Hard Format atmak istiyorum!..

Sponsorlu Bağlantılar

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar 20 ye cevap var ama ben sorduklarımın hiçbirine cevap alamadım henüz , hard format nasıl atılırın üzerine birbirinizle tartışıyorsunuz, oysa ki 4-5 soru sordum cevaplar verip aydınlatmanızı istedim, kendi aranızda bi noktada takılıp tartışmayı değil, diğer soruların cevaplarını hala bekliyorum anna dan önce hard format atacam zaten kararsızım onlarca oyun uygulama ayar yüklü tekrar hepsini bulacağımı sanmıyorum o yüzden çekiniyorum biraz ...

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
arkadaşlar 20 ye cevap var ama ben sorduklarımın hiçbirine cevap alamadım henüz , hard format nasıl atılırın üzerine birbirinizle tartışıyorsunuz, oysa ki 4-5 soru sordum cevaplar verip aydınlatmanızı istedim, kendi aranızda bi noktada takılıp tartışmayı değil, diğer soruların cevaplarını hala bekliyorum anna dan önce hard format atacam zaten kararsızım onlarca oyun uygulama ayar yüklü tekrar hepsini bulacağımı sanmıyorum o yüzden çekiniyorum biraz ...

annadan önce atsan bişey olamaz ayrıca hard format atarken telefonu yedekle

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
Telefonu yedekle Flash at. Orjinal yüklü gelen bütün uygulamalar çalışır.

----------Eklendi @ 23:26:12 ---------- Yazıldı @ 23:25:34 ----------

Ben bütün sorularının cevaplarını verdiğimi sanıyordum.

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu yedekle Flash at. Orjinal yüklü gelen bütün uygulamalar çalışır.

----------Eklendi @ 23:26:12 ---------- Yazıldı @ 23:25:34 ----------

Ben bütün sorularının cevaplarını verdiğimi sanıyordum.

Teşekkürler dostum, yardımcı olan diğer arkadaşlara da teşekkürler, yedeklemeye kalksam 1 gün sürer herhalde o kadar yüklü şey var ki ama başka çare de Yok gibi...

-efşan

-efşan

Üye
dostum pc suite ile dene yedeklemeyi

-efşan

-efşan

Üye
dostum sen ne anlatıyorsun okudunmu konuyu iyice baştan adam format atmaya karar vermiş ama yedeklemeyli düşünüyoru bende kısayolunu önerdim

uribaju

uribaju

Üye
Teşekkürler dostum, yardımcı olan diğer arkadaşlara da teşekkürler, yedeklemeye kalksam 1 gün sürer herhalde o kadar yüklü şey var ki ama başka çare de Yok gibi...
senin sorunun zaten burda çok şey yüklemişsin ve telefonun bundan ötürü yavaşlamış hard format atınca orjinal olan bazı uygulamalar gidiyor.Ama flash atarsan telefonu ilk aldıgın gibi olur,uygulamalar gitmez.Anna gelince zaten bunları yapmana gerek kalmayacak sadece yedeklemen ve hafıza kartını temiz bir şekilde biçimlendirmen yeterli.Ondan sonra da navifirm veya benzeri programdan anna fw sini bulup telefonuna atacaksın flash yoluyla :oke:

najanaja

najanaja

Üye
*#7370# bu hard formattır bütün bilgiler herşey silinir tel ilk aldığın güne döner. Bazı arkadaşlar soft demişler madem ki soft format hiç bişeyin silinmemesi gerekir soft format buna denir bu yolla atın da görelim hard mıymış soft muymuş. Soft dediiniz *#7780# dir. bilgiler silinmez sadece tel ayarları fabrika çıkışına döner. Denemesi bedava deneyin bakalım. :ehe

• Beğen
Tepkiler: muhammet282828
mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
*#7370# bu hard formattır bütün bilgiler herşey silinir tel ilk aldığın güne döner. Bazı arkadaşlar soft demişler madem ki soft format hiç bişeyin silinmemesi gerekir soft format buna denir bu yolla atın da görelim hard mıymış soft muymuş. Soft dediiniz *#7780# dir. bilgiler silinmez sadece tel ayarları fabrika çıkışına döner. Denemesi bedava deneyin bakalım. :ehe

benim bildiğim eskiden hard format tuşlarla atılıyodu soft format numara girilerek :S

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
hard formatla bazı orijinal programlar siliniyor deniliyor nedir o orijinal programlar Ovi mağaza veya haritalar gibi mi ? ...

liberty25m

Üye
merhaba arkadaslar hard format soft format la ilgili cok konuşulmuş ben bu konuya son noktayı koymak istiyorum öncelikle yıldız kare 7370 kare soft formattır telefondaki tüm bilgileri siler ama sistemi silmez hard format tüm bilgileri siler ve ayrıca sistemide siler hafızanın iicnde gizli bi bölüm vardır sistem bu gizli bölümden tekrar kurulur buna hard format denilir bi diğer konu fabrıka ayarları bazıları buna soft format demişler fabrika ayarları tüm bilgileri silmez sadece ayarları eski haline getirir umarım faydalı olmuşumdur

----------Eklendi @ 02:00:55 ---------- Yazıldı @ 01:58:50 ----------

bi ekelemde bulunmak istiyorum symbian anna da hard format olmuyor ben yapamadım bilen var mı

seydi53

Üye
Öncelikle neden hard format atmak istediğini tam anlayamadım.Eğer konu Anna nın çalışma verimliliğini arttırmak ise gerek yok.Yahut Anna yüklerken bir problemle karşılaşıyosan( 13MB+15 MB) güncellemeleri yükleyemiyorsan hard format atabilirsin.
Yanlız;
* Telefonun yedekle
* Hard formattan sonra kurduğun programlar, temalar, ovi dahil silinecek. Ama güncelleme sonrası oviyi tanıyacak ve Oviyi tekrar baştan kuracak.
* Kullandığın programlar için de üzülme. Maxi cep te hepsi var tekrar yüklersin.
* güncelleme sonrası performans , telefonda çalışmayacak programlar v.b. konuları kafanda taşıyacığına ;yeni bir sayfa açıp güncelleme sonrası programları yüklemekte fayda var.
** Soft format at diyecem ama soft formatın yeterli olmadığı durumlar olabiliyor.

rastmus

Üye
hard format atınca yeniden mi hacklemek gerekir ?

Burak603

Burak603

Üye
Nokia 603 Belle hard format atsam ne gibi zararları olur , format attıktan sonra yüklemem gerek yapmam birşey varmı ?

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Nokia 603 Belle hard format atsam ne gibi zararları olur , format attıktan sonra yüklemem gerek yapmam birşey varmı ?

Yüklü uygulamaların gider, ayrıca mağaza ve haritada silinir, tekrar yükleme yapman gerekir.

Format atmadan önce yedek almayı da unutma!!!

- - - Eklendi - - -

pm attım ama sanırım mesaj kutun dolu..

Çok gerekli değilse hard format atma...

Hard format atmak için Telefon kapalı iken Menu tuşu+ kamera tuşu+ ses (-) kısma + kırmızı tuş..

Bu kombinasyonu yapmalısın ilk üç tuşa basılı tut ve diğerlerini bırakmadan kırmızı tuşada bas, açılış ekranı gelinceye kadar bırakma...

Ülke ve tarih sorarsa tamamdır..

• Beğen
Tepkiler: Burak603
Burak603

Burak603

Üye
Çok teşekkür ederim arkadaşım oldu saolasın

"Maxıcep sitesi çok güzel ama net ve güzel bi şekilde anlatım yok her telefon aynı değil ve bu yüzden güzel bi anlatım olması"