı.
Karayolları Genel Müdürlüğü&#39;nden yapılan yazılı açıklamada, Pülümür-Tunceli ve Hakkari-Van yollarının çığ, Hakkari-Çukurca-Çığlı ve Karayazı-Elmalıdere yollarının kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu açıklandı.

Tarsus-Pozantı ayrımı-Gaziantep otoyolunun Tarsus ayrımı-Osmaniye arasında muhtelif kesimlerdeki üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri istendi.

Dalaman-Fethiye yolunun 10&#8217;uncu kilometresindeki (Göcek tüneli Dalaman girişi) kazı çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Soğuk hava ve kar yağışı tüm yurtta yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor:

Bolu:
D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde zaman zaman etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor.

Giresun:
Kentin yüksek kesimlerinde etkiliolan kar yağışı ve tipi nedeniyle Dereli-Şebinkarahisar karayolu Eğribel geçidinde trafikte aksamalar yaşanıyor. Şebinkarahisar ve Dereli ilçelerinde, yanında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmayan sürücülerin Eğribel geçidi yönünde yola devam etmelerine izin verilmiyor.

Zonguldak:
Zonguldak&#39;ın Ereğli ilçesinde dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle öğleden sonra okullarda eğitim ve öğretime ara verildi. Merkezde 23, Alaplı&#39;da 3, Çaycuma&#39;da 20 ve Ereğli&#39;de 90 olmak üzere 136 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bartın:
Merkezde 41, Ulus&#39;ta 24, Kurucaşile&#39;de 7 ve Amasra&#39;da 9 olmak üzere 81 köyle kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Bartın kent merkezindeki köyler ile beldelerdeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Kocaeli:
Belediyenin yol temizleme çalışmaları sonucu 158 köy yolu ulaşıma açıldı.

Samsun:
Üç günden bu yana etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime verilen iki günlük ara, bir gün daha uzatıldı. Çarşamba, Ayvacık, Terme, Salıpazarı, Asarcık,Ondokuzmayıs, Ladik, Kavak ve Havza&#39;daki tüm okullar ile Samsun merkez ve Tekkeköy&#39;e bağlı köy okullarında eğitime verilen aranın bir gün daha uzatılması kararlaştırıldı.

Trabzon:
Maçka ilçesi merkez ve bağlı köylerde pansiyonlu ilköğretim okulları hariç, tüm okullarda yarın ve perşembe günü eğitim ve öğretime ara verildi.

Çankırı:
Kar yağışı sonucu Çankırı&#39;nın Bayramören ilçesi&#39;nde 5, Çerkeş İlçesi&#39;nde 19, Ilgaz İlçesi&#39;nde 8, Kurşunlu İlçesi&#39;nde 3, Orta ve Yapraklı ilçelerinde 2&#39;şer, Şabanözü İlçesi&#39;nde 5 olmak üzere 44 köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya:
Merkeze bağlı 2, Arapgir&#39;de 5, Doğanyol ve Yeşilyurt&#39;ta 4&#39;er, Hekimhan ve Yazıhan&#39;da 1&#39;er, Kuluncak&#39;ta 9 ve Pütürge&#39;de 24 olmak üzere toplam 50 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Yol açma çalışmaları sürüyor.

Ağrı:
Hamur ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullar üç gün süreyle tatil edildi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1 metreye ulaşırken, köy yollarındaki çalışmalar tipi nedeniyle aksadı.

Hakkari:
Etkili olan kar yağışı nedeniyle Hakkari-Van karayolunun 10&#8217;uncu kilometresine çığ düştü. Çığ nedeniyle 50 araç yolda kaldı. Karayolları 114&#8217;üncü şube şefliği ekipleri yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yolu ulaşıma açtı. Yetkililer, çığ tehlikesinin devam ettiğini bu nedenle ulaşımın kontrollü bir şekilde sağlandığını kaydetti. Hakkari-Çukurca karayolu ise çığ nedeniyle yeniden ulaşıma kapandı.

Diyarbakır:
Diyarbakır&#39;da son iki günde etkili yağış nedeniyle 250 ev ve işyerinin bodrum katlarını su bastı. Metrekareye düşen 31.2 kilogram yağış, kent merkezi ve köylerde su baskınlarına yol açtı.

Sivas:
Olumsuz hava koşuları nedeniyle kent genelinde 608 köy yolunun ulaşıma kapandı, 38 köye ise elektrik verilemiyor. Telefon nakil hatlarındaki arıza nedeniyle ise 13 yerleşim birimi ile haberleşme kesildi. Sivas merkeze bağlı 2 köyde taşımalı eğitim yapılamıyor.

Bitlis
:
Bitlis kalesinin üzerinde biriken kar yığınının bir işyerinin çatısına düşmesi sonucu çatının sacı, Volkan Oral&#39;ın üstüne düştü. Hafif yaralanan Oral, Bitlis Devlet Hastanesi&#39;ne kaldırıldı.



15 Şubat 2006 - 04:04 179
 

slayer

Üye
Kayseri:
Tatil (&#33;) böyle giderse yar&#305;nda tatil...
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Biz sabah okula zar zor gittik ama eve geri yolladılar en azından bizim edebiyatçı yolladı eve gidin dedi..



