gio nun oynattığı gta 3 grafikleri düşürülmüş versiyon.normal gta 3 700 mb civarında iken gio nun çalıştırdığı grafikler 16 bit e düşürülmüş,bina textureleri alınmış,dinamik gölge efecti alınmış 90-100 mb lik versiyon.gta 3ü gioda oynatıyor youtube'a bakarsan
wonderı unuttuk o zamanpostmu kasıyorsun anlamadım ama o fiyata ne 2. elini bulur ne de 0'ını?
zaten tv çıkışı yoktu tvye bağlayıp dizi izlemek çok güzel oluyodawonderı unuttuk o zaman
---------- Eklendi @ 20:38:38 ---------- Yazıldı @ 20:35:27 ----------
Bazı arkadaşlarımız çok iyi olduğunu söylemişti. Benim mobil donanım konusunda o kadar detaylı bilgim yok. Merak ettim Hz.Google'a sordum. Dünya'nın en bilgili bilim adamı Hz.Google bana bu cevabı verdi. Birde SGX540'da dahili bellek yokmuş. Buda cihazdaki RAM'i kullanacağı anlamına gelir ki GPU'nun yapacağı bir takım (veri alışverişi-çizim gibi) işlemleri CPU'ya yaptırarak hem CPU hızını etkin olarak kullanamıyoruz hemde dahili grafik belleği olmadığı için veri alışverişinde CPU'yu kullandığından işlemleri yavaşlatıyor demektir.
birisi böööle demiş bi forumda ne oluyo bu
karşılığındada şu cevabı duymuş
Öncelikle bilgisayar mimarisi ile mobil mimariyi birbirine karıştırmamak gerekir. Burada çok ayrıntılı anlatmayacağım ama yanlış hatırlamıyor isem Harvard Mimarisi ile tasarlanıyor bu cihzlar. Merak eden araştırıp bakar. Ayrıca tek çekirdekli mobile işlemciler arasında en hızlı mimari hummingbird mimarisidir. Çünkü üzerinde PowerVr SGX540 GPU'sunu barındırıyor. Saniyede 90 million triangles işleyebiliyor ki Tegra 2 platformunda kullanılan GPU ile aynı sayıda triangle işleyebiliyor demek. Bunun dışında başka birşeye bakmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ayrıca sentetik benchmark testleri ile performans ölçmek yanıltıcı sonuçlar ortaya koyabilir. Son olarak, bu GPU ilk mesajda da yazdığına göre 24 bit görüntü desteği sunan tek GPU olma özelliğini de taşır. O yüzden de iyi araştıralım ve ona göre yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkmasın.
hangisi doğru