GM Discovery 2 [Güncellendi] CyanogenMod 12.1 (5.1.1) V3

Sponsorlu Bağlantılar

sametASD123

Üye
Cm 12.1 baya test ettim ben facebook da video açınca videoyu yarıda kesip ciktinmi facebook donuyor bunun dışında tel kendini arada resetliyor ve de youtubeda her video başlangıcında 7. Saniyede basa atiyor (telin kendini resetlemesini şeye bağlıyorum birkaç sistem uygulaması kaldirmistim ) bu arada hoperlor cızırtı yapıyor baya sesli aslında cm 12.1 süper çünkü tek gerçek lollipop ROM ( bana gore ) bu sıkıntıları olmasa ( bu arada romda deep sleep oluyor kernel audiator indirip bakin deep sleep %40 lara falan geliyor )

• Beğen
Tepkiler: TheLost72

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
YouTube sorununu düzeltmek için OGYoutube indir, Facebook sorunu için eski sürüm facebook indirmen lazım yada ayarlarda video otomatik oynatmayı kapat, bendr cızırtı olmuyo sanırım sorun senin telefonda, kendi kendine reset atması bendd çoo nadir oluyor nerdeyse hiç atmıyo, onun sebebi sistem'in çökmesidir eğer rom'un kendi müzik uygulamasını kullaniyosan sorun ondandır, müzik uygulaması benimde sistemk çökertiyo
Bu "CatLog" ne işe yarıyor bilen var mı? Hataları falan buluyorsa belki video sorununu çözebiliriz

Mr.Dat

Mr.Dat

Üye
    Konu Sahibi
yeni bir 5.1 portladım. şuan boot sonrası optimizasyon yapıyor. İncelememi buraya yazarım eğer olmuş sa yayınlarım
Sorunlar: Ön kamera-Baseband(çözüldü)-Ses yok-Sistem otg flash bellek görmüyorArka kamera 5mp ve fotoğraf çekimlerinde sanki mor bi efekt uygulamış gibi çekiyor. Mtp çalışmıyor
Farklılıkları: Ses kayıt sorunu yok.İçerisindeki video kamera appı ile video kayıt var(dosya yöneticisinde kayıtlar var .mov uzantılı kayıt ediyor.) Youtube videoda ilk 10 saniyede atmadı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: yaytas ve TheLost72
TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
yeni bir 5.1 portladım. şuan boot sonrası optimizasyon yapıyor. İncelememi buraya yazarım eğer olmuş sa yayınlarım
Sorunlar: Ön kamera-Baseband(çözüldü)-Ses yok-Sistem otg flash bellek görmüyorArka kamera 5mp ve fotoğraf çekimlerinde sanki mor bi efekt uygulamış gibi çekiyor. Mtp çalışmıyor
Farklılıkları: Ses kayıt sorunu yok.İçerisindeki video kamera appı ile video kayıt var(dosya yöneticisinde kayıtlar var .mov uzantılı kayıt ediyor.) Youtube videoda ilk 10 saniyede atmadı.
Belki 2 Rom'u birlestirerek biseyler yapilabilir?
Kamera'yı birde Camera FV-5 ve Cinema FV-5 kullanarak denermisin, bunlar daha profesyonel kamera uygulamaları belki 5mp ve Mor efekt sorunu gider. Ses sorunu lib'lerle alakalı olabilir mi?

sametASD123

Üye
Bi kamera uygulamasi indirmistim cm 12.1 de video cekerken sunu dedi (turkcesi) : lutfen telefonu yatay olarak cevirin yoksa video kaydi yapilmaz daha sonra yatay cevirdim cekime basladi ama izlenmiyor

Mr.Dat

Mr.Dat

Üye
    Konu Sahibi
malesef olmuyor.Miui 7 nasıl deneyen var mı?

yaytas

yaytas

Üye
yanlız miui benim içinde cm romlarından 1 tık öndedir

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Miui 7'yi denedim fakat v6'dan çok fazla farkı yok,

• Beğen
Tepkiler: karakule1421
TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Cyanogen aslında iyi bi rom ama, Unoffical versiyonları stabil olmuyo, Cyanogen'in kendi sitesindeki romlar stabil oluyo, ama her telefonada CM yok işte :/

Mr.Dat

Mr.Dat

Üye
    Konu Sahibi
video sorunu sanırım kernele video codeci tanıtılmadığı için oluyor. Stock boot.img meta.init.rc VideoCodec adında bir satır var .

Cm Kernelinde videocodec ile alakalı hiç birşey yok. Deneyip Sonucu yazarım.

• Beğen
TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Umarım bir gelişme olur, hadi bakalım :D
karakule hocam XDA Forumunda sizin işinize yarayacak bir şey buldum video hakkında sanırım çözümü var;
İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.

Tüm konuyu görmek istiyosan buraya bakabilirsin;

376.Sayfada var bunlar, tam incelemedim ama çözümü vardır aşşağılarda, bakarsın sen

• Beğen
Tepkiler: karakule1421
Mr.Dat

Mr.Dat

Üye
    Konu Sahibi
maalesef olmadı şimdi video çekmekye başladığında kameraya bağlanılamıyor gibi bi hata veriyor.

• Beğen
want to

want to

Üye
Mtk işlemciler hep zayıf kalıyor rom konusunda

• Beğen
TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Snapdragon işlemcilere ROM çok oluyo ama MTK işlemcilere olmuyo nedense. Yapımı zor diye mi yoksa MTK islemcimer ucuz ve cakma telefonlarda oluyo diye mi

want to

want to

Üye
Snapdragon işlemcilere ROM çok oluyo ama MTK işlemcilere olmuyo nedense. Yapımı zor diye mi yoksa MTK islemcimer ucuz ve cakma telefonlarda oluyo diye mi
Mtk kernel kaynak kodlarını vermiyor. O yüzden rom yapması zor oluyor. Qualcomm'un işlemcilerin tümünün kernel kaynak kodları açık ve çok kolay cyanogen portlanabiliyor. :)

• Beğen
TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Sanki MTK6592 kaynak kodlarını paylaştı diye biliyom

Silinen Üye 2587160

Silinen Üye 2587160

Kapalı Hesap
[REDACTED]

Son düzenleme:
TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
Şuan Discovery 2 için yapılan romlar çok profesyonel değil, Rom'u yapıyolar direk paylaşıyolar ve çoğuna güncelleme gelmiyo. Stabilitesini kimse önemsemiyo, Stock Rom bile stabil değil, en stabille ve en güncel miui var onunda tasarımını hiç beğenmiyom ben. Bu 5.1 romundaki kritik hatalar giderilse dört dörtlük rom olur ama henüz gelişme yok. bekliyoruz bakalım :/

Silinen Üye 2587160

Silinen Üye 2587160

Kapalı Hesap
[REDACTED]

Son düzenleme:

Üst Alt