Bartında bugün de mi tatil?
 

jöly

Üye
bugün izmir çok güzel güneşli biraz soğuk ama güneşi ısıtıyor
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bugün Güneşli havada resmen makinadan püskürtürler gibi kar yağdı.İnanın göz göz görmüyordu ve kalın kalın dı , ortalama hızı normalin üzerindeydi yani anormal bir yağış ve Güneş bir arada.

Ama 5dk sürdü
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
İki şehirde okullar tatil

Kayseri&#39;de olumsuz hava koşulları nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerin yarın da tatil edildiği açıklandı. Ordu&#39;da il genelinde tüm okullarda eğitime yarın ara verildi.
15 Şubat 2006 16:51

KAYSERİ&#39;DE OKULLAR YARIN DA TATİL EDİLDİ

Kayseri Valiliği&#39;nden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının gün boyu devam etmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın da ara verileceği belirtildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Kayseri kent merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını ve yağışın yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini kaydettiler.

Kayseri Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün de il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiğini açıklamıştı.

ORDU İL GENELİNDE TÜM OKULLARDA EĞİTİME YARIN ARA VERİLDİ

Ordu&#39;da il genelinde tüm okullarda eğitime yarın ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, bölgede 4 günden bu yana etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu bazı ilçelerde eğitime verilen 2 günlük arayı il geneline yayarak, okulların 16 Şubat Perşembe günü tatil edilmesine karar verdi.

Bu arada, kar yağışı nedeniyle kapalı köy yolu sayısının da 490&#39;a ulaştığı bildirildi.
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Çanakkale ve Eskişehir&#39;de kar rekoru kırıldı

Bu kış Çanakkale ve Eskişehir&#8217;de kar kalınlığı, kaydedilen en yüksek düzeye ulaştı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü&#8217;nden alınan bilgiye göre, bu kış, kar yağışları yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyretti.

Aralarında Ankara, Kütahya, Niğde ve Kahramanmaraş&#8217;ın da bulunduğu bazı illerde ise istatistiklerde kaydedilen en yüksek kar kalınlığına yakın değerler gerçekleşti.
Çanakkale ve Eskişehir&#8217;de ise kar kalınlığı, kaydedilen en yüksek düzeye ulaştı. Çanakkale&#8217;de 27 Ocak 2006&#8217;da kar yüksekliği 52 santimetre olarak ölçüldü. Bu ilde, daha önce ölçülen en büyük değer 11 Ocak 1981&#8217;de 38 santimetre idi.

Eskişehir&#8217;de de aynı tarihte kar kalınlığı 37 santimetre ile kaydedilen en yüksek düzeye ulaştı. Eskişehir&#8217;de daha önceki en yüksek kayıt, 25 Aralık 2000 tarihinde 22 santimetre düzeyindeydi.
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, 1960, 1970, 1980 ve 1990&#8217;lı yıllarda, bu yılın değerlerine benzer değerlerin Türkiye&#8217;de görüldüğüne dikkat çekerek, "Kısaca, ortalama 8-10 yıl aralığında, bu yıl yaşadığımız şekilde soğuk ve kar yağışlı kış mevsimlerinin ülkemizde yaşandığı, anormal olmayan bir durumdur" görüşüne yer verdi.


15.02.2006 - 11:46
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Yaw bugün bartınla konuştum dünde bugünde tatil değilmiş okula gitmişler..
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Erzurum&#39;da eğitime kar engeli

Erzurum&#39;da yoğun kar yağışı ve yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler, Valililğin aldığı kararla 1 gün süreyle tatil edildi.
16 Şubat 2006 07:07

Erzurum Valiliği Kriz Masası&#39;ndan alınan bilgiye göre, merkez ve merkeze bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitim ve öğretime bugün ara verildi

İstanbulluya güneş müjdesi &#33;

Kar yüzünden zor günler yaşayan İstanbullular hafta sonu özlediği güneşe kavuşacak.

Kar yağışının aralıklarla devam ettiği İstanbul&#8217;da yarın kar beklenmediği, hafta sonu ise hava sıcaklığının hissedilir derecede artacağı bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kar yağışının bugün aralıklarla süreceğini belirterek, yarın ise kentte kar yağışı beklenmediğini söyledi.

Kar kalınlığının il genelinde 1-2 santimetre civarında olduğunu ifade eden Yıldırım, önümüzdeki Cuma ve Cumartesi günleri lodosla birlikte yağmur beklendiğini kaydetti. Yıldırım, kentte en düşük ve en yüksek hava sıcaklığının yarın eksi 2/5, Cuma günü 1/8, Cumartesi günü de 4/10 derece olacağını bildirdi.

Hava sıcaklığının hafta sonu 10 derecenin üzerine çıkarak hissedilir derecede artacağını vurgulayan Mustafa Yıldırım, bugün ve yarın sabah saatlerine kadar don ile buzlanma görüleceğine işaret ederek, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Aman en müjde ne müjde..


Bu arada 10 dk önce bartınla konuştum 88 cm kar varmış..
 
HuMuRGaN

HuMuRGaN

Üye
şu anda rize süper bi şekilde kar yagıyoo
 


Üst Alt