Gribe, Nezleye, Tansiyona, Ishale, Ağız Kokusuna, Baş Ağrısına Iyi Gelen Meyveler

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Gribe, Nezleye, Tansiyona, Ishale, Ağız Kokusuna, Baş Ağrısına Iyi Gelen Meyveler
Tansiyona, İshale, Ağız Kokusuna, Baş Ağrısına, Kolesterole, Soğuk Algınlığına, Gribe, Nezleye, Kan Yapan, Uykusuzluğa İyi Gelen A, B1, B2, B3, B6, C, E ve P Vitaminleri İçeren Kış Meyveleri Hangisi.

Armut: A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri bulunan armut mideyi rahatlatır tansiyonu düşürür.

Ayva: A, B1, B2, C vitamini içerir. Ağız kokusunu giderir. Kusmayı önler. İshale iyi gelir.

Elma: Amasya başta olmak üzere birçok ilimizde üretilen elma baş ağrısına iyi gelir, kan şekerini düşürür. İçeriğindeki zengin vitaminlerle de hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.

Greyfurt: Suyunda antioksidanlar bulunur ve bunlar damarları güçlendirir. Bu sayede kalbin zarar görmesini engeller. A, C ve E vitamini bulunur. Kolesterolü düşürür.

Kivi: Bir adet kivi günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yeter. C vitamini dışında A, B1, B2 vitaminleri, fosfor, kalsiyum, demir ve protein içerir. Grip ve nezle gibi kış hastalıklarına iyi gelir, kanser önleyici özelliklere sahiptir.

Mandalina: Zengin C vitamini içeriğiyle, soğuk algınlığına, nezle ve gribe karşı savunma mekanizmamızı güçlendirir. Ayrıca bazı besinlerden aldığımız demiri aktif hale getirerek bilişsel performansı arttırır. Potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürür. Kötü kolesterolü azaltamaya yardımcı olarak kalp hastalıklarından korur.

Muz: Kalp hastalıklarına, dolaşım ve sindirim sistemine iyi gelir. Uykudan önce yendiğinde rahat bir uyku verir. Yorgunluğa karşı da etkili olan muz beyne serotonin salgılatarak mutlu eder.

Nar: Antioksidan kapasitesi zengin olan nar önemli miktarda da potasyum, A, C, B2 vitamini ve niasin içermektedir. Bu sayede bağışıklık sistemimizi güçlendirerek vücudumuzu hastalıklara karşı korur. Kanseri önlemeye yardımcı olur. Kan yapıcı, idrar söktürücü, enerji verici özelliği bulunmaktadır.

Portakal: C vitamini yönünden oldukça zengindir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek hastalıklara karşı korur. Portakal içerdiği A, B1, B2, P vitaminleri, potasyum, kalsiyum ve magnezyum yönünden de zengindir. Kandaki kolesterol seviyesinin düşmesini ve tansiyonun dengelenmesini sağlar. Damarları güçlendirerek kalbi korur. Kanı temizler, uykusuzluğu giderir, cildi güzelleştirir.
 


Üst Alt