Gm Discovery Orjinal Yazılım Detaylı Anlatım!

Sponsorlu Bağlantılar

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Gm Discovery Orjinal Yazılım Detaylı Anlatım!
Hemen kısa bilgi vererek anlatıma geçiyorum.

Bu yazılımı cihazınızda her hangi bir sorun olduğu zaman ya da tertemiz bir format atmak istediğiniz zaman kurabilirsiniz. Bu tip olayların hepsinde risk vardır. Bu yüzden hiç bir sorumluluk kabul etmiyorum. Anlatımı doğru takip ederseniz çok rahat bir şekilde sonuca ulaşacaksınız.

Anlatım:

İndirilecekler:
1- v6000 yazılımını indiriyoruz.
2- SP Flash Tools ve Driver dosyasını indiriyoruz.

Kurulum:
1- Öncelikle indirmiş olduğumuz v6000 yazılımını masaüstüne çıkarıyoruz.
2- Ardından Discovery_Driver_SPFLASH adlı dosyayı rardan çıkarıp, GN_MTK_USBDriver(Factory)_V1.1.0 klasörü içerisinde ki AutoRun_Install'ı yüklüyoruz.
3- Telefonun bataryasını söküp usb ile bilgisayara bağlıyoruz ve otomatik driver yüklüyor. (10 saniye kadar bir süre durdukdan sonra usb den çıkarıyoruz)
4- SP_Flash_Tool_v3.1304.0.119 klasörüne girip Flash_tool'u açıyoruz.
5- Sağ tarafta Scatter-loading butonuna tıklayıp v6000 klasörü içinden MT6589_Android_scatter_emmc txt dosyasını seçiyoruz.
6- Üst tarafta ki Download butonuna basıyoruz ve tüm diğer seçenekler söndüğünde telefonu bataryası sökük bir şekilde usb ile pc ye bağlıyoruz ve hiç bir şeye dokunmadan bekliyoruz.
7- Sarı bar %100 olduğunda ekranda yuvarlak yeşil bir uyarı gelecek, usb den çıkarıp bataryayı takıyoruz ama kesinlikle AÇMIYORUZ!
8- Telefon kapalıyken ses açma + power tuşlarına aynı anda uzun bir süre basarak ekranda android simgesinin içinde ünlem çıkana kadar bekliyoruz.
9- Burası Recovery menüsüdür.

Recovery Kullanımı:
1- Power tuşuna basarak seçenekleri aktif hale getiriyoruz.
2- Ses kısma tuşu ile aşağıya inip wipe/factory yi ses açma tuşu ile seçiyoruz ve onaylıyoruz.
3- Yine aynı şekilde ses kısma tuşu ile wipe data yı ses açma tuşu ile seçiyoruz.
4- Son olarak en üstte ki reboot seçeneğini ses açma tuşu ile seçip telefonun açılmasını bekliyoruz.

Hepsi bu kadar.

burakgon'a teşekkürler. :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: caglar b, Özkan Ç. ve crazzzydevil

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
çok faydalı yazılımı yükleyemeyenler için süper bir anlatım olmuş eline sağlık üstad :D

• Beğen
Tepkiler: Peocawe
0MG90

0MG90

Üye
Valla yüklemesi daha kolaymış buna HTC eziyet resmen Sense 4 e dönene kadar canım çıktı
Eline sağlık bu arada :alkis

• Beğen
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Valla yüklemesi daha kolaymış buna HTC eziyet resmen Sense 4 e dönene kadar canım çıktı
Eline sağlık bu arada :alkis

Desire HD kullandığımda çok çektim o eziyeti iyi bilirim. :ehe teşekkür ettim. :op:

• Beğen
Tepkiler: 0MG90
sumer35

sumer35

Üye
Orjinal recovery de wipe Data seçeneği varmı o cwm de sanırım eğer varsa ben niye bulamadım :)

gıwıliler

gıwıliler

Üye
Ağa kardeşimde discovery var yeni alındı bir ay olmadı güncelleme yapamıyoruz ağ bağlantı hatası falan filan diyor yardımcı olabilecek varmı ?

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Ağa kardeşimde discovery var yeni alındı bir ay olmadı güncelleme yapamıyoruz ağ bağlantı hatası falan filan diyor yardımcı olabilecek varmı ?

Ben daha yarim saat önce yaptim sunucuda bir problem yok. Basja wifi aginda deneyin bi.

HoLmEs2000

Üye
Ablam kullanıyordu onda denedim çok yararlı saol hemde ilk başlayanlar için ideal bir anlatım

crazzzydevil

Üye
Cogu yerde imei kaybolmasindan bahsedikiyor, bunlari adim adim yapinca bi sorun kalmiyor mu? Yoksa yine de riskli mi.

Ahmet SC

Üye
Bu yazılımı Galaxy S4de portlayalımda S4 hızdan uçsun :kac:

Ahmet SC

Üye
Şaka yaptım ya tepki göstermeyin :D

• Beğen

ozlem580

Üye
ustad bu gm dicovery 16 gb tlfonlar için olanımı ? ilğinize şimdiden tşk

Üst Alt