Gebelikte Tetanoz Aşısı - Yeni Doğan Tetanozu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
minoo

minoo

Üye
    Konu Sahibi
Gebelikte Tetanoz Aşısı - Yeni Doğan Tetanozu
Tetanoz aşısı zorunlu aşılardan olup eğer çocukluk döneminizde aşılarınız tam yapıldı ise on yolda bir rapel doz dediğimiz tek doz aşınızı yaptırmanız yeterlidir. Eğer çocukluk döneminizde ki aşılarınızın tam olup olmadığından emin değilseniz erişkin döneminizde birer ay ara ile iki doz ve bir yıl sonrada üçüncü doz aşılama sizin için yeterli olacaktır, ancak on yılda bir tek doz rapel aşınızı unutmamanız gerekir.

GEBELERDE AŞILAMA
Gebelik döneminizde kontrolleriniz sırasında doktorunuz sormayı unutsa bile siz kesinlikle unutmayıp ve doktorunuza tetanoz aşılarınızın ne durumda olduğu ile ilgili bilgi verin. Eğer aşılarınız tam değil ise doğumdan önceki 60 ve 20. günlerde aşılanarak bebeğinizi korumuş olursunuz.

YENİ DOĞAN BEBEKTE TETANOZ
Eğer erişkin dönemdeki bağışıklığınız tam değil ise ve siz bunu gebeliğiniz süresince fark etmeyip gebeliğiniz esnasında aşılanmazsanız işiniz şansa kalmış demektir. Çünkü doğum esnasında bebeğinizin kordonu steril olmayan aletler ile kesilirse ve bebeğiniz enfekte olursa eğer yeni doğan tetanozu kaçınılmaz olur. Ancak sadece bu yöntemlerle değil aynı zamanda maalesef halen ülkemizde uygulanan toprakla kundaklamada tetanoz için oldukça risklidir.

YENİ DOĞAN BEBEKTE TETANOZ NASIL ANLAŞILIR
Genellikle bebeğinizde emmek istememe, huzursuzluk, zayıflık olur. Sonradan kasılmalar başlar. Bu noktada ölüm oldukça yüksektir (%90).

Op. Dr. Korkut ARSLAN Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
 
  • Beğen
Tepkiler: buketcik


buketcik

buketcik

Üye
bilgilendirme için saol tatlım.işimize yarıcak nasıl olsa:ehe
 
minoo

minoo

Üye
    Konu Sahibi
Yeni doğan tetanozu yüzünden ölen bebek sayısı çok fazlaymış :hmmm
Dikkatli olmak gerek. Rica ederim canım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt