Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulumu & Kılavuzu by Reis-i Eagles

Sponsorlu Bağlantılar

sinsar39

Üye
eline sağlık çok güzel anlatmışsın

ispinoze

Üye
ben bir önceki versiyonu kullanıyorum. herhangi bir sıkıntı yok. arayüz hariç çok güzel herhangi bir sorunda yok. konumlarda tavsiye ederim. Sanırım bu son versiyonun baya bir bug'ı var..4.20 versiyon

erdinc_seray

Üye
e61i de sorunsuz çalışıyor. Eline sağlık

doganalpi

Üye
Arkadaşlar öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkür eiyorum. kurulum adımlarını takip edip tek seferde kurabildim. diğer navigasyon programlarına göre çok başarılı buldum. route66 ya göre çok çok iyi. bende samsung i560 var. tüm mesajları okumama rağmen şarj sorunu ile ilgili mesaj veya cevap göremedim. telefonu hiç kullanmamama rağmen şarjı 1 gün bile gitmiyor. garmini kurduktan sonra böyle oldu. aceba arkada çalışan bir sistem dosyası falan mı var. bu sorunu çözen veya bilgisi olan arkadaş varsa lütfen cevap yazabilir mi? program çok hoşuma gitti kaldırmak istemiyorum telden.

pc_maniaaa

Üye
garminle ilgili bir açıkkama vardı şarj sorunu yapabiliyor. kartta iki tane dosya var. onları silmen gerekiyor. bu dosyalar garminin arka planda sürekli sinyal aramasına bunu sonucunda da şarjın daha erken bitmesi gibi bir duruma neden oluyor

\sys\bin\CardRunner.dll
\resource\plugins\CardRunner.RSC

bunlar kart içinde. telefonu veri okuma modunda pcye bağlayıp gizli klasörleri açık konuma getir bu dosyaları bulup sil. garmin arka planda çalışmaz.

Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
ayrıca taskman uygulamalarıyla her garmin'i kullanıp kapattıktan sonra tsrautostart.exe'yi kapatmanız gerekiyor.

appiee

Üye
herkese paylasımından ve yardımlarından dolayı cok tessekurler

hasantan

Üye
ayrıca taskman uygulamalarıyla her garmin'i kullanıp kapattıktan sonra tsrautostart.exe'yi kapatmanız gerekiyor.

E:\Garmin\Apps\Symbian\gmobile.ini dosyasının içinde
KEEP_TSR=1
yazıyor. Bunu:
KEEP_TSR=0
olarak değiştirip deneyen var mı?

muratertan1972

Üye
KEEP_TSR=1
yazıyor. Bunu:
KEEP_TSR=0
sevgili hasan tan ben baktım ama benimkinde KEEP_TSR=1 DİYE BİR ŞEY GÖZÜKMÜYOR

Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
KEEP_TSR=1
yazıyor. Bunu:
KEEP_TSR=0
bu da mantıklı 1 çözüm yolu gibi duruyor :oke:

--------------- Ekleme ---------------

ama bende onlar yok. son konum koordinatlarım var. deneyemiyorum yani.

doganalpi

Üye
ilginize çok teşekkürler arkadaşlar. tüm yöntemleri deneyecem. hangisi olursa.

hasantan

Üye
bu da mantıklı 1 çözüm yolu gibi duruyor :oke:

--------------- Ekleme ---------------

ama bende onlar yok. son konum koordinatlarım var. deneyemiyorum yani.

ilginç, ne diyeyim:) herkeste farklı bir ini dosyası var demek. neyse ben de denedim 0 yaparak ama farketmiyor. en iyi çözüm yine 2 dosyayı silmek.

February

February

Üye
Diğer iki dosyayı sildim, pil performansı konusunda ancak önümüzedki günlerde birseyler söyleye bileceğim.

TSR satırı bende yoktu. INI dosyasının en sonuna ekledim. İlk gözlemlerime göre GPS'e baglanma suresi biraz uzamış gibi. 3-4 gün bu satırı silmeden pil performansına bakacağım. Sonrada satırı silip tekrar bakacağım.

Yanlız, bir not düşeyim: Nokia Avrupa Forumuna üyeyim. Orada kivartingen miydi neydi, bi arkadaşın E71'e yönelik, özellikle 200'lu yazılım güncellemesinden sonra ortaya çıkan bazı sorunları listelediği ve diğer kullanıcıların da karşılaştıkları sorunları ekllemesini istediği bi yazısı vardı.

Nokia'ların yazılım güncellemesi yaptıktan sonra karşılaşılan bir sorun var:

Yazılım güncelleme programıyla yazılımı güncellediniz. Tüm işlem bitti. Artık yeni yazılım kurlu. Fakat söyle bir sorun var; windows kullanıcıları bilir, XP vesaire kurarken Setup programı size iki seçenek sunar 1. Mevcut Windows klasörüne kurulum 2. herseyi silip sıfırdan cillop kurulum. 3. Recovery (Kurtarma Konsolu) kullanma.

yazılım güncellemesi yapılınca Nokia 1. seçenekle çalışıyor. Yani eski yazılımdan birtakim dosyalar ve özeeliklede hafiza kartına kurulmuş olan bazı programlar, Hayalet modunda (ghost modunda) kalıyor. Silinmiyor. Buna en basit örneği şu şekilde vereyim size. Mesela nokiyanıza yeni yazılımı kurdunuz. Sonra Download (indirme/yükleme) dosyasına gittiniz ve oradan World Mate, Advanced Call Manager gibi programları tekrar kurmak istediniz. Dikkatli bakarsaniz, bazı program ikonlarının sagında bir ceptelefonu göreceksiniz. Bu o programın telefonunuzda bulundugunu gosterir. Eger cep telefonunun ici sarı ise o programın kurulu ve faal oldugu anlamına gelir bu.

Iste sronda burada baslıyor. Siz daha yeni format attiniz telefona, yeni yazılım kurdunuz, bu program telefonunuzda olmamali, am dedigim gibi ghost modda o program kalıyor, cunki program windosda oldugu gibi 1. Sekilde kuruldu.

Simdi cozumu su arkadaslar:

Eger telefonunuzda en son yazılım yuklu degilde yukleyin. Eger yuklu ise telefonunuzu kapatın. Yesil Arama tusu, VE 3, VE * (yıldız)’a, yani bu üç tusa AYNI ANDA basarken telefonun acma duğmesine basın ve telefon acılana kadar da basmaya devam edin.

Ne olacak: olacak olan sey su, telefonunuzu ilk aldiginiz günki gibi ulke, dil, saat, tarih vs gibi ilk kurulum ekranlarıyla karsılasacaksınız.

Ama bu hani su telefona reset atmak icin yapılan *70 bilmemne kare kombinasyonundan farklı olarak HARD RESET atıyor ve eski tum dosyalar siliniyor.

Daha sonra programlarınızı, ayarlarınızı teker teker yeniden yukleyin/yapın.

Simdi bunların Garminle ne alakası var. Su alakası var, bir kac kere telefon kapanıp yeniden acılmıstı garmini kullanırken, o sorun halloldu. Ayrıca, telefonun pil omru uzadı resmen. Ve telefon hizlandi.

Benden size 3 tavsiye.

1:Eger bu hard reset olayini yapacaksaniz garmin dosyalarınızı bilgisayara kopyalayın. Hard reset ten sonra garmin dosyalarınızı hafiza kartına tekrar kopyalayıp, garmin.sisx’i tekrar calıstıracaksınız. Baska bir sey yapmanıza gerek yok.

2:tum telefon numaralarınızı hafıza kartına kopyalayın ve o dosyayıda bilgisayarınıza yedekleyin.

3: Hafıza kartınızı formatlayın. Tum bu islemler bittikten sonra temiz hafiza kartina atin 1. Ve 2. Tavsiyedeki dosyalarınızı.

Valla ben bunları yaptım, hem program, hemde telefon kaymak gibi oldu. Bluetooth ve wireless performansı filan üstün ötesi oldu. 2 hafta sonra filan yeni E71 yazılımı çıkınca herseyi yeniden yapmak zorunda kalıcam ama deger gerçekten.

siyahbalik

Üye
programı kurdum, ilk başta çok güzel çalıştı. ama şimdi ADREsTEN arama menüsü çalışmıyor. uyarı mesajı veriyor. NEREYE menüsünde, ev ve konumlarım dan arama yapabiliyorum ama adres ten arama kapalı ("bu özelliği kullanmak için detaylı harita gereklidir. Daha fazla bilgi için adresini ziyaret edin" mesajı çıkıyor)... yardım lütfen.

berukeru

Üye
başta Reis-i Eagles olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler. tarif edildiği gibi programı; nokia N78'e kurdum sorunsuz çalışıyor tekrar teşekkürler. uyduya bağlanması biraz zaman alıyor ama yorumlardan anladığım kadarıyla bu da normal. fakat aklıma takılan birşey var, program kullanıldığı taktirde şarj süresi kısalıyor bu normal bir durum tabiki ama kapatıldığında da şarjı etkiliyor mu ? ben öyle bir durum gözlemlemedim. (bahsi geçen iki dosyayı silmememe rağmen)
cevap verebilen olursa sevinirim.
saygılar

Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
başta Reis-i Eagles olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler. tarif edildiği gibi programı; nokia N78'e kurdum sorunsuz çalışıyor tekrar teşekkürler. uyduya bağlanması biraz zaman alıyor ama yorumlardan anladığım kadarıyla bu da normal. fakat aklıma takılan birşey var, program kullanıldığı taktirde şarj süresi kısalıyor bu normal bir durum tabiki ama kapatıldığında da şarjı etkiliyor mu ? ben öyle bir durum gözlemlemedim. (bahsi geçen iki dosyayı silmememe rağmen)
cevap verebilen olursa sevinirim.
saygılar
onu konuşuyoruz bizde :oke: yukarda çözümü hasan verdi.

siyahbalik: ilk sayfadaki harita açıklamasını oku. indirme kısmında... :)

Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
Garmin Mobile XT v5.00.40 - Yeni Sürüm!

Sürüm bilgisi için realceday'a teşekkürler.

:oke:

February

February

Üye
Hoca, sağolasın.

hasantan

Üye
ilginç, ne diyeyim:) herkeste farklı bir ini dosyası var demek. neyse ben de denedim 0 yaparak ama farketmiyor. en iyi çözüm yine 2 dosyayı silmek.

Son denemelerden bulunan sonuç:
Araçlar -> Ayarlar -> Sistem bölümünden "Launch Background service" seçeneği "Etkin" olarak bırakılırsa TSRAutostart.exe çalışır durumda kalıyor. "Devre Dışı" yaparsanız hafızada kalmıyor.
.ini dosyasının içindeki parametre de bu işi sağlıyor.

zeyunal

zeyunal

Üye
Son denemelerden bulunan sonuç:
Araçlar -> Ayarlar -> Sistem bölümünden "Launch Background service" seçeneği "Etkin" olarak bırakılırsa TSRAutostart.exe çalışır durumda kalıyor. "Devre Dışı" yaparsanız hafızada kalmıyor.
.ini dosyasının içindeki parametre de bu işi sağlıyor.

herkesin calısmalarından dolayı cok tesekkurler yalnız bende e65 var, malesef devre dısı desem bile calısıyor... :agla

Üst Alt