Hangi Programa İhtiyacınız Var En Çok? (Bir Android Programı Yazacağım) !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
Hangi Programa İhtiyacınız Var En Çok? (Bir Android Programı Yazacağım) !!
Merhaba arkadaşlar

Bitirme çalışması için bir android programı yazmak istiyorum. Çok profesyonel olmasa da bir kaç şey geliştirdim android için (flashlighter,hesap makinesi,sudoku (yarım kaldı:))))

Ben elektronik-bilgisayar eğitimi bölümünde okuyorum. Aslında kapsamlı proje düşündüm ancak bana yardım edebilecek kendini iyi derecede geliştirmiş arkadaşlarım pek yok. O yüzden iki dönemli bitirme çalışması olarak düşünürseniz yapılabilinir şeyleri bekliyorum..

En çok ihtiyaç duyduğunuz yada böyle bişey olsa iyi dediğiniz şeyler varsa paylaşırsanız sevinirim. En mantıklı gelen yada burada açacağım ikinci bir konuda oylama sonucuna göre o projeyi bitirdiğimde paylaşırım. Bu şekilde diğer insanlar da faydalanır ve android türkçe yazılımlar artar.. Türkçeleştirmek yerine kendimizin üretmesini daha doğru buluyorum.. Onun yerine yazılımı ingilizleştiririz yada farklı dillere çeviririz. Neden biz yapmayalım ki?

Eğer bu siteden sonuç çıkmazsa android yerine c# kullanarak bir proje yapacağım artık.. Kafanızdaki proje elektronik-bilgisayar-android üçlüsünden birilerileri olabilir yada birleştirilmiş hali..

Ben android kontollü akıllı ev yapmayı planladım ama en aşağı 5 tane iyi derecede kendini geliştirmiş eleman gerekliydi :)

Umarım kafamdakileri anlatabilmişimdir,

teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Necmati

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Böyle bir çalışma süper olur.. Hem forum hemde ülkemiz adına..

Keşke programlama bilgim olsa diyorum bazen.. Şuan da o anlardan birindeyim :)

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler cevabın için, ama bir fikir vermeni beklerdim :) ben 7 yıldır yazılımla uğraşıyorum. Programlayı kendim öğrendim sonra bu işin akademik eğitimini aldım, yurtdışında da iki üniversitede okudum bir süre ve yabancı bir firmada yazılım mühendisi olarak çalıştım vs. Ama bunları yapmak için çok uğraştım. O yüzden birşey yapmak istiyorsan o işte çok emek harcayacaksın, gerisi gelir zaten :)

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Maxicep e özel uygulama süper olur bence :ehe

Yani konuları cevaplayabileceğimiz konu açabileceğimiz bir tarayıcı gereksinimi olmadan hızlı bir şekilde çalışan bir maxicep uygulaması güzel olabilir.. Yani ben yazabilsem şimdiye yazmıştım :)

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
websitesini androide monte etmek o kadar zor iş değil :) eğer talep gelirse onu değerlendirmeye alırım :) Ama bitirme projesi biraz daha kapsamlı olacak. Türkiyede maalesef android yazılım henüz gelişmedi, o yüzden iyi birşeyler de yapmak istiyorum, hatta ileride bu projeyi geliştirip ticari amaçlarla da kullanabilirim..
Bakalım artık :)

Şehriyar

Şehriyar

Üye
ben yaptım bi tane program 5 dk da :D ama güzel olmadı :D

----------Eklendi @ 00:07:09 ---------- Yazıldı @ 00:00:44 ----------

Bence fikirlerini buradan veya başka biryerden alma.. Sonra Mark Zuckerberg gibi olursun :D

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
şuan uygun değilim ama ileride yönetimden talep gelirse böyle birşey onların desteği ile yapabilirim.. (web uygulaması)

mark zuckerber sanırm facebook un sahibi? hikayesini pek bilmiyorum, facebook da kullanmıyorum. Ne demek istediğini tam kestiremedim ama.. Büyük güç olmak istemiyorum sadece insanlar için kullanışlı, türk yazılımlarının artması ve bitirme projemi tamamlamak istiyorum :)şuanlık bu.. ilerisi için yorum yapamam..

