Harddisk Sesi

Sponsorlu Bağlantılar

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Harddisk Sesi
Arkadaşlar Samsung HD502HJ 500 gb hard disk kullanıyorum. Şikayetim şu :

Harddiskim çok gürültülü çalişiyor , diyeceksiniz ki vidalardandır vb. hepsini kontrol ettim vidalardan deil ( zaten vidalı değil mandallı ) bi alt kısma taktım ettim hep aynı ses ve ses hdd ısındıkça artıyor. Bunu çözmek için harddisk fanı düşünüyorum. Kasada harddisk için ayrılmış olan yerde fan yuvası var sanırım hdd fanları için , internette biraz baktım direk harddiskte takılabilen fanlarda mevcut.Bana bu konuda yardımcı olur musunuz ?

NOT : Bu arada harddisk 2.5 inch mi yoksa 3.5inch mi bazı sitelerde hd502hj 2.5 bazılarında 3.5 olarak görünüyor :S

kol@j

kol@j

Üye
masa üstüyse 3,5... laptop 2,5 genellikle..

kolay gele

.::Burgess::.

Üye
Hem hdd de fan yok diyorsun almayı düşünüyorum diyorsun hemde fandan ses geliyor diyorsun bir çeliişki yada anlam bozuklugu var. Yada orjinalinde üzerinde fan mı var hdd nin ? Taşınabilir hdd ler ve notbook hdd leri genelde 2.5 inc tir Masaüstüler %95 3,5 inc. diger bir şeye gelicek olursak kasanda dahili olan fan boşlukları tam olarak hdd yi önden sogutabilecek bir yerdeyse bence kasa fanıyla sogut ama buna olanak vermiyorsa evet hdd nin altına takılan genelde çift fanlı sogutucular var 15 TL lik bişey işini cok rahat görür.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
hangi fan gürültülü calısıyor.Yani dediğini anlamadım.Biraz dha ac konuyu.Hdd n 3.5' bu arada.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
çok özür dilerim dalgınlıktan harddisk yazıcagıma fan yazmışım :D

buketcik

buketcik

Üye
durun ben söyleyim bu arkadaşın hdd arızalı bed sektor oluşumu var ses yapıyor.ama arkadaş vida sıkmak fan gürültüsü derken karman çorman oldu.:ehe

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
yeni pc galiba kolay kolay bad sector olacagını zannetmiyorum:D Benm de 7 yıllık hdd m var yere falan cok düsmüstür ama daha sapasaglam calısıyor.Spinpoint f3 serisi galiba senn hdd.Yani gürültü derken sistem bosta iken de mi gürültü ckıyor yoksa okuma-yazdırma işlemi yapınca mı?

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Yani geri mi yolalyayım ? 300 gb'tan fazlası dolu içindeki verilerimi koruyabilirlermi ?

buketcik

buketcik

Üye
işi uzmanlarına bırakıyorum.kolay gelsin

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Ya pcyi açiyorum ilk 4-5 saniye ses yok sonra harddisk bi başlio boğuk bir sesle ( Not : sesin harddiskten geldiğine %100 eminim ) ayrıca kapatırkende önce hdd kapanio ses kesilio 4-5 saniye sonra pc tamamen kapanıo. İşlem yaparken tıkırtılar gelio onlarda sorun yokta boştaykende işlem yaparkende yani açik olduğu sürece boğuk bir sesi var. Isındıkça artıyor

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
hmm ya o mandallar da bi sorun olmasın?

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Hmm... bak o olabilir :D Onu nasıl anlayabilirim ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
yeniden tak cıkar:D

Üye
yeniden takmakla alakası olacagını sanmıyorum HDTUNE ile ölü sectorlere bi bak ne kadar fazla bellimi belli degilmi bi ögren 300 gb dolu diyorsun büyük bi ihtimalle 300 den sonra ölü sctorler baslıyor ve tıkırt tıkırt tıkırt gibisinden bi ses geldigine eminim eger öyle ise hdd 500 de olsa 300 gözükebilir biosta sana tavsiyem cok önemlilerinin yedegini al bi yere ama D: ye felan alma oda aynı hdd nin içinde :D ne zaman kesilecegi ölecegi belli olmuyor cunku :)

--------------- Ekleme ---------------

biosta demişim başlangıcta dicektim*

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
dene bakalm hd tune ile olacagını pek sanmıyorum insallah da yoktur.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Hdtune ile deniyorum şuanda fakat pcyi ağustosta toplattım normalmi bunlar ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ya badsector olacagını zannetmiyorum.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Bu akşam pc başında olamayacağım büyük ihtimalle Hata taramasının sonuçlarını koyamam koyarsamda 1-2 gibi koyarım .

Benchmark testi :

(not : Benchmark testi esnasında birkaç klasör ve opera açıktı onlardan kaynaklı bir sorun olurmu ? olursa tekrar yapıyım )

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
transfer hızı cok iyide gecikme süresi biraz fazla gibi

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
dediğim gibi opera falan açikti. Şimdi başlatıyorum herşeyi kapatıp evden çıkmadan yetişirse koyacağım resimleri

- Hata taraması

- sağlık sekmesi

- bilgiler

Takipçi Satın Al

Üst Alt