Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulumu & Kılavuzu by Reis-i Eagles

Sponsorlu Bağlantılar

aavci06

Üye
USTA BELİTTİĞİN 3 DOSYAYIDA İNDİRDİM VE 4 DEFA BELİRTTİĞİN İŞLEMLERİ YAPTIM AMA NO MAP YAZIYO BAŞKADA BİŞEY DEMİYO.CPS 1 IRNAK ÇEKİYO BUNUN DIŞINDA BİŞEY YOK BU KONUYADA BİRAZ UZAK BİRİYİM.YARDIMLARINI BEKLİYORUM.3 TUŞU İLE YAKINLAŞTIRMADA YAPIYO AMA HARİTA GÖZÜKMÜYO
A,b,c diye belittiğin satırların başındaki 3 dosya ile çalıştım ama başaramadım yardımcı olursan çok sevinirim.
v5.00.50: veya
2009.06 NT - ENG (IKLTL) veya
c-) ilac.rar: veya

bu 3 dosya ile bütün işlemleri yerine getirdim.

Yardımların için şimdiden çok teşekkürler.

ardabalkan

Üye
Bugün yeni aldığım Nokia E72 ile denedim, sorunsuz çalışıyor, teşekkürler gençler :)

aavci06

Üye
Bu konuda banada yardımcı olabilirmisin.yaşadığım sorunu belirttim bir üstteki açıklama mevcut.

şimdiden teşekkür ederim.

estomi

Üye
arkadaslar 4 defa kurdum ama türkçe her defasında pasif geldi neden acaba

ardabalkan

Üye
Son sürüm Nokia E72' de sorunsuz kuruldu ve çalışıyor ama program kilitleniyor bir süre sonra. Daha eski bir sürüm deneyeceğim. Daha önceki telefonumda (N82) o sürüm sorunsuz çalışıyordu. Kartalların Reisi, bu konuda bir söyleyeceğiniz var mı?

--------------- Ekleme ---------------

Evet demek açıklama sırası bizde...

Arkadaşlar, Nokia E72 ile yaşadığım deneyimi anlattıktan sonra, son sürümü nasıl kurduğumu ve sorunsuz çalıştırdığımı anlatayım, bu kez kilitlenme v.s. olmadı.

ÖNEMLİ: Bu kurulum işleminde, bu başlığı açan Reis-i Eagle' ın verdiği dosyaları indirmeye ihtiyacınız olacak. Onların bazılarını kullanacağız.

Öncelikle aşağıdaki linki kullanarak, Garmin son sürümü indirdim.

Buradan indirdiğiniz dosyayı diskinizde bir klasöre açın ve bu klasörü ROOT kabul edin. Bundan sonra bu klasörden ROOT diye bahsedeceğiz.

Telefonunuzu bilgisayarınıza Dosya Aktarma modunda bağlayın.

Az önce bahsettiğimiz ROOT' taki Setup.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırın. Açılan pencerede sizin telefonunuzun hafıza kartı Removable Device adıyla ve sürücü harfiyle (F:\ v.s. gibi) görünecek, onu seçerek Install yazan yeri tıklayın.

Kurulumu bitirdikten sonra telefonunuzu (yani Depolama Aygtını) bilgisayarınızdan "güvenli çıkar" seçeneği ile çıkarın.

Daha sonra telefonunuzda dosya yöneticinize girerek, hafıza kartınıza ulaşın. Hafıza kartınızın ROOT klasöründe (yani kartın tam ortasında :ehe) bulunan GarminMobileXT.sis (5.058 KB) dosyasını seçerek Garmin kurulumunu başlatın.

Kurulumu tamamladıktan sonra programı çalıştırın, ilk çalıştırmada dil seçeneğini Türkçe olarak seçin, ses dosyası bulunamayacak, o aşamaları geçin ve kurulumu tamamlayın.

Programı çalıştırın lisans numarası gir, demo kullan gibi seçeneklerin olduğu bir ekran çıkacak. Demo kullan seçeneğini işâretleyip programı çalıştırın ve sonra hiçbir işlem yapmadan programı kapatın.

Sonra, Reis-i Eagle' ın sağladığı dosyalardan Garmin 5.00.50 sürümünün olduğu dosyada root\Garmin klasöründe bulunan voices klasörünü ve harita dosyasını (GMAPSUPP.IMG - 135.900 KB) hafıza kartınızdaki Garmin klasörüne (örneğin F:\Garmin) kopyalayın.

Sonra, yine Reis-i Eagle' ın sağladığı İlaçlı klasörde bulunan dosyalarla ilgili işlemleri yapın ve elde edeceğiniz SW.UNL ve GMAPSUPP.UNL dosyalarını da hafıza kartınızdaki Garmin klasörüne kopyalayın.

Eh, az kaldı. Şimdi yine telefonunuzu bilgisayarınızda ayırın. (Donanımı güvenle kaldır demek ne demek?!?)

Programı tekrar çalıştırın ve Ayarlar kısmından ses dosyasını Türkçe olarak seçin (az önce klasörü kopyaladık ya, yerine geldi kerata, hani bulunamıyordu??)

Diğer ayarları da yapın, Metrik, Celcius v.s. Yapmazsanız hava sıcaklığını 72 C, Ankara - İstanbul arasını da 150 mil görebilirsiniz, karışmam.

E, hadi kullanın!

Bende sorunsuz çalıştı, vakti çok dar bir ihtiyarım, bu kadar anlattım, soru sormayın muhtemelen yanıt yazamam. Kolay gelsin, bu şekilde kullandığımız programların "çalıntı" olduğunu da unutmayın. O programları yazmak ne zahmetli iş bilir misiniz? Dolayısıyla, benim gibi burada "nasıl kurulacağını ve *****' leneceğini" yazanlara da "emeğine sağlık", "paylaşım için teşekkürler" falan yazmayın. Emek bu değildir, bunun adı hırsızlıktır. Ama üzgünüm, lisanslar çok pahalı.

Vesselâm.

zmatyar

zmatyar

Üye
üstadlar herşey tamam da gps sinyali bulunamadı diyor o olmayıncada no map ne yapacağız

kaptan303

Üye
sevgili reis gps çin malı üzerinde igo my vay var işletim sistemi windows ce 5.0 bu senin tarifinle nokia e71 e kurduğum garmin süpermiş aynısını bu dandik gps cihazımada kurmak istiyorum bı konuda da detaylı yardımcı olursan çok sevinirim e 71 e kurduğum programı evirdim çevirdim indirdim bindirdim olmadı bi yardımcı olsan da şu cihazıda garmin yapsak saygılarımla

--------------- Ekleme ---------------

sevgili reis tarifin üzerine e71 e kurduğum garmin çok hoşuma gitti üzerinde gps yazan çin malı igo my vay yüklü işletim sistemi windows ce en son 2009 1. ayında güncellenmiş bende şoförüm yeni açılmış yolları otoban girişlrini çevre yolu girişlrini göstermiyo bu benim cihazı da garmine çevirmek mümkünmü garmin nerdeyse bütün kamyon garajlarını gösteriyo valla bu konuda bi yardımcı olursan symbian da anlattığın gibi windows dada detaylı bi açıklama yapsanda şu cihazıda çevirsek saygılar selamlar şimdiden her şey için çok teşekkürler

murdybey

Üye
arda bey e72 nizin yazılımını 022 ye yükselttinizmi?? bende kitlenme ondan sonra başladı ???

andromedaksk

Üye
Tam anlamıyla mukemmel olmus. Anlatımındaki herseyi yaptım on numara calısıyor. N95 8 gb 35.0.001 surumunde pırıl pırıl calıstı... Ellerine klavyene saglık...

tolga777777

Üye
Çok güzel anlatmışsın dediklerini harfi harfine yaptım. Şu an kullanıyorum, ellerine sağlık kardeşim.

kaptan303

Üye
ustalar şu benim konuya bi el atın

tolga777777

Üye
Çok güzel anlatmışsın dediklerini harfi harfine yaptım. Şu an kullanıyorum, ellerine sağlık kardeşim.

Revengeful

Emekli Yönetici
harika :oke:

lepadekor

lepadekor

Üye
Reis abi, "Nokia N900"de çalışan Garmin var mı? Tşkkrlr

volki57

Üye
eline sağlık reis başardım ama uyduya hala bağlanmadı

uyducep

Üye
hocam çok pardon 2 sorum var, bu navigasyon olayı ile 2 gündür ilgileniyorum. 5800 XM var elimde. şu an ovimap yüklü ve 7 günlük bedava sür 'drive' özelliği var. ama program açılırken bluetooth yi açmak istiyor ve sonra internete bağlanmak istiyor. evde wifi var 2 side tamam ama bulunduğum yere konumla dediğimde gps bağlantısı bekliyor. yürü diye bir özellik var oda aynı şekilde GPS istiyor.
Sorularım Garmin de böyle bir sorun var mı ve araba da sayahat ederken bana nerde olduğumu gösterir mi?

yivbu

Üye
hocam mrb öncelikle güzel bi çalışma olmuş ellerine sağlık ama bikaç sorunum var !
nokia 6220c kullanıyorum 3 ay bedava ovi vardı üzerinde onu kaldırdım süresi dolmuştu
garmini sölediniz şekilde bütün işlemlerini yaptım ve hafıza kartıma direk attim klasörlerini
hafıza kartını tlf takınca herhangi bir yükleme başlamadı ! hafıza kartına gidip garmin.sis kendim çalıştırdım
kurulsunmu falan dedi işte kurdum yüklendi dedi ama garmin programını tlfda bulamıyorum yani uygulama olarak başlatabileceğim biyeri yok kısacası yüklendinde çalıştırmam için bi simge işaret falan olması lazım hiçbiyerde bulamadım tlfda sanki yüklü deil gibi ama uygulama yöneticisinden baktım yüklü görünüyor!
bu sorunu nasıl çözerim bana bi yardımcı olursan çok sevinicem ! şimdiden tşkler

gurbetelde

Üye
selam
root klasörünü mass storage attım sis doyası root klasöründen ve garmin klasöründen ayrı ayri çalıştırdim
ancak uygulamalarda garmin tıkladığımda açılıp kapanıyor ve sonra da açılmıyor
yardımcı olursanız sevinirim
saygılar

unamik

Üye
arkadaslar e 71 olurmu olmazsa hangisini kullanabiliriz tesekkurler

barc

Üye
teşekkürler. en güzel garmin paylaşımı bu olmuş. n97 çalışıyor.

Üst Alt