Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulumu & Kılavuzu by Reis-i Eagles

Sponsorlu Bağlantılar

Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulumu & Kılavuzu by Reis-i Eagles
4 Adımda Garmin Mobile XT Kurulumu by Reis-i Eagles™

Yeni Sürüm: v5.00.50



Dikkat!: Yeni sürümde (v5.00.50) "Konumlarım"a kaydettiğiniz 1 noktayı BÜYÜK harfle kaydederseniz atmıyor. Örnek: "NOKIA" Ama ilk harf büyük diğerlerini küçük harf yazarsanız sistem sadece "Büyük"le yazdığınız harfi alıyor. Örnek: "Nokia" yazarsanız "N" olarak kaydediyor. Siz yeniden düzenleyip "NOKIA" yapsanız dahi sizi uygulamadan atıyor. İşte önemli olan nokta: her noktayı kaydederken BÜYÜK harflerle kaydedin. Eğer büyük girmeyi unuttuysanız düzeltmeye çalışmayın, noktayı silin baştan tanımlayın.


1de sokak üzerinde olmayan 1 noktayı sistem "Nokta" diye kaydedince o da "ilk harfi büyük gerisi küçük" kategorisine giriyor bu yüzden yol üzerinde seçin ki yolun adıyla kaydolsun. Büyük harfle kaydolunca sorun yok. Ama gel gelelim düzeltmemişler.

Adım-1: Gerenkli dosyaları edinme: İndirmek için ilgili bağlantılara tıklayın.

a-) root.rar: Haritasız ana dosyalar
v5.00.50:
v4.20.20:
b-) gmapsupp.img: Haritalar son sürümden eskiye doğru sıralanmıştır.
2011.02 (TPKLTS)
2010.09 v2 (TPKLTS)
2010.06 (TBKLTS)
c-) ilac.rar:


1-) 3 dosyayıda indirin ve 1 yere açın.
2-) gmapsupp.img'yi root/Garmin/ dizinine atın. (Garmin klasörünün içine)

Adım-2: sw.unl Düzenlemesi:
1-) ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
2-) Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın. İlk (üstteki) Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
3-) Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini sw.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın, kaydederken alttan Tüm dosyalar'ı seçin.)

Adım-3: gmapsupp.unl Düzenlemesi:
1-) ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
2-) Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın.
3-) Select Map Product bölümünden Custom Mapset'i seçin. MapID Code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
4-) Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın, kaydederken alttan Tüm dosyalar'ı seçin.)

Adım-4: Kurulum:
1-) root klasörü içindeki 4 klasörü ve uygulamayı (Garmin, private, Resouce, sys ve sis dosyası - 4.20.20'de 5 dosya olabilir.) direkt karta atın. (Yeni 1 klasör açıp içine atmayın ya da root klasörünü direkt atmayın. root'un içindekilerini atın.) Çıkan soruya Tümüne evet deyin. (Garmin klasöründe içine sonradan kopyaladığınız sw.unl, gmapsupp.unl ve gmapsupp.img dosyalarının olduğundan emin olun.)
2-) Kartınızı cihazınıza takın ya da kablonuzu cihazdan çıkartın. 1az bekleyin. Ekranda "Yükleniyor..." yazısı belirecektir. ** Yalnız uygulama yüklenemeyecektir. "Uygulama yöneticisine gidin." uyarısını dikkate alıp Uygulama Yöneticisine gidin. "Yüklenmedi" yazan GarminMobile_PA'yı seçenekler-sil diyerek silin. Akabinde az önce karta attığınız GarminMobileXT.sis dosyasını açarak kurulumunu başlatın.

** Eğer belirmezse aldırmayın, karta gidip GarminMobileXT.sis dosyasıyla kurulumu başlatın.



3-) Sorumluluk Reddi'ni kabul edin. Metin dili seçme bölümünde 19 kez sağ yaparak Türkçe seçeneğini seçin.
4-) Sesli yönlerdimede de yine Türkçe seçeneğini seçin. Birimi metrik olarak ayarladıktan sonra Garmin Online erişimi iznini de kendi isteğimize göre ayarlayın.



5-) Genelde sistem Ekli/Yardımlı/Yerleşik GPS’i otomatik tanır. Eğer tanımazsa; karşınıza gelen bilgi ekranından GPS Cihazı Aranıyor'u iptal edin. Ayarlar – Sistem – Uzak GPS’e girip Ekli/Yardımlı/Yerleşik GPS’i seçip etkinleştir deyin.



