GM Discovery 2 [Güncellendi] CyanogenMod 12.1 (5.1.1) V3

Sponsorlu Bağlantılar

doguk54

Üye
1-2 dosya derken biraz açarmısın bizde yararlanalım.Meta inf ile boot.img mi sadece

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Birazdan buraya yazarım, baştan sona nasıl yapcağınızı

doguk54

Üye
Teşekkür ederiz.Birde ses sorunu hallolacak dimi

Mr.Dat

Mr.Dat

Üye
    Konu Sahibi
Ben sanmıyorum Kernel ve etc ve liblerle alakalı olabilir.Ses sorunu kernel ile düzelmeyebilir.Şuan bende indiriyorum.Eğer kapanma sonrası wipe atmaya çözüm üretebilirsem kullanmaya başlar ve burada yayınlarım.

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
CyanogenMod 12.1 v6 - Port Etme Adım Adım
(MTKROMS'daki Diğer Tüm Romlarda Bu Şekilde Port Oluyor)

Herşeyden önce bilgisayarınızda "Cygwin", "Android Kitchen" yüklü olması lazım.

-Cygwin ve Android Kitchen Yükleme-
İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.

Kurulum;
1- Cygwin'i indirdikten sonra bir klasöre çıkartın. Çıkarttığınız klasörde "cygwin_packages" adında bir klasör daha çıkacak, o klasörü Yerel Disk C'ye Kopyalayın.

2- C'ye attığınız klasörü açın, içindeki "Setup.exe"yi Yönetici Olarak çalıştırın. İlk aşamada "Next"e basın daha sonra karşınıza çıkan ekranda "Install from Local Directory"yi seçin, sonraki ekranda "Root" bölümü "C:\cygwin" olacak daha sonra kurulum ekranı gelene kadar "Next" deyin.
Şimdi en üstteki "All" yazısına bi kere tıklyın "Install yazması lazım yanında" daha sonra kurulum bitene kadar "Next" deyin.

3-Cygwin yüklendikten sonra ekrana Cygwin adında bir uygulama gelecek, onu
"Yönetici olarak" çalıştırın. Yeşil bir yazı gelene kadar bekleyin. örnk: "Tuna@sony" Daha sonra açılan pencereyi kapatın.

4- Şimdi şu adımları takip edin "Yerel Disk C>cygwin>home>[KULLANICI ADINIZ]" buraya "kitchen" adında bir klasör oluşturun. Hiç bir dosyayı silmeyin. Bu oluşturduğunuz "kitchen" klasörünün içine indirdiğiniz "dsixda_Android_Kitchen_0.224.zip" dosyasının içindekileri atın.
NOT: .zip'in içinde bir klasör var o klasörün içindeki dosyaları atacaksınız.

5-Kurulum Tamamlandı!

CyanogenMod 12.1 v6 Port Etme
İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.

-Kurulum-
**Herşeyden önce indirdiğiniz ROM'u şu klasöre atın "C:\cygwin\home\[KULLANICI ADINIZ]\kitchen\original_update" buraya atmanız önemli, çünkü bundan sonraki işlemlerinizi "kitchen" klasöründe yapacaksınız**
1- "Cygwin" uygulamasını yönetici olarak çalıştırın, sonra şu kodları sırasıyla girin

cd kitchen
./menu
1

ENTER'A BASIN

ENTER'A BASIN
[2-3DK BEKLEYİN ROM'U ÇIKARTIYOR]

2

ENTER'A BASIN

2- "working_folder" kurduktan sonra, program sizi tekrar ana menüye atacak. Şimdi yine dediğim şeyleri tek tek programa girin
*büyük-küçük harf duyarlı hepsini küçük yazın*

0

12

w

ENTER'A BASIN

a

Burada yaptığınız işlemden sonra "kitchen" klasörüne girin ve orada iki klasör bulacaksınız "BOOT-EXTRACTED" ve "bootimg_xxxxxx_xxxxxx"
bu klasörlerden "bootimg_xxxxxx_xxxxxx" yazanın içine telefonunuzda çalışan herhangi bir Rom'un boot.img'sini atın.
*Size AOSP bir Rom kullanmanızı öneririm forumda var*
Attıktan sonra programa geri dönüp 2 kere ENTER'a basın.

3- Bu aşama önemli; Şimdi "kitchen" klasörünün içindeki "bootimg_xxxxxx_xxxxxx" klasörndeki "zlmage"yi kopyalayın, daha sonra "kitchen" klasörünün içindeki "BOOT-EXTRACTED" klasörüne yapıştırın "Taşı ve Değiştir" yapın.

4-Programa geri dönüp "b"ye basıyoruz, işlem bittikten sonra programı kapayabilirsiniz. Daha sonra "kitchen" klasörünün içinde "WORKING_xxxxxx_xxxxxx" klasörü vardır, bu klasör sizin CM12.1 v6 Rom'unuzdur. Klasörün içine girin ve sıradaki adımı takip edin.

5-Telefonunuzda çalışan herhangi bir Rom'u WinRAR ile açın şimdi bize 2 tane dosya lazım bunlar;
a. "hwcomposer.mt65xx.so"
b. "libmali.so"

Bunlardan "hwcompeser"i /system/lib/hw içinde bulabilirsiniz
Diğer dosya olan "libmali.so"yu ise /system/lib içinde bulabilrsiniz

Şimdi telefonuzda çalışan seçtiğiniz Romun içinde bu iki dosyayı bulun ve bu dosyaları "WORKING_xxxxxx_xxxxxx_" klasörünün içindeki yerlerini bulup değiştirin.
Mesala "hwcompeser"i orjinal Rom'dan kopyalayıp, "WORKING" klasöründeki "hwcompeser" ile değiştireceksiniz. Umarım anlamışınızdır.

6- İşiniz bittikten sonra "WORKING" klasörünün içindeki dosyaların hepsini seçin ve Arşive Ekleyin. WinRAR'da sıkıştırma işlemini mutlaka ".zip" olarak yapın gerisi önemli değil.

7-Kurulum Tamanlandı! TWRP veya PhilZ recovery kullanarak Rom'u yükleyebilirsiniz.

NOT: Rom'u recovery'de kurması uzun sürebilir.
NOT2: Recovery'de Rom'u kurarken mount hatası verebilir eğer recovery'de Succesful yazıyorsa sorun yok demektir eğer Failed yazarsa META-INF'den mount pointlerini değiştirmeniz lazım.
Pek sorun olacağını sanmıyorum ama eğer sorun çıkarsa bana mesaj atın yardım etmeye çalışırım

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: karakule1421, leonkennedy35, doguk54 ve 1 kişi daha

doguk54

Üye
Bende programlar çalışmadı biri portlayıp link atamazmı ?

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Bende programlar çalışmadı biri portlayıp link atamazmı ?
JAVA yüklemen lazım
Atmak isterim ama dediğim gibi şuan internetim yok, telefon internetini kullanıyorum kısıtlı durumddayım. İnternet gelir gelmez upload edip atarım

doguk54

Üye
Kimse portlamadi mi ya merak ettim romu

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Yarın telefonun USB girişini yaptırcam akşama doğru Rom'u upload edip atarım. Kapanınca açılmama sorununu düzeltmek için, recovery'den SYSTEM REBOOT yapınca açılıyor. Her seferinde cache sıfırlamaya gerek yok. Ses sorunu büyük ihtimal kullandığım Port romuyla alakaliydi, yarin yapabilirsem size haber veririm.

• Beğen
Tepkiler: karakule1421
Mr.Dat

Mr.Dat

Üye
    Konu Sahibi
Ben portlamayı denedim ama Windows 10 da kullanıcı adım microsoft hesabıyla bağlı boşluk var karakter hatası veriyo
ses için uğraşabiliriz

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Rom'u tekrar port edicem ama hangi ROM'u, base ROM olarak kullanmamı önerirsiniz? Benim aklımda AOSP 4.4.2 var.

doguk54

Üye
Bence art light kullanabilirsin

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Base rom'un pek fark yaratacağını sanmıyorum ama yinede deneyecem

Mr.Dat

Mr.Dat

Üye
Portladım.Hatalar:Sim-Ses-GPS-Hotspot bunları buldum şimdilik.sim ve sesi çözersem yayınlayabilirim.Rom bizimkine kıyasla biraz daha hızlı
Romda OSB etkin geliyor.Geri tuşu bende arada çalışmıyor.Siz ne istersiniz dursun mu kaldırayım mı osb yi?

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
OSB ne demek? Status barla alakalı birşey mi?

Mr.Dat

Mr.Dat

Üye
On Screen Button (sanal tuşlar) nexus-xperia-htc nin bazı modellerinde olan tuşlar
işte bu görsel

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Ben onu navigation bar diye biliyorum, bu arada bende fiziksel tuşlar sorunsu çalışıyordu.

doguk54

Üye
Bu aksam gelecek mi linkler birde ses sorunu halloldumu?

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Rom'u atarım ama ses sorununu bilemiyorum

doguk54

Üye
Bizim romda cok iyiydi ya ses keske calişsa bunda da

Üst Alt