Harddisk arızası

Sponsorlu Bağlantılar

jublomo22

Üye
    Konu Sahibi
Harddisk arızası
Öncelikle okuyan ve yardım eden herkese teşekkür ederim

Benim yaklaşık 2 ay önce Seagate 7200.12 500 gb harddiskim oyun oynarken birden dondu ve de bugüne kadar da daha açılmadı bu gün harddiskimi pc ye bağladığımda garip bir ses geldi bende vidalarını söküp içini açıp baktığımda aşağıdaki kendi çektiğim video daki gibi olduğunu gördüm

Ne yapabilirim ve Bir tanede üstünde söyle küçücük 3-4 mm kadar bir çizik var
[/URL][/IMG]

yusuf1998x

Üye
servise ver bence

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
baştan aşağı yanlış iş yapmışsın....
diskin içi açılır mı hiç :nono:
daha garantide almaz geçmiş olsun..
çizik ise orası hepten göçmüş durumda.. okunmaz yazılmaz. orayı ayırabilirsin tabi pc diski görürse...
onun dışında şimdi içine 1 tane toz bile girmiş olsa çalıştıkça arıza ihtimali artıyor.

diskin firmware çökmüş. kurtarılabilir ancak bir ihtimal.. işin ustalarında yardım alman lazım :oke:

hikmet366

hikmet366

Üye
gitti hardsik geçmiş olsun onun içini asla açmaman gerekirdi onun içi hava almaması gerekir di ...

Uhops

Uhops

Üye
Hdd nin İçini açmasak pcyi temizlerken sadece powerden gelen kabloyu çıkarsak bişi olurmu.

Ben pcyı sac kurutma makinesiyle her temizlediğimimde ramı hdd cd takılan yeri her söküp taktığımda tekrar pc açılmıyor.acaba nerde yanlış yapıyorum.powerı açabilirmiyiz içi hep toz oluk 5 yıldır tozu alınmayık.işlemci mandal gibi bişeyle anakarta bağlı o mandılı soksem işlemcinin sogutma yerini falan temizlesem termal macunu koymadan bantlasam bişi bozulurmu.

hikmet366

hikmet366

Üye
Hdd nin İçini açmasak pcyi temizlerken sadece powerden gelen kabloyu çıkarsak bişi olurmu.

Ben pcyı sac kurutma makinesiyle her temizlediğimimde ramı hdd cd takılan yeri her söküp taktığımda tekrar pc açılmıyor.acaba nerde yanlış yapıyorum.powerı açabilirmiyiz içi hep toz oluk 5 yıldır tozu alınmayık.işlemci mandal gibi bişeyle anakarta bağlı o mandılı soksem bozulurmu.

işlemciden mandalıyla birlite çıkarırsan tekrar macunlamak zorunda kalırsın
powerin içini sök sorun olmaz ama dikkat et

ewet saç kurutma makinasıyla temizleyince sorun oluyor bendede oldu pc açıldı normalde 1 gb ram takılı ama pc 128 mb ram görüyordu hiç bir şey yapamıyordun pcde fare yerinden oynamıyordu şahsen radyasyondan oldu galba pc açtım kapattım açtım kapattım clenar çektim düzeldi

Uhops

Uhops

Üye

işlemciden mandalıyla birlite çıkarırsan tekrar macunlamak zorunda kalırsın
powerin içini sök sorun olmaz ama dikkat et

ewet saç kurutma makinasıyla temizleyince sorun oluyor bendede oldu pc açıldı normalde 1 gb ram takılı ama pc 128 mb ram görüyordu hiç bir şey yapamıyordun pcde fare yerinden oynamıyordu şahsen radyasyondan oldu galba pc açtım kapattım açtım kapattım clenar çektim düzeldi

:tşk:

jublomo22

Üye
    Konu Sahibi
baştan aşağı yanlış iş yapmışsın....
diskin içi açılır mı hiç :nono:
daha garantide almaz geçmiş olsun..
çizik ise orası hepten göçmüş durumda.. okunmaz yazılmaz. orayı ayırabilirsin tabi pc diski görürse...
onun dışında şimdi içine 1 tane toz bile girmiş olsa çalıştıkça arıza ihtimali artıyor

diskin firmware çökmüş. kurtarılabilir ancak bir ihtimal.. işin ustalarında yardım alman lazım :oke:

Usta çok sağol yarın tamire götürüm ve de harddiskin garantisi yillar once bitmişti zaten ;)

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe

Üst Alt