Önemli Noktalar

1-) Harita görünümünde haritayı görebilmeniz için 1 defalığa mahsus uyduya bağlanmanız gerekir. Bağlandıktan sonrada 3 tuşu ile mutlaka yakınlaştırma yapın ve program haritayı algılasın. Aksi taktirde No Map yazacaktır.

2-) Eğer birden fazla harita kullanacaksanız;
Haritaları sırasıyla gmapsupp.img ve gmapsup2.img olarak adlandırın.
Etkinleştirme için de gmapsupp.unl ve gmapsup2.unl dosyalarını oluşturun.

Yazılım kullandığınız vakte göre temayı otomatik olarak beyaz veya siyah biçiminde değiştirir. Ayarlarda sadece gece veya sadece gündüz yapabilirsiniz.

1-) “Nereye?” menüsündeki seçimler:


a-) “Ev”e tıkladığınızda bulunduğunuz konumdan evinize rotayı çizer ve ek bir ayar gerekmeden size yolları sesli olarak tarif eder. Adresler bölümünde de kaydetmiş olduğunuz noktalar mevcuttur. Yine tıkladığınız zaman bulunduğunuz konumdan gitmek istediğiniz yere navigasyon yapar.


b-) “Yiyecek Otel…” menüsünün başlığının sonunda barındırdığı… (3nokta)dan da anlaşılacağı gibi geyet kapsamlı bir başlık. İsmi hecele bölümünden bildiğimiz bir yer varsa ilk hecesini yazıp aratabiliriz. Yiyecek-İçecek bölümündeTüm Kategoriler Çinli Uluslar arası Deniz ürünleri Kafe/Lokanta gibi kolay erişim sağlayan kategorizasyonlar mevcut. Cidden çok kullanışlı ve kolaylık sağlayan bir menü.
Konaklama menüsünde ise Otel/Motel ve Kamp tarzı konaklama sınıflandırması var.
Yakıt bölümünde ise size en yakın yakıt istasyonlarını bulur ve dilerseniz tarif eder.


Eğlence Programları bölümünde de Lunapark/Eğlence Parkı Müze Tarihi Nirengi işareti Park/Bahçe Toplantı salonu/Oditoryum gibi sınıflandırmalar mevcut. Bunlarda yine size en yakın mekânları göstermekte.
Aktivite menüsünde ise yüzme havuzu sivil havaalanı lunapark park/bahçe gibi sınıflandırmalar karşımıza çıkıyor.
Eğlence menüsünde de Tiyatro Bar/Gece Kulübü Sinema olarak 3 kategori mevcut. Büyük kolaylık cidden.


Alışveriş bölümünde bölüm bakkaliye alışveriş merkezleri eczane hazır giyim ev mobilyaları gibi kullanışlı seçenekler mevcut.
Otomatik Servislerde ise Oto tamir ve park yeri olarak 2 kategori açılmış.
Nakliyede hava ve kara olarak 2 bölüm var.
Topluluk bölümünde kütüphane okul karakol mahkeme salonu şehir merkezi hükümet dairesi postane ve banka/ATM olarak çeşitli kullanışlı kategoriler mevcut.


Hastane menüsünde kategorizasyon yok. Tıkladığınızda direkt size en yakın noktaları sunmakta.
İnsan Yapımı Mekânlar diye bir menü var ki adres tariflerinde çok işe yarayacak. Köprü mezarlık kilise geçit baraj askeri maden ve alt bölüm olarak çeşitli kategoriler var.


Su özellikleri menüsünde kategori ayrımı yok. Tıkladığınızda size en yakın limanları listeliyor.
Arazi Özellikleri menüsü ise hafta sonunu iyi değerlendirmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Menü içinde orman düzlük koru tepe gibi mangal tarzı aktiviteler için ayrılmış kategoriler mevcut.
“Yiyecek otel…” de bitti. Sıra diğer menüleri açıklamakta…


c-) Contacts sizin rehberinizdeki insanlardır. Eğer onlara konum atadıysanız buradan da navigasyon yapabilmek mümkün.
Konumlarım da yine kaydettiğiniz yer imlerini barındırıyor.


d-) Geçerli Bulgular en son gitmek istediğiniz veya aradığınız yerleri listeler. Tekrar gitmek için kolaylık sağlar:


e-) Ekstralarda bir şey yok. Ülkemizi desteklemiyor bu bölüm.


f-) “Şehirler” menüsü ismin tam karşılığı değil. Girdiğinizde size en yakın şehir merkezlerini listeliyor. İstanbul’a veya başka şehre yabancıysanız kullanışlı gerçekten.


g-) Geri kalan menüler ise yine aynı anlayış üzerine kurulmuş menüler.

2-) “Araçlar” menüsündeki seçimler;


a-) Garmin Onine: Tam anlamıyla GPS dedirten bu menü size trafik ve hava durumuna ulaşmanıza ayrıyetten güvenlik kameralarına göz atmanıza da yardımcı oluyor.




Ama maalesef güvenlik kamerası ve trafik bilgilerine ülkemizde ulaşılamıyor. Ama bu desteğin ileride sağlanacağına eminim.

b-) Rota Detaylar: Navigasyon yapıyorsanız size hangi adımları takip edeceğinizi listeler.

c-) Haritayı Tara: Nokia Maps gibi harita üzerinde gezmenizi sağlar.

d-) Neredeyim: Sizin konumunuzu enlem ve boylam biçiminde size sunar.


Ben GPS’e o anda bağlı olmadığım için herhangi bir veri yok.

e-) Verilerimi Yönet:


Konumlarımdan konum ekleyebilir düzenleyebilir veya silebilirsiniz. Burası sadece ayar bölümü. Konumlar için Nerededen ulaşabilirsiniz.
Rotalarda önceden kaydetmiş olduğunuz rotalara ulaşabilirsiniz. Mesela yazılımın çizdiği rota sıkışıksa veya oradan gitmek istemiyorsanız alternatif rotayı kaydedip her oradan gidebilirsiniz.

Yollar: Kendi rotanızı kaydetmeye yarayan bölümdür. Son derece kullanışlı bir sistem.

Contacts: Rehberinizdeki kişilere konum eklemek için yapılmış bir bölüm.

Harita ayarları: Buradan haritalarınızı özelleştirmek mümkün. Detay vs vs

Seyahat Bilgisayarı:


Şekilde gördüğünüz üzeri çeşitli bilgileri size sunuyor.

3-) “Ayarlar” Menüsü seçimleri;

Ayarlar bölümü kişisel bir bölüm. İstediğiniz ayarı kendinize göre yapmanız mümkün.

Gelelim en çok kullanacağımız bölüm navigasyona:


Navigasyonu başlatmak için hiç çaba sarf etmenize gerek yok. Gerekli adımları program zaten size sunuyor ve gerçekten büyük kolaylık sağlıyor. Hız yenilenmesi yaklaşık 1sn kadar. Hatta 0.75 gibi bir değer. Gecikmenin sebebi verilerin uyduya gidip gelmesi… Varış aradaki yolu siz düşünün.

Bu programı bizle paylaşan destek çıkan kullanıcılara ve Donanım Haber Forum'a sonsuz teşekkürler...

©2004-2009 Reis-i Eagles™ - Her hakkı gizli saklıdır. İzinsiz çalıp-çırpmak ayıptır günahtır. Lütfen izinsiz kopyalamayınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: hsakallim, hastony, burak guzel ve 631 diğerleri


Ozan

Ozan

Admin
Teşekkürler yine güzel paylaşım ... :oke:

Eline sağlık.
 
  • Beğen
Tepkiler: simar47_47
Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
eyw... :oke:

kurulumda 1 problem olursa lütfen belirtin ki bende ona göre düzeliyeyim ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: karadag_66 ve simar47_47

nizam70

Üye
cok tesekkurler ellerine saglik cok guzel ve net aciklamissin acaba benelux europa yada diger haritalari nasil bulabiliriz
 

neyzen

Üye
Garmin konusunda teşşekkür hakkınız.

Ancak daha önce 141Mb bir harita vardı bu 75Mb civarı bunların enyenisi acaba hangisi Garmin Güncel harita bulamıyorum. birde Tüm dünya haritası olsa keşke yüklesek bitse.
 
mpy

mpy

Üye
ben söylediklerinizi harfi harfiyen uyguladım program gayet güzel çalışıyor gps bağlantısıda kuruluyor fakat harita gözükmüyor no map yazıyor sağ alt köşede bu sorunu nasıl çözebilirim. telefon n95.
 
Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
Garmin konusunda teşşekkür hakkınız.

Ancak daha önce 141Mb bir harita vardı bu 75Mb civarı bunların enyenisi acaba hangisi Garmin Güncel harita bulamıyorum. birde Tüm dünya haritası olsa keşke yüklesek bitse.
141 deil o 114. ama aslında 114'te değil 114.500 küsür kb normalde 111mb herkes 114 diyor ama 111 ;)
öncelikle bunu belirteyim.

1de benim harita 111mb yani en son. rar olduğu için 75mb gözükmekte. ;)

Türkiye için yeni harita çıkardı garmin. TÜm gps kendi yazılımları için. elime geçince hemen atarım buraya.


@mpy; abi orda da durum şöyle;

ilk baş gps'e bağlanman gerekiyor. sonrada 3 tuşuyla yakınlaş haritaya. "çiziliyor" deyip sağda detail map yazacaktır.
bağlanmadanda yapabilirsin bu işi. sen ilk kurduğunda TR üzerinde değilsin o yüzden no map diyor. belli yüksekliktede haritayı görmüyor.2-3 kez 3 tuşuna basınca görür.

@nizam70: ben tüm haritaları 1 word dosyasına toplamıştım ama şimdi bulamıyorum. :vur google'dana rat istersen

--------------- Ekleme ---------------

cok tesekkurler ellerine saglik cok guzel ve net aciklamissin acaba benelux europa yada diger haritalari nasil bulabiliriz




bunları dene


 
  • Beğen
Tepkiler: alixkandemir

KEMAL_ANK

Üye
garminin yeni türkiye haritasını sabırsızlıkla bekliyoruz sn.eagles.:heyo:diğer siteden sonra seni bu sitede de görmek güzel...emeğine sağlık...
 
Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
:bigstar:


Elime geçince veririrm. :oke:

--------------- Ekleme ---------------

Garmin Araçları (Resmi Sitesinden)

:oke:

İstediğinizi indirip, vehicle klasörünün içine atın. Güzel araçlar var. ;)
 

ahmet4yon

Üye
Program için teşekkürler. N95 8GB kullanıyorum, yazılanların hepsini uyguladım ama programı bir türlü çalıştıramadım. Takıldığım yer şurası:
GPS ayarını değiştiremiyorum. Ayarlar – Sistem – Uzak GPS’e girince Yardımlı GPS çıkmıyor. "Yalnızca Garmin GPS cihazına bağlantı izni verilir" diyor. "Ekli GPS'i kullan" diye bir seçenek yok, dolayısıyla uzak GPS'i değiştiremiyorum.
Gözden birşeyi kaçırıyor olabilirim, yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
 
Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
SW.unl dosyasını düzenlememişsin galiba. :sn:

İlaç tam olmamış 1 daha yap o kısımları.;)
 

assassin24

Üye
Allah razı olsun çok büyük bi nimet çok saolun..
 

TahR

Üye
Selam,

Harcadığın emek için teşekkür ederim. N95 8gb tel.yükledim. Fakat gps'i tanıtamadım. Resimdeki gibi ekli gps seçeneği yok. Yardımcı olursanız sevinirim. V.41060


Sorun çözüldü.TŞK.
 
Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
ersoy

ersoy

Üye
elinize sağlık,anlatım sahibini buldu en sonundaüst konu olması iyi olmuş,sizin kadar ilgilenmediğim için,sorulara cevap veremiyordum,artık size kolay gelsin:sn:

emekleriniz için tekrar teşekkürler,foruma hoşgeldiniz bu arada......
 
Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
hoşbulduk :oke:

elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışcam işte ;)
 

efekanap

Üye
Yardımlı gps ekranını bulamadım.Yazdıklarının aynısını yaptım. Haritaya bastığımda Gps Kapalıf diyor ve boşluk gösteriyor unl dosyalarını aynen uyguladım problem nerden kaynaklanıyor olabilir?teşekkürler
 

key84yhy

Üye
arkadaşım yardımların için çok teşekkür ederim ..ben 6120 tel kullanıyorum ve programı kurdum harita falanda çalışıyor söyledillerini harfiyen uyguladım ama bu ekli gps seçeneği görünmüyor....yardımcı olursan sevinirim...
 
NAGYOS74

NAGYOS74

Üye
arkadaşım yardımların için çok teşekkür ederim ..ben 6120 tel kullanıyorum ve programı kurdum harita falanda çalışıyor söyledillerini harfiyen uyguladım ama bu ekli gps seçeneği görünmüyor....yardımcı olursan sevinirim...

6120 de dahili gps yok onun için ekli gps görünmüyor.
 
GKORON

GKORON

Üye
Merhaba
çok teşekkür ederim güzel bir çalışma yapmışsınız.
Söylediğiniz işlemleri yaptım program çalışıyor ve çok kullanışlı fakat bende n95 var ve sürekli daha iyi gps doğruluğu bekleniyor diye bir şey çıkıyor çekim gücü zayıf olduğundan oluyor herhalde sizin bu konuda bir yardımınız olabilirmi
 


Üst Alt