[GÜNCEL]Tsunami X6 v31 için C6 v20.042 FW Final [Mart 2011]

Sponsorlu Bağlantılar

ultraltan

Üye
cfw yi kurdum çok güzel keşke desteğini çekmeseydin. şimdilik sadece java sorunu var onun yanında ben başka problemle karşılaşmadım .internette kopma falan olmuyor.
herşeyden önemlisi telefonumun hoparlörlerinden son seste müzik dinlerken cızırtı geliyordu. bu cfw o sorundan kurtardı. v12den beri güncellemeleri yapıyordum herşeyi denemiştim ama o cızırtı gitmemişti. allah razı olsun valla java uygulama çalışmasa da olur o cızırtı gitti ya yeter bana.

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
cfw yi kurdum çok güzel keşke desteğini çekmeseydin. şimdilik sadece java sorunu var onun yanında ben başka problemle karşılaşmadım .internette kopma falan olmuyor.
herşeyden önemlisi telefonumun hoparlörlerinden son seste müzik dinlerken cızırtı geliyordu. bu cfw o sorundan kurtardı. v12den beri güncellemeleri yapıyordum herşeyi denemiştim ama o cızırtı gitmemişti. allah razı olsun valla java uygulama çalışmasa da olur o cızırtı gitti ya yeter bana.

Desteğimi çekmedim askıya aldım...
Pnht de defalarca x6 için c6 nın port edilmesi için mesaj attım...
Bekledim sonunda gerçekleşti.
Sorun javadan kaynaklanıyo..
Bir çok insan java tabanlı İŞCEP tarzı program kullanıyor...
aslında sorun c6 nın v20 sürümünde....
java sorununu ortadan kaldırınca bu seferde ovi maps-ovi store ve bi çok web sitesi çalışmamaya başlıyor...
Soruna gerçek bi çözüm çıkmadan yeniden ortaya bir fw koymak mümkün değil....

ultraltan

Üye
evet ben de garanti cepşifrematik kullanıyordum maalesef kullanılmaz hale geldi ama sorun yok şimdilik mesajla hallediyorum şifre işini. çok sağol dostum çok büyük dua aldın benden çok işime yaradı bu fw. orjinal fwde 5 dkda gpsle yer tespit ediyordu şimdi 15 saniyede buldu çok şaşardım acayip memnun kaldım valla

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
evet ben de garanti cepşifrematik kullanıyordum maalesef kullanılmaz hale geldi ama sorun yok şimdilik mesajla hallediyorum şifre işini. çok sağol dostum çok büyük dua aldın benden çok işime yaradı bu fw. orjinal fwde 5 dkda gpsle yer tespit ediyordu şimdi 15 saniyede buldu çok şaşardım acayip memnun kaldım valla
şebeke tabanlı gps i kapat abi kontör gitmesin :D
ondan hızlı bulmuştur
nasıl?(alıntı):

Menü -> Uygulamalar -> Yer -> Konumlama -> Konumlama yöntemleri'nden Şebeke tabanlıyı kaldırın. (Sadece Yardımlı ve Tümleşik GPS işaretli olsun.)
Menü -> Uygulamalar -> Yer -> Konumlama -> Konumlama sunucusu -> Konumlama sunuc. kullan'ı da kapatın

mert_1047

mert_1047

Üye
Öncelikle selamlar x6 kullanıcıları için gerçekten faydalı bi konu olmuş ellerinize sağlık yalnız benim bir kaç sorum olacaktı. 8gb modeliyle 16 gb modeli orjinal fabrika çıkış farklı yazılımlara sahip cfw lerde heralde öyle bir fark gözetilmiyor galiba? arkadaşım 8gb modelini kullanıyorda ondan bi sorayım dedim onun tele atacağız sonra bi arıza olmasın cevabınız için şimdiden teşekkürler.

ultraltan

Üye
gps hakkında bilgim var dostum ya :) şebeke taban gps kapalı zaten kontorum yok . hem şebeke tabanlı 5sn içinde tahmini sonuçlar veriyo tam yerini tespit edemiyor. benim dediğim ayrı . hem bir defa yer tespit edince hızlı bulur ya bunun sebebi o da değil . ciddiyim çok hızlandı bu meret :)

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle selamlar x6 kullanıcıları için gerçekten faydalı bi konu olmuş ellerinize sağlık yalnız benim bir kaç sorum olacaktı. 8gb modeliyle 16 gb modeli orjinal fabrika çıkış farklı yazılımlara sahip cfw lerde heralde öyle bir fark gözetilmiyor galiba? arkadaşım 8gb modelini kullanıyorda ondan bi sorayım dedim onun tele atacağız sonra bi arıza olmasın cevabınız için şimdiden teşekkürler.
yazılımları ortaktır sadece değişen hafıza büyüklüğüdür ki o da sorun yaratmaz....

winstonsmith

Üye
son durum nedir sorun varmı??

knight_rider

Üye
fw için teşekürler.. bende ovi store çok yavaşladı.bazen girmesi yarım saati buluyor.yükleniyor yazısı duryor öyle ekranda..bi de ovi haritaların yeni sürümünü yüklerken bu dahili bir bileşen hatası alıyorum.yer bulmada da baya sıkıntı çekiyor.haritaları açtığımda direk almanya üzerinde açılıyor türkiyeye geldiğimde menüye atıyor...geri kalan he şey çok güzel.özellikle de mesaj okuma özelliği..eğer yaptığın orjinal üzerine kurulan fw de mesaj okuma varsa onu yüklücem...şimdide teşekkürler

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
fw için teşekürler.. bende ovi store çok yavaşladı.bazen girmesi yarım saati buluyor.yükleniyor yazısı duryor öyle ekranda..bi de ovi haritaların yeni sürümünü yüklerken bu dahili bir bileşen hatası alıyorum.yer bulmada da baya sıkıntı çekiyor.haritaları açtığımda direk almanya üzerinde açılıyor türkiyeye geldiğimde menüye atıyor...geri kalan he şey çok güzel.özellikle de mesaj okuma özelliği..eğer yaptığın orjinal üzerine kurulan fw de mesaj okuma varsa onu yüklücem...şimdide teşekkürler
Dostum ilk sayfdaki ilk cümlelerimi başlığı okumanı rica ederim!
İlk_SAYFA' Alıntı:

Özele Ve Genele Uyarı:
C6 Yazılımının V20 versiyonundaki malum
-Dil Uyumsuzlukları
-Java Uygulama sorunları
-İnternet bağlantısındaki kopmalar
diğer sebeplerden ötürü
X6 için C6 yazılım çalışmalarımı bir süre askıya almış bulunuyorum...
Bilgilerinize.....

Denemek isteyenler aşağıdan devam etsinler!

knight_rider

Üye
onları okumuştum da ovi ve haritaların java uygulama olduğu konusunda bi bilgim yoktu...sağolasın..bi de mesaj okuma sadece c6 fw de mi var yoksa sonradan port edilebilir bişey mi

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
onları okumuştum da ovi ve haritaların java uygulama olduğu konusunda bi bilgim yoktu...sağolasın..bi de mesaj okuma sadece c6 fw de mi var yoksa sonradan port edilebilir bişey mi
Maalesef mesaj okuyucu sadece c6 yazılımında mevcut...
Bi aralar mesaj okuyucuyu port etmeye çalıştılar ama başaramadılar!

knight_rider

Üye
teşekkür ettim bilgilendirdiğin için...düzgün bi c6 fw beklicez sanırım..

Utku

Utku

Üye
teşekkürler bence orjinali daha iyi

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
yeni fw yi yayınlamak için 14 şubatı bekliyorum mecburen haberiniz olsun...

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
öneri konusunda diğer konuya da yazdım, kotukoylu bi ricam vardı şayet olacaksa. dün x6 düz ev ekran n8 iconlu olan yazılımı yükledim gayet güzel sorunsuz diyebilirim. 5800 için modlar olduğu için bazı eksikleri ben tamamlıyordum ama x6 için mod varmı bilmiyorum varsada paylaşan yok galiba daha. yapacağın c6 fw için birşey isteyektim.
1. tuş kilidi titreşimini pasif etmen. mümkünse
2. fw ses yüksekliği düşmüş gibi atmadan önceki ses yüksekliği ile aynı değil eğer mümkünse ses ayarını kalitesini arttırman güzel olur.
3. c6 fw sine ev ekranı olarak parmak kullanımı ekleyebilirmisin.
4. dikkat ederim hep c6 sürümlerinde sohbetler yane, "conversation" kısa yolunu, iconunu ana ekrana getiremiyorum çok kullanışlı bir uygulama olduğu için widget içine o uygulamayı eklemeniz mümkünse sevinirim.
aklımdan geçenler bunlar şahsi olarak düşündüğüm için değil, genel olarak herkezin isteyebileceği ni düşünerek yazdım.

errant67

Üye
Teşekkürler @kotukoylu, X6 denen cihaz pahalı(özelliklerine göre) ve çok fazla teknoloji sunan bir cihaz olmadığı için çok tercih edilmiyor. Belkide bu sebepten pek yorum gelmiyor olabilir.
evet pahalı fakat bana şunu söylleyin hangi telefonda 128mb ram var??

--------------- Ekleme ---------------

bide fw lrede neden c6 ekranı var N8 ekranı olan yok anlayamadım

maktama

maktama

Üye
evet pahalı fakat bana şunu söylleyin hangi telefonda 128mb ram var??
en basitinden 5800 XM'de var!!!

bide fw lrede neden c6 ekranı var N8 ekranı olan yok anlayamadım
Çünkü c6, x6 ve 5800XM gibi s60v5 tabanlı . Onun için c6 nın 5800xm portu ve x6 portunu yapmak nisbeten daha kolay. N8 ise s^3 tabanlı. Bunun s60v5 portunun çıkması neredeyse imkansız, ha çıksa da 5800ün, x6nın donanımları(ki neredeyse birebir aynılar) yetersiz kalıyor forumlardan okuduğum kadarıyla.

AdiosKid

Üye
lınk ?

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
Yazılım Final hale getirilip güncellenmiştir.

Üst Alt