Pc mühendisi yardımların için tşkler. Bende de aynı sorun var, bugün flash bellekle başka pc den alıp kendiminkine attım ama yine windows 7 yaptı yapıcağını.. 1 hafta önce aldım laptopu 8gb ram 2gb ekran kartı Core i7 işlemci var ama sürekli bi gol yiyorum. Fm2011 de appcrash hatası veriyor onu da çözemedim, şimdi de bu gta san andreas sorun çıkardı, kimbilir daha ne sorunlarla karşılaşıcam. DirectX yüklüyorum şimdi inş. işe yarar.
Bakın üstüne basarak söylüyorum ki, bu benim lafım değil

bir daha tekrarlıyorum. Eski oyunların, yeni nesil İşletim Sistemlerinde işlev görmemesinin ilk nedeni DirectX'den dolayıdır. Çünkü DirectX 9, 10 ve 11 arasında farklar vardır. DirectX 9.0c, DirectX 9.0 isteyen oyunlar için programlanan dosyaları içerir ve DirectX 9 destekli oyunlar da çalışır ve Windows XP İşletim Sistemlerinde işlev görür. DirectX 10'da dokuza yakın olarak geliştirilen ve DirectX 10 destekli oyunlar da çalışır. DirectX 11 ise tam tersine 3D oyunlar için geliştirilen dosyaları içerir. Yani bu Direct3D olarak adlandırılır ve 3D oyunlara nazaran 2D oyunları da çalıştırabilir.
Oyunlardaki dosyalar hangi formatta ise DirectX'de buna göre işlev görecektir. Yani seslerin, grafiklerin, objelerin ve nesnelerin tam oturabilmesi için hangi oyun, hangi DirectX'i istiyorsa oyun bu şekilde işlev görecektir. Çünkü kütüphanesinde farklı olan dosyalar örneğin ( DirectX11 ) DirectX 9 destekli bir oyunu çalıştıramaz. Yani oyunların çoğu bu kütüphane dosyaları üzerinde yazıldığı için İşletim Sistemi ve DirectX desteğine göre oyunlar çalışır yada çalışmaz.
Ayrıca "Shadowsmagic" Appcrash yani Application Crash olarak uygulama hatasıdır. Oyunların çalışmamasının ikinci nedeni olarak Crac*k hatalı ise oyun çalışmaz ve oyunun exe'si uygulama hatası verir. Onun için fix'li onarılmış bir Crac*k bulmanız gerekir. Appcrash hatasını giderebilmeniz için farklı Crac*k denemeniz gerekir ki, San Andreas'da da aynı işlemi uygulayın.