BlackBerry, artık donanım üretimi yapmayabilir

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
BlackBerry, artık donanım üretimi yapmayabilir
BlackBerry, donanım üretiminden vazgeçebilir.



Kanada’nın en önemli akıllı telefon üreticisi olarak global pazarda faaliyet gösteren Blackberry, artık geçtiğimiz sene sonu ile birlikte Android platformuna geçiş yapmış durumda. Kendi geliştirdiği Blackberry OS üzerinde çalışan akıllı telefon modelleri ile sürekli olarak gerileyen firma sonunda Priv adındaki ilk Android modelini sunmuştu.



Akıllı telefon pazarında mücadele eden BlackBerry, istediği çıkışı yakalayamadı. Mali krizle boğuştuğu sırada CEO koltuğuna John Chen oturdu. Yeni CEO’su ile yeniden umutlanan firma, henüz istediği yükselişi gösteremedi. Tek akıllı telefon modeli ile yoluna devam eden BlackBerry, donanım üretimi yapmaktan vazgeçebilir.

İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2016’da Android işletim sistemi üzerinde çalışan Vienna akıllı telefon modelini resmen duyurulmadı. TD Securities analiz uzmanı Daniel Chan yaptığı analize göre; firma donanım üretiminden vazgeçerek tamamen yazılım üzerinde çalışması gerektiğini belirtiyor. Böylece yıllık 1.4 milyar Dolar gelir ve %33 kar elde edebilirler.

Facebook ve WhatsApp, BB 10 desteğini durdurmayı planlanıyor. 1 Nisan itibari ile ilk çeyrek mali raporlarını yatırımcılara sunulacak. Bu senenin sonunda ise %31 oranında düşüş yaşayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca BlackBerry ‘nin geleceği ile ilgili duyurular yapması beklenmekte.




BlackBerry donanım üretimi artık yapmayabilir - MaxiCep
 


Üst Alt