PriZm
Üye
Yav neresini zorlayacak Allah aşkına..
Benim pc nin 1.2 ghz dual core 512 kb cache li işlemcisi var takır takır çalışıyor 1280x800 çözünürlükte, takılmadan hd film izletiyor.
1.6 ghz quad 2 mb cache li işlemciden bahsediyoruz.
Bu HD desteği birazda cpu'nun desteklediği kodlarla alakalı.
Note 2 de ki işlemcide 2 mb L2 cache mi var?
işlemcinin önbelleği çekirdeğinden filan önemli
note 2 de 1 mb var
işlemcinin önbelleği çekirdeğinden filan önemli