Şehriyar

Şehriyar

Üye
şuan uygun değilim ama ileride yönetimden talep gelirse böyle birşey onların desteği ile yapabilirim.. (web uygulaması)

mark zuckerber sanırm facebook un sahibi? hikayesini pek bilmiyorum, facebook da kullanmıyorum. Ne demek istediğini tam kestiremedim ama.. Büyük güç olmak istemiyorum sadece insanlar için kullanışlı, türk yazılımlarının artması ve bitirme projemi tamamlamak istiyorum :)şuanlık bu.. ilerisi için yorum yapamam..

Hikayesi kısaca, Mark zuckerberg in siteyi kurarken fikir sahibi olmasında yardımcı olan arkadaşlarının facebook gibi büyüyen bir sitede hisse sahibi olmak istemeleri..

Yani demek istediğim birisi gelir burda bir fikir verir sende eyvallah kardeş sağol diyip geçersin.. Ama bi bakmışsın bi patlama olur satışlarında.. Bu fikri veren kişi de senden hak talep edecektir yani..

En iyisi özgün fikrinin olması öyle bir fikir bul ki alanında 1 numara ol.. sonra da ilk işin bunun patentini falan filan almak olsun..

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
kafamda fikirlerim var zaten ancak o işler çok kapsamlı ve sermaye gerektiriyor :) şuanlık onlar için bir şey yapamıyorum.. facebook gibi yükselen bir proje yaparsam bu fikri verenin elbette payı vardır :)

Terzi38

Terzi38

Üye
merhaba kardesim böyle bir düşünce gerçekten tebriklere değer bence şu an en önemli konu root konusu ve market.android konusudur birinden ben telefonu yeni aldım ama root yapmaya korkuyorum çünkü daha garanti 2 yıl sürecek telefona bir şey olsa garanti olmadığı için birsürü masrafım olacak bu root olayını bitirecek bir yazilim olabilir 2.si market.android bildiğim kadarıyla turkiyede sorunlu mesela cihaz tanitamiyoruz bazı yontemler var ama yapamayan kardeşler var netekim destek bölümünde bunları görüyoruz bu olayı çözecek bir market yazılımı olabilir birde uygulamaları direk rootsuz yani hiç uğraşmadan sd karta yüklemek için bir yazilim olabilir eğer bunlar olursa bence androidin tadı yeni gelir diyorum şimdiden emeğin için tsk ediyorum ve başarılar diliyorum

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
market erişimi sanırm türkiyedeki ip bloklanmasından kaynaklı, proksi destekli bir uygulama yazılabilinir. + dediğiniz gibi bir installer yapılabilinir.. ancak apk dosyasını nasıl sd ye açarım bilmiyorum. biraz zor gibi ama hoşuma gitti.. root olayı ayrı bir dava :) o konunun içinden çıkmak sıkıntı. Zaten yaptığım yazılım birilerinin cihazını bozarsa mesuliyet bende olur.. zaten denemek için bazen emulator yerine kendi cihazımızı kullanmalıyız ama sakat iş gibi :)

market fikrini ve sd karta kurdurma olayı hoşuma gitti.. teşekkürler fikirlerin için

bilkurdu1

bilkurdu1

Üye
Arkadaşım bir tane ezan programı yazabilirmisin çok var diyeceksin ama vakit girdiğinde tlf otomatik olarak ( belirli bir süre ) sessize alan sonra normal tercihe geçen bir program yok ( benim bildiğim kadarıyla) "hem Allahın dinine yardim edene Allah da yardım eder."

umutku84

umutku84

Üye
Android için sis emulator gerçekten iyi olurdu :) nekadar zor olur o konuda bilgim yok tabi ama çok zorlanmayacak bişeyse seçenekler arasında bulunabilir bence :)

Şehriyar

Şehriyar

Üye
uygulamalari rootsuz sd karta yukleyemezsin.. bak root bir dizindir ana dizin.. Butun sistem dosyalari falan burada bulunur bazi yukledigin programlarda buraya yuklenir. Hatta yuklendigi yol "~\data\app" konumudur. ~diye gosterdigim yer root dedigim yer iste. Simdi bir uygulamayi ordan tasiyabilmen icin bu konuma erisiminin olmasi gerekir ki erisim kapali.. bu yuzden rootlamak dedigimiz islemi yapip engeli kaldiriyoruz sonrasinda tasima islemi oluyor zaten.. hatta programa bile gerek yok dedigim konuma gidin dasyayi tasi dyin hafiza kartina da ayni klasorden acin yapistirin bu kadar..

muscler

muscler

Üye
benim aklıma takılan birşey var hiç bi yarda rastlamadım böyle uygulamaya . gyro sensörünü kullanarak telefonu lock unlock yapmak mümkünmü ? yani telefonu atıyorum salladığımda tuş kilidi açılcak tekrar salladığımda kapancak.

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
Cevaplarınız için çok çok teşekkürler arkadaşlar :) İlgi göstermenize sevindim

@bilkurdu1,gerçekten güzel bir proje ama ezan programını bitirme çalışması olarak veremem :) ama bu tarz bir sesli program yapacağım inşallah en kısa zamanda hatta bi kaç gün içinde başlayabilirim. Teşekkürler

@umutku84 , emulatorler gerçekten çok zor birşey ama söylediğin proje de ilginç gerçekten. Yapılabilitesini araştıracağım, bir yol bulursa bitirme çalışması olarak verilebilinir bir proje. Teşekkürler

@Sehriyar , Teşekkürler bilgiler için :) benim kafamda zaten uygulama telefona yüklendikten sonra programla otomatik olarak sd karta taşımak vardı..

@muscler, Gerçekten çok ilginç bir fikir hoşuma gitti :) yapılabilitesi elbette var.. Bu konu hakkında da araştırma yapacağım. Bitirme projesi için biraz kolay gibi görünüyor ama eklemeler yapabilirsem ve bu iş yapılabilinirse çok güzel olur, teşekkür ederim

muscler

muscler

Üye
Cevaplarınız için çok çok teşekkürler arkadaşlar :) İlgi göstermenize sevindim

@bilkurdu1,gerçekten güzel bir proje ama ezan programını bitirme çalışması olarak veremem :) ama bu tarz bir sesli program yapacağım inşallah en kısa zamanda hatta bi kaç gün içinde başlayabilirim. Teşekkürler

@umutku84 , emulatorler gerçekten çok zor birşey ama söylediğin proje de ilginç gerçekten. Yapılabilitesini araştıracağım, bir yol bulursa bitirme çalışması olarak verilebilinir bir proje. Teşekkürler

@Sehriyar , Teşekkürler bilgiler için :) benim kafamda zaten uygulama telefona yüklendikten sonra programla otomatik olarak sd karta taşımak vardı..

@muscler, Gerçekten çok ilginç bir fikir hoşuma gitti :) yapılabilitesi elbette var.. Bu konu hakkında da araştırma yapacağım. Bitirme projesi için biraz kolay gibi görünüyor ama eklemeler yapabilirsem ve bu iş yapılabilinirse çok güzel olur, teşekkür ederim

yapabilirsen gerçekten çok güzel olur. ve eğer böyle bi uygulama yoksa ilk yapılanın türk uygulaması olması gerçekten onur verici olur. başarılar şimdiden çalışmalarınızda.

bilkurdu1

bilkurdu1

Üye
Sabırsızlıkla bekliyoruz projelerini asıl ben teşekkür ederim

ertan2002

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler arkadaşlar ilginiz için, konu günceldir daha çok öneri bekliyorum :) aklınıza gelen şeyler varsa yazabilirsiniz :) o projeyi yapamasak da başka projerelere ışık tutabilir..

peacetr

peacetr

Üye
ben en cok soyle tam kapsamli turkce sozluk ve atasozleri deyimler sozlugu ariyorum bulamadim bir turlu sizin icin iyi bir fikir olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt