Gta San Andreas açılmıyor lütfen yardım edin!!

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
arkadaşım öncelikle internet kafedeki adam yanlış bilgi vermiş bizim arkadaşta 1gb 5650 ekran kartı var sorunsuz oynuyor. zaten önemli olan mb gb ında değil verdiği performans önemli ayrıca 2gb lık ekran kartları çok az var 512mb 128bit olsun rahat oynarsın 1gb tada oynarsın

yaw adam bilgisayar tamircisi aynı zamanda internet kafe işletiyo en iyi görüntüyü alman için 2 gb lazım diyor 1 gb oynatmaz demedi oynatır ama düşük çözünürlükte tamam :oke:

futbol123

futbol123

Üye
yaw adam bilgisayar tamircisi aynı zamanda internet kafe işletiyo en iyi görüntüyü alman için 2 gb lazım diyor 1 gb oynatmaz demedi oynatır ama düşük çözünürlükte tamam :oke:

yaw kim bu tamirci yanlış bilgi veriyor arkadaşım çözünürlükte oynaman için 1gb 128bit veya 512mb 128bit olması gerekiyor mesela bu ekran kartı 1gb ama gayet akıcı bir şekilde gta 4 ü oynatıyor illa 2gb olmasına gerek yok yani biliyoruzki konusuyoruz kardeşim o pc tamircisininde oyun konusunda bilgisi yok..

Kingmortall

Kingmortall

Üye
yav neyin tartışmasını yapıyosun ben sana 1gb açmaz demiyorum ki benim 512 mb ddr 2 nvidia açmadı

futbol123

futbol123

Üye
yav neyin tartışmasını yapıyosun ben sana 1gb açmaz demiyorum ki benim 512 mb ddr 2 nvidia açmadı

tartışmıyoruz ki düzgünce konuşuyoruz:oke: 1 gb açar ama düşük seviyede oynar yazdın. türüne ne adı kaç bit? ozaman eski bir kart açmadığına göre

viktoreznov

viktoreznov

Üye
    Konu Sahibi
ben mw2 yi pes11 i ve nfs hot pirsuit i en yüksek çözünürlükte oynuyorum ama gta 4 ü hiç oynamadığım için bilmiyorum. Ayrıca ekran kartının kaç bit olduğunu nerden anlayacağız veya benimki kaç bit biliyor musunuz?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Pc mühendisi yardımların için tşkler. Bende de aynı sorun var, bugün flash bellekle başka pc den alıp kendiminkine attım ama yine windows 7 yaptı yapıcağını.. 1 hafta önce aldım laptopu 8gb ram 2gb ekran kartı Core i7 işlemci var ama sürekli bi gol yiyorum. Fm2011 de appcrash hatası veriyor onu da çözemedim, şimdi de bu gta san andreas sorun çıkardı, kimbilir daha ne sorunlarla karşılaşıcam. DirectX yüklüyorum şimdi inş. işe yarar.

Bakın üstüne basarak söylüyorum ki, bu benim lafım değil :) bir daha tekrarlıyorum. Eski oyunların, yeni nesil İşletim Sistemlerinde işlev görmemesinin ilk nedeni DirectX'den dolayıdır. Çünkü DirectX 9, 10 ve 11 arasında farklar vardır. DirectX 9.0c, DirectX 9.0 isteyen oyunlar için programlanan dosyaları içerir ve DirectX 9 destekli oyunlar da çalışır ve Windows XP İşletim Sistemlerinde işlev görür. DirectX 10'da dokuza yakın olarak geliştirilen ve DirectX 10 destekli oyunlar da çalışır. DirectX 11 ise tam tersine 3D oyunlar için geliştirilen dosyaları içerir. Yani bu Direct3D olarak adlandırılır ve 3D oyunlara nazaran 2D oyunları da çalıştırabilir.

Oyunlardaki dosyalar hangi formatta ise DirectX'de buna göre işlev görecektir. Yani seslerin, grafiklerin, objelerin ve nesnelerin tam oturabilmesi için hangi oyun, hangi DirectX'i istiyorsa oyun bu şekilde işlev görecektir. Çünkü kütüphanesinde farklı olan dosyalar örneğin ( DirectX11 ) DirectX 9 destekli bir oyunu çalıştıramaz. Yani oyunların çoğu bu kütüphane dosyaları üzerinde yazıldığı için İşletim Sistemi ve DirectX desteğine göre oyunlar çalışır yada çalışmaz.

Ayrıca "Shadowsmagic" Appcrash yani Application Crash olarak uygulama hatasıdır. Oyunların çalışmamasının ikinci nedeni olarak Crac*k hatalı ise oyun çalışmaz ve oyunun exe'si uygulama hatası verir. Onun için fix'li onarılmış bir Crac*k bulmanız gerekir. Appcrash hatasını giderebilmeniz için farklı Crac*k denemeniz gerekir ki, San Andreas'da da aynı işlemi uygulayın.

futbol123

futbol123

Üye
ben mw2 yi pes11 i ve nfs hot pirsuit i en yüksek çözünürlükte oynuyorum ama gta 4 ü hiç oynamadığım için bilmiyorum. Ayrıca ekran kartının kaç bit olduğunu nerden anlayacağız veya benimki kaç bit biliyor musunuz?

ekran kartınızın modelini ve ismini yazın söylüyim size

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye

Daha önceki yazılarınız da 512MB'lık bir Ekran kartı kullandığınızı belirtmişsiniz. Bu da çift kanallı olduğu için DDR2 128Bit'dir. Ayrıca Modern Warfare 2'nin grafikleri, GTA IV'ün grafiklerinden daha üstündür. Bir yerde Infinity Ward'ın kullandığı oyun motoru IW, diğer yanda ise "Rockstar Advanced Game Engine" yani Rockstar Games'in kullandığı oyun motoru yer alıyor. Bu açıdan bakıcak olursak IW motoru daha gelişmiş olduğu için, Modern Warfare 2'yi son detaylar da oynayabiliyorsanız, GTA IV'de de rahatlıkla son ayarlar da oynayabilirsiniz. GTA IV son detaylar da 8800 GT gibi 512MB'lık bir Ekran kartına ihtiyaç duyar. Bu sayede daha önce belirttiğiniz Ekran kartı ve Sisteminizi ele alıcak olursak rahatlıkla oynayabilirsiniz.

viktoreznov

viktoreznov

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler pc mühendisi. Inşallah kısmet olursa alacam gta 4 ü.

cengos

Üye
pc muhendisi arkadas dogru soyluyo ben 128 mb ati radeon 9550de cod4 oynadim undercover oynadim crysis oynadim yani onemli olan ekran kartinin rami degil islemci hizi ve bellek hizi onemli birde gerekli dosyalar var tabi mesala crysis te framework 2.0 yuklu olmadan oyunu acamiyorsunuz bunun yaninda directx de guncel olmasi gerekli cod4 mesela directx9_x34.dll dosyasina ihtiyac duyar <br />
<br />
umarim aciklayici olmusumdur:-)

ben bu oyunlari geforce fx5500 256 mb 128 bit ekran kartinda denememe ragmen acilmamisti

A3rman

A3rman

Üye
sen hala san andreas'ta mısın kardeş :bangin::bleh:

Üst Alt