Haber General Mobile nin orijinal adı BLU markasının BLU Life Play ...imiş ...

Sponsorlu Bağlantılar

kadikoy

kadikoy

Üye
    Konu Sahibi
General Mobile nin orijinal adı BLU markasının BLU Life Play ...imiş ...
piyasada herkes samsung alma general mobile al diye beni iknaya çalıştı..
GM nedir nedeyildir diye bakim dedim..GM aslında BLU adında çin malı bir telefon..
Dünya pazarlarınada BLU adında kendi telefonunu pazarlıyor sadece Türkiyede
General Mobile adında bir kaç ürün satıyorlar..
Bütün telefon modellerini bu sayfada bulabilirsiniz..

• Beğen
Tepkiler: Luck Star

Emre

Üye
Banada pek tekin gelmedi iyiki hiç almadım

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Zaten bunu cogu kisi biliyor ayriyetten telefon parasini sonuna kadar hak ediyor.Benim arkadasimda var gta sa yi normal ayarlarda akıcı bir sekilde oynatiyor arada takilma yapiyor ama saniyelik

• Beğen
Tepkiler: kelooo ve mehsevim
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Gionee'nin temsili telefonu kesin bilgi bu yönde.Çinden geldiği konusunda hemfikiriz ancak Firma konusunda karışıklık söz konusu.General Mobile yazımı dahil %100 Çin Menşei olarak Türk malı adı altında lanse edilmekte.Gionee marka bölümü olabilir asıl Firma BLU'dur biraz detaya inmek gerek.

Invoke

Invoke

Üye
Bu zaten bilindik bir şeydi. Konularda da yazmıştık. :D

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 1145465
LimePie

LimePie

Üye
şimdi bu gm Türk malı değil mi yani

0MG90

0MG90

Üye
Kendileri mi üretiyor sanıyordun? Çin malı hepsi.

alaStar

alaStar

Üye
Sanki samsung apple çin de üretilmiyor mu bitek lg kore de üretiliyor!

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
0MG90

0MG90

Üye
Dediğiniz şey bizimki ile aynı değil.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
SheFy

SheFy

Üye
Çin malıyla çinde üretilen malları bir tutmayın. Apple,nokia vb markalarda çinde ürettiriyor. İşçi ucuzluğundan dolayı. Blu da öyle çin malı değil amerikan markası telleri çinde ürettiriyor.

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Sanki samsung apple çin de üretilmiyor mu bitek lg kore de üretiliyor!

Diğer bir bakış açısıyla şöyle söyleyebiliriz.Çin dünyanın en geniş pazarına sahip.Para birimi Yuan ise dolar karşısında pek fazla bir şansı yok.Açık gibi görebiliriz veya dolar bir şekilde işgal etmiş diyebiliriz.Akla gelebilecek her markanın Çin'de bir fabrika konumlandırdığı açık beyan ortada. Avrupa oturduğu yerden köşeyi dönmüyor.Telefon Markalarının gözünde Çin'in vazgeçilmez yer olarak değer kazanması tamamıyla işçiliğin diğerlerine oranla çok daha ucuza gelmesi.Apple veya Samsung'un Çin'de üretilen telefonları tamamıyla modifiyeye dayalı.Her aksamı,özellikleri,dizaynı kontrolleri altında Çin işin sadece yapboz tarafında.GM tarafına gelirsek %100 Çin menşei olduğunu görebiliriz.Gionee'nin telefonundan nemalanmakta.Türk olarak ele alınacak bir marka değil GM.Aldığımız duyum General Mobile'nin dahi Çin'de basıldığı yönünde.Yani bizimkilerin tek yaptığı olay ithal bir telefonu ithal edip Türk Markası adı altında değer katmak ve bu haliyle satışa sunmak.Emek mi sıfır,oluşum mu sıfır , parça hakkında bilgi mi sıfır , Gm sadece yazılım tarafında Türk arkadaşlara emanet.Aslı ve özü bir değil yani.

Son olarak arkadaşlar Firma BLU değil.İlk olarak Gionee'nin BLU firmasının Çin ayağı olduğunu düşündüm.Fakat gördüğüm kadarıyla Gionee tamamıyla Çin Firması ve telefonda bizzat ona ait.Global olarak da satışlarını yapmaktalar.BLU Discovery'de geçerli olabilir şayet Elite'de olay farklı.Elite modelinin Lansmanını bir kez daha izlemeniz daha net olacaktır.Reklamların bile Gionee'ye ait olduğunu eminim ki farkedeceksiniz.

• Beğen
Invoke

Invoke

Üye
BLU Life Play>> GMD
Gionee Elife E7>> GMDE

messevim

messevim

Üye
GMD iyi cihazdır. verilen parayı sonuna kadar hakediyor

• Beğen
Tepkiler: alaStar ve Mustafa-26
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
BLU Life Play>> GMD
Gionee Elife E7>> GMDE

Olay şimdi rayına oturdu Mert.Arkadaşlar Discovery'de kalmış hala.Ayrıştıramadıkları gibi beni bir an olsun yanılgıya düşürdüler.Gionee'yi Blu Firmasının Çin ayağı yaptırdılar bana :)

• Beğen
Burak Altun

Burak Altun

Üye
Zaten bilinen bir şeydi iyice çorba olmuş. Bana bildiğimi unutturmadan kaçayım :kro2:

Üst Alt