Hangi Programa İhtiyacınız Var En Çok? (Bir Android Programı Yazacağım) !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
önerin için teşekkürler, ancak bunun kodlamasından çok veritabanı bulmak önemli. ingilizce-türkçe türkçe-ingilizce sözlük için veritabanı lazım.Yani bu bilgileri internetten çekmek yerine yerel olarak telefonda kayıtlı olması lazım, güzel bir veritabanı bulabilir miyim bilmiyorum.. atasöz ve deyimler için de aynı şey geçerli, bunları çekebileceğim interntten bağımsız olan bir kaynak lazım. Bulunabildiği taktirde ücretsiz dağıtılabilinen bir proje yapabilirim..

james6

Üye
önerin için teşekkürler, ancak bunun kodlamasından çok veritabanı bulmak önemli. ingilizce-türkçe türkçe-ingilizce sözlük için veritabanı lazım.Yani bu bilgileri internetten çekmek yerine yerel olarak telefonda kayıtlı olması lazım, güzel bir veritabanı bulabilir miyim bilmiyorum.. atasöz ve deyimler için de aynı şey geçerli, bunları çekebileceğim interntten bağımsız olan bir kaynak lazım. Bulunabildiği taktirde ücretsiz dağıtılabilinen bir proje yapabilirim..

kodlar,veritabanları var internetten ararsanız bulabilirsiniz

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler öneriniz için ama ben de biliyorum internette olduğunu.. ama kapsamı önemli.. elimde bir sözlük veritabanı var ama çok da profesyonel bişey değil.. yine de araştıracağım güzel şeyler bulursam eklerim.. eğer bildiğiniz gerçekten güzel veritabanı varsa, internetten araştır yerine direk link verirseniz daha yapıcı olursunuz
ayrıca kodların olması önemli değil, zaten kendi kodumu yazabilyorum...

serif55

serif55

Üye
Kardeşim bence sensörü daha detaylı kullanabileceğimiz bir yazılım geliştirebilirsen daga yararlı olabilir. Önceleri symbian da vardı mesela böyle bir program telefonu sola doğru sallıodun mesaj yazma menüsüne gidiodu, sağa doğru sallıodun müzik çalara gidiodu gibi... Yani bu sağ, sol, aşağı, yukarı sallama gibi seçeneklerin kullanıcıların değiştirilmesine olanak sağlayacak şekilde yapılması daha hoş olur tabiki.

Benim düşüncem bu şu ana kadar böyle bi program görmedim zorluk açısından ne dersin bilemiorum

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
:) gayet hoş proje bu tuş kilidilnden daha kapsamlı :) tuttum bunu.. :oke:

ama daha da gelişitirilebilnir mi bilmiyorum.. kullanıcı belirleyecek nereye gireceğini v.s. ama tuş kilidinin devre dışı olması lazım sanırm.. denyip göreceğiz proje olarak yaparsam. Ama gerçekten hoşuma gitti, teşekkürler

tekno murat

Üye
arkadaş eğer yapabilirsen şöyle stabil çalışan telefon görüşmelerini kayıt eden türkçe bi program yaparsan çok makbule geçer öyle bi lazımki bana anlatamam.

Şehriyar

Şehriyar

Üye
kodlama bilgin ne kadar yüksek :hmmm

mesela tuş ışıklarına hükmedebilirmisin?

örneğin mesaj veya çağrı geldiğinde sadece menü tuşu ışığı yanacak mesela bildirim olarak .. hatta c6 gibi yanıp sönen bi bildirim hoş olur bence..

serif55

serif55

Üye
:) gayet hoş proje bu tuş kilidilnden daha kapsamlı :) tuttum bunu.. :oke:

ama daha da gelişitirilebilnir mi bilmiyorum.. kullanıcı belirleyecek nereye gireceğini v.s. ama tuş kilidinin devre dışı olması lazım sanırm.. denyip göreceğiz proje olarak yaparsam. Ama gerçekten hoşuma gitti, teşekkürler

Sanada teşekkürler dostum böyle birşeyde bizimde düşüncelerimizi dinlediğin için güzel bi uygulama bekliyoruz artık ;)

KELGER

KELGER

Üye
Kardes 3 tür sistem kullandım biraz eksikler konusunda tecrübeli olaraktan yazıyorum
1-jar emulator bir kactane var ama calısmıyor
2-s60v5 sis emulator
3-web browser flash destekli server uzerinden düsük internet hızıyla calısabilen.

Bu 3 ünden birini yazarsan bence cok makbule gecer.
Çünkü bunlar en önemli eksikler

seymen16

seymen16

Üye
kodlama bilgin ne kadar yüksek :hmmm

mesela tuş ışıklarına hükmedebilirmisin?

örneğin mesaj veya çağrı geldiğinde sadece menü tuşu ışığı yanacak mesela bildirim olarak .. hatta c6 gibi yanıp sönen bi bildirim hoş olur bence..

Bu dediğin ile ilgili program LG Optimus Black için var ben kullanıyorum mesaj falan geldiğinde arama(seach) tuşu yanıp sönüyor. Markette Lg Notification diye arat bulursun. İstersen dene bi belki senin telefonunda da çalışır.

61semih

61semih

Üye
teşekkürler cevabın için, ama bir fikir vermeni beklerdim :) ben 7 yıldır yazılımla uğraşıyorum. Programlayı kendim öğrendim sonra bu işin akademik eğitimini aldım, yurtdışında da iki üniversitede okudum bir süre ve yabancı bir firmada yazılım mühendisi olarak çalıştım vs. Ama bunları yapmak için çok uğraştım. O yüzden birşey yapmak istiyorsan o işte çok emek harcayacaksın, gerisi gelir zaten :)
benımaklıma cok guzel programlar (bazıları virüs ve bunu yapan antı vırus şirketlerınden ılham aldım)aklıma gelıyor
ama program yazmayı bılmedıgım ıcın tabıkı rafa kalkıyor :)

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler arkadaşlar, bitirme çalışması farklı bir noktaya kaydı
üniversitemdeki bazı sistemleri uzaktan kontrol edeceğim. Mesela dış hava sıcaklığa göre kazan sıcaklığını ayarlayacak, yada basıncı.. Yada kaloriferleri açıp kapatacak, ışıkları açık kapatacak vs. Biraz profesyonel bir uygulama olacak, karşılığında para da alacağım .. forumdaki önerilerinizi ilerleyen vakitlerimde hobi amaçlı olarak yapıp burada paylaşmayı düşünüyorum

cevap veren herkese teşekkürler

Necmati

Necmati

Üye
Çok yararlı olur bizde elimizden geldiğince size yardım ederiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt