Harddisk Sesi

Sponsorlu Bağlantılar

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
cok iyi iste daha nolsn:D

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
yettim :D

o zaman harddisk fanı alıcam :D Herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ses cıkarması normal değil bence yeni hdd sonucta bide samsung seagate olsa neysede

sphynx33

Üye
hdd fanı cozmez senin olayı zaten sıcak deil 36 derece diyor. yapısal birsey sanırım. Defrag yap hdd ne - dosyaları birlestir yani. 300 gb film music vs dir sanırım. dosyanın bi kısmı anyada bi kısmı konyadaysa kafa bi oraya bi buraya gidip gelip ses yapıyo olabilir. ncq da yok sanırım diskte o yuzden hdd kafası bi oraya bi buraya giderken ses yapıyor. Eger bir sorun varsa hdd bilgilerini veren bi program vardı adını hatırlayamadım onda gorebilirsin. hd tune deildi biraz daha grafiksel arayuzu vardı. benim 320 lik disk vardı onun kalan yasam suresini %2 gosterdi program yedeklerimi falan aldım 10-15 gün sora uctu disk. 10 - 15 civarı parametreye bakıyor program sorun olanları kırmızı falan gosteriyor. win7 diskte sorun algılarsa uyarı veriyo zaten. Bir defrag dene sen dedigim gibi olmadi baska cozum ararız artık.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Bugün pcyi açtıgımda ilk baş normal açildi fakat harddiskin sesi yoktu yani en başta 5-6 saniye fanlar çalişir sonra harddisk başlardı bu sefer harddisk başlamadı hiç kırmızı ışıkta yanmadı zaten windows yüklerken öle boş boş kaldı ( En başta hani yüklerken altta mavi çubuklar geçio falan o ekran ) dvdnin enerji kablosunu sonra harddiskin ve dvdnin sata kablolarını çıkarıp taktım düzeldi . O anda şunu farkettim harddisklerin olduğu yerde çift fan yeri var yani 2 tane fan ızgarası war ayrıca 2 ayrı fan için 8 tane vida yeri war ( 4 bir fan için 4 dier fan için ) düşündümde ucuzundan bi kasa fanı alıp dışarı üfleyecek şekilde oraya taksam nolur ? ( kasanın önünde hava kanalı var ) Ama anakartımda 2 tane fan 4 tane fan soketi war 2 tane sistem fanı 1 cpu fanı 1 pwr fanı . Power fanı boş psu'nun fanı anakarta bağlantılı deil yani. O fanı ( kasanın önüne takacağım ) direk psunun kablolarından birine bağlamak mümkün olurmu ?

Takipçi Satın Al

Üst Alt