Gio mu yoksa beklemeli mi 2. el yalnız

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
enoes

enoes

Üye
    Konu Sahibi
galaxy s mi yoksa wonder mı daha iyi bilemedim ki şimdi

PriZm

PriZm

Üye
gta 3ü gioda oynatıyor youtube'a bakarsan
gio nun oynattığı gta 3 grafikleri düşürülmüş versiyon.normal gta 3 700 mb civarında iken gio nun çalıştırdığı grafikler 16 bit e düşürülmüş,bina textureleri alınmış,dinamik gölge efecti alınmış 90-100 mb lik versiyon.

---------- Eklendi @ 20:27:18 ---------- Yazıldı @ 20:25:59 ----------

Galaxy S wondere göre çok daha iyi oyun performansı sunar.1.4. ghz olduğuna aldanmayın GPU düşük.

enoes

enoes

Üye
    Konu Sahibi
iyide adreno 205 PowerVR SGX540'dan oyun açısından daha iyi diyo testler

PriZm

PriZm

Üye
tam tersi.PowerVR 540 kat kat daha iyi.ayrıca overclock edilebiliyor.

ve Galaxy S in rom desteği dünyada 1. sırada.

enoes

enoes

Üye
    Konu Sahibi
zaten tv çıkışı yoktu tvye bağlayıp dizi izlemek çok güzel oluyoda :) wonderı unuttuk o zaman

---------- Eklendi @ 20:38:38 ---------- Yazıldı @ 20:35:27 ----------

Bazı arkadaşlarımız çok iyi olduğunu söylemişti. Benim mobil donanım konusunda o kadar detaylı bilgim yok. Merak ettim Hz.Google'a sordum. Dünya'nın en bilgili bilim adamı Hz.Google bana bu cevabı verdi. Birde SGX540'da dahili bellek yokmuş. Buda cihazdaki RAM'i kullanacağı anlamına gelir ki GPU'nun yapacağı bir takım (veri alışverişi-çizim gibi) işlemleri CPU'ya yaptırarak hem CPU hızını etkin olarak kullanamıyoruz hemde dahili grafik belleği olmadığı için veri alışverişinde CPU'yu kullandığından işlemleri yavaşlatıyor demektir.

birisi böööle demiş bi forumda ne oluyo bu
karşılığındada şu cevabı duymuş

Öncelikle bilgisayar mimarisi ile mobil mimariyi birbirine karıştırmamak gerekir. Burada çok ayrıntılı anlatmayacağım ama yanlış hatırlamıyor isem Harvard Mimarisi ile tasarlanıyor bu cihzlar. Merak eden araştırıp bakar. Ayrıca tek çekirdekli mobile işlemciler arasında en hızlı mimari hummingbird mimarisidir. Çünkü üzerinde PowerVr SGX540 GPU'sunu barındırıyor. Saniyede 90 million triangles işleyebiliyor ki Tegra 2 platformunda kullanılan GPU ile aynı sayıda triangle işleyebiliyor demek. Bunun dışında başka birşeye bakmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ayrıca sentetik benchmark testleri ile performans ölçmek yanıltıcı sonuçlar ortaya koyabilir. Son olarak, bu GPU ilk mesajda da yazdığına göre 24 bit görüntü desteği sunan tek GPU olma özelliğini de taşır. O yüzden de iyi araştıralım ve ona göre yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkmasın.

hangisi doğru

femtv

Üye
s2 al

PriZm

PriZm

Üye
postmu kasıyorsun anlamadım ama o fiyata ne 2. elini bulur ne de 0'ını?

---------- Eklendi @ 20:46:51 ---------- Yazıldı @ 20:45:13 ----------

zaten tv çıkışı yoktu tvye bağlayıp dizi izlemek çok güzel oluyoda :) wonderı unuttuk o zaman

---------- Eklendi @ 20:38:38 ---------- Yazıldı @ 20:35:27 ----------

Bazı arkadaşlarımız çok iyi olduğunu söylemişti. Benim mobil donanım konusunda o kadar detaylı bilgim yok. Merak ettim Hz.Google'a sordum. Dünya'nın en bilgili bilim adamı Hz.Google bana bu cevabı verdi. Birde SGX540'da dahili bellek yokmuş. Buda cihazdaki RAM'i kullanacağı anlamına gelir ki GPU'nun yapacağı bir takım (veri alışverişi-çizim gibi) işlemleri CPU'ya yaptırarak hem CPU hızını etkin olarak kullanamıyoruz hemde dahili grafik belleği olmadığı için veri alışverişinde CPU'yu kullandığından işlemleri yavaşlatıyor demektir.

birisi böööle demiş bi forumda ne oluyo bu
karşılığındada şu cevabı duymuş

Öncelikle bilgisayar mimarisi ile mobil mimariyi birbirine karıştırmamak gerekir. Burada çok ayrıntılı anlatmayacağım ama yanlış hatırlamıyor isem Harvard Mimarisi ile tasarlanıyor bu cihzlar. Merak eden araştırıp bakar. Ayrıca tek çekirdekli mobile işlemciler arasında en hızlı mimari hummingbird mimarisidir. Çünkü üzerinde PowerVr SGX540 GPU'sunu barındırıyor. Saniyede 90 million triangles işleyebiliyor ki Tegra 2 platformunda kullanılan GPU ile aynı sayıda triangle işleyebiliyor demek. Bunun dışında başka birşeye bakmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ayrıca sentetik benchmark testleri ile performans ölçmek yanıltıcı sonuçlar ortaya koyabilir. Son olarak, bu GPU ilk mesajda da yazdığına göre 24 bit görüntü desteği sunan tek GPU olma özelliğini de taşır. O yüzden de iyi araştıralım ve ona göre yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkmasın.

hangisi doğru

powervr 540 da kendisinden bellek olsa ne fark eder.bütün android telefonlar ekran kartını ram den kullanıyor.yani bellek olsa dahi gpu belleğinden kullanamaz.android bu konuda biraz özürlü.

şuanda benim telefonun rami 512 mb olmasına rağmen 390 mb bana ayrılmış durumda.200-220 mb boş şuan.

enoes

enoes

Üye
    Konu Sahibi
hmm hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlarşimdi planımı gözden geçiriyorum

ilk adım olarak artık şu saçma telefondan kurtulup
gio almak

ardındanda 1 ay kadar sonra para biriktirip
galaxy s almak

ama hâlâ düşünmüyo değilim
700-750 biriktirip
s2 mi alsam
sonra 2. el bi telefona değer mi oda var

Yunkaai

Yunkaai

Üye
abi git s al bide rom atarsın canavar olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt