gassa
Üye
uydu bağlantısını yaptım kendim almanyada yaşıyorum tr haritasını kurdu fakat sadece isimler çıkıyor harita ayrıntısı çıkmıyor avrupa haritasını yükledim fakat o hiç çıkmıyor neden olabilir
kardeş programı kurdum fakat telefonumda sürekli no maps diyor telefonum nokia 5800 bir yerde okudum programı kurduktan sonra haritaya girdiğinizde 3 tuşuna basın yoksa no maps yazar diyordu fakat bu telefon dokunmatik olduğunda 3 tuşuna basma gibi imkanım yok ne yapabilirim yardımın için şimdiden teşekkürler
çok teşekkürler bende bulunan avrupa haritası bu Europe_NT_v.9.garmin_xt_europe_map__2008.MAP_ID-Code-197. bu olurmu eğer bu olmuyorsa 2010.10 nerden indirebilirim
eyvallah tolga kardeş eline sağlık
peki not defterini kaydederken en altta bir kodlama diye bir bölüm var orada bir seçim yapmamaız gerekiyor mu?tamam senin gmapsupp.unl dosyanın kodu hatalı.[sıze=4]2009.02 türkiye[/sıze] haritası yüklü değil mi?
[sıze=3]adım-2: sw.unl düzenlemesi:[/sıze]
1-) ilac.rar dosyası içerisindeki ımeı converter'ı çalıştırın. ımeı'nizi gerenkli yere yazın ve generate diyerek kodu alın.
2-) bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki garmin ileç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu unit ıd yerine yazın. Ilk (üstteki) generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (ctrl+c).
3-) yeni 1 not defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (ctrl+v). Farklı kaydet deyip, dosya ismini sw.unl olarak garmin klasörünün içine kaydedin. ([sıze=4]uzantı .txt olmasın[/sıze], kaydederken alttan tüm dosyalar'ı seçin.)
[sıze=3]adım-3: gmapsupp.unl düzenlemesi:[/sıze]
1-) ilac.rar dosyası içerisindeki ımeı converter'ı çalıştırın. ımeı'nizi gerenkli yere yazın ve generate diyerek kodu alın.
2-) bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki garmin ileç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu unit ıd yerine yazın.
3-) select map product bölümünden custom mapset'i seçin. [sıze=4]mapıd code'a 848[/sıze] yazın. Bu sefer 2. (alttaki)generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (ctrl+c).
4-) yeni 1 not defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (ctrl+v). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak garmin klasörünün içine kaydedin. ([sıze=4]uzantı .txt olmasın[/sıze], kaydederken alttan tüm dosyalar'ı seçin.)
--------------- [sıze=1]ekleme[/sıze] ---------------
[sıze=6]garmin mobile xt kurulumu [/sıze]
[sıze=6]yeni sürüm: V5.00.50[/sıze]
[sıze=4]dikkat!: Yeni sürümde (v5.00.50) "konumlarım"a kaydettiğiniz 1 noktayı büyük harfle kaydederseniz atmıyor. örnek: "nokıa" ama ilk harf büyük diğerlerini küçük harf yazarsanız sistem sadece "büyük"le yazdığınız harfi alıyor. örnek: "nokia" yazarsanız "n" olarak kaydediyor. Siz yeniden düzenleyip "nokıa" yapsanız dahi sizi uygulamadan atıyor. Işte önemli olan nokta: Her noktayı kaydederken büyük harflerle kaydedin. Eğer büyük girmeyi unuttuysanız düzeltmeye çalışmayın, noktayı silin baştan tanımlayın.[/sıze]
[sıze=4]1de sokak üzerinde olmayan 1 noktayı sistem "nokta" diye kaydedince o da "ilk harfi büyük gerisi küçük" kategorisine giriyor bu yüzden yol üzerinde seçin ki yolun adıyla kaydolsun. Büyük harfle kaydolunca sorun yok. Ama gel gelelim düzeltmemişler. [/sıze]
gerenkli dosyaları edinme: Indirmek için üstlerine tıklayın.
[sıze=5]garminmobilextforsymbians603rdedition_50050.exe[/sıze]
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
dünya haritası:
support files:
bu üç exe dosyasını indirin telefonu depolama modunda veya hafıza kartını takın.bu 3 programı sırayla yükleyin.sonra e: Ana klasöründeki garminmobilext.sis dosyasını telefona hafıza kartını seçerek kurun.
[sıze=5]2009.02 türkiye haritası sorunsuz:[/sıze]
[sıze=5]imei converter ve etkinleştirme aracı:[/sıze]
[sıze=5]sw.unl düzenlemesi:[/sıze]
- ilac.rar dosyası içerisindeki ımeı converter'ı çalıştırın. ımeı'nizi gerenkli yere yazın ve generate diyerek kodu alın.
- bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki garmin ileç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu unit ıd yerine yazın. Ilk (üstteki) generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (ctrl+c).
- yeni 1 not defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (ctrl+v). Farklı kaydet deyip, dosya ismini sw.unl olarak garmin klasörünün içine kaydedin. (uzantı .txt olmasın, kaydederken alttan tüm dosyalar'ı seçin.)
[sıze=5]gmapsupp.unl düzenlemesi:[/sıze]
- ilac.rar dosyası içerisindeki ımeı converter'ı çalıştırın. ımeı'nizi gerenkli yere yazın ve generate diyerek kodu alın.
- bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki garmin ileç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu unit ıd yerine yazın.
- select map product bölümünden custom mapset'i seçin. Mapıd code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (ctrl+c).
- yeni 1 not defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (ctrl+v). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak garmin klasörünün içine kaydedin. (uzantı .txt olmasın)
gmapsupp.img dosyasınıda garmin klasörünün içine atın.artık programı kullana bilirsiniz.
hocam nihayet çalıştı. Çok teşekkür ederi. Bu arada diğer yardım eden arkadşalara da teşekkürler. Aynı işlemleri defalarca tekrarlayarak deneyerek oldu.şimdi siz sw.unl ve gmapsupp.unl dosyalarını sizin imei numaranıza göre yeniden olusturun.ve haritanızıda gmapsuup.img olarak hafıza kartındaki garmin klasörüne kopyalayın.GPS direk gökyüzündeki uydulardan alır (sehir merkezinden uzak veya yakın olmakla hiç alakası yok dağın basında daha hızlı bağlanır)ilk defa baglanırken biraz gec olur.Garmini çalıştırmadan GPS verisini (uygulamalar veya baglantı klasörünün içindedir telefona göre değişir) acın .secenek- konumlama ayarları -konumlama yöntemlerinden sadece tümleşik gps i işaretle diğerlerinin yanında işaret varsa kaldır.sonra geri -geri de secenek uydu durumuna bas.(dısarıda ve telefonun yuzu gokyuzunu gorecek sekilde )sinyal kuvvetleri 32 adet uydu gösterir.4 ü bağlanınca bulunduğun yerin konumunu verir.Şimdi menü tusuna basılı tutarak bunu kapatmadan garmin programını calıştır.gps ebaglanmıyorsa(tabi program ve harita unl dosyalarını yaptıktan sonra)sol ust kosedeki gps gostergesinin ustune gel tıkla.devre dısı de.ekli yerleşi,k gps yi kullanı işaretle ve etkinleştir de.tamam a bas.şimdi o gösterge kırmızıdan yeşile dönmesi lazım .artık harita görden bulındugun yeri görebilir ve navigasyon yapabilirsin.
tek sorun uydu bağlantısı yok ibaresi. uydu bulmakta zorlanıyorum.Şu an arazideyim ama uydu bağlantısı yokpeki not defterini kaydederken en altta bir kodlama diye bir bölüm var orada bir seçim yapmamaız gerekiyor mu?
--------------- Ekleme ---------------
hocam nihayet çalıştı. Çok teşekkür ederi. Bu arada diğer yardım eden arkadşalara da teşekkürler. Aynı işlemleri defalarca tekrarlayarak deneyerek oldu.
garmin yükledim çalışmada bir sorun yok ama gps her zaman aktif kalıyor ve gps işıği açık kalıyor tabi bataryam erken bitiyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
--------------- Ekleme ---------------
nokia 6210 a garmin yükledim çalışmada bir sorun yok ama gps her zaman aktif kalıyor ve gps işıği açık kalıyor tabi bataryam erken bitiyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Herşeyden önce bu paylaşım için sonsuz teşekkür ederim. Bir turist rehberi olarak çok işime yaradığını söylemeliyim.
bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var; ben şu anda Türkiye haritasını kullanıyorum ama orta avrupa ülkelerinden Almaya Avusturya İsviçre ve Holanda'nınkine ihtiyacım var. bu konuda yardım edebilirmisiniz acaba.
Saygılarımla
Bilal
selamlar ilk mesajımı atıyorum...
KEMAL_ANK arkadas italya haritasını istemiş, link te verilmiş...
ancak linke tıklayınca eror veriyor...bu italya haritası bana lazım çalışan bir link varmıdır acaba? yoksa tüm avrupayımı indirmeliyim?
ayrıca bir sorumda şu olacak gene bu site yardımı ile n73 telefonuma 4.10.60 versiyonu yüklemiştim...öncelikle teşekkürler...5.00.50 yide indirdim şimdik...tabiki yeni versiyonu kurmak istiyorum 2009 haritası ile bilikte 4.10.60 versiyonu kaldırmammı gerekli? yada hiç kaldırmadan 2009 haritasını içine atsam olurmu? yanına birde italya harıtası atmak istiyorum tabiki...?
teşekkürler
selamlar ilk mesajımı atıyorum...
KEMAL_ANK arkadas italya haritasını istemiş, link te verilmiş...
ancak linke tıklayınca eror veriyor...bu italya haritası bana lazım çalışan bir link varmıdır acaba? yoksa tüm avrupayımı indirmeliyim?
ayrıca bir sorumda şu olacak gene bu site yardımı ile n73 telefonuma 4.10.60 versiyonu yüklemiştim...öncelikle teşekkürler...5.00.50 yide indirdim şimdik...tabiki yeni versiyonu kurmak istiyorum 2009 haritası ile bilikte 4.10.60 versiyonu kaldırmammı gerekli? yada hiç kaldırmadan 2009 haritasını içine atsam olurmu? yanına birde italya harıtası atmak istiyorum tabiki...?
teşekkürler
aa-tolga teşekkürler...1074 teki işimi görür sanırım...
sormuştum ama tekrar sorayım şuan telefonda yüklü olan 4.10.60 sürümü kaldırmammı gerekiyor?
yoksa üzerine mi kurulur 5.00.50? bir de kaldırma işi nasıl yapılıyor ?
ben kurulum dosyalarinin acilmadigini yazmistim size, acaba kontrol edebildinizmi?alternatif bir yol onerebilecekmisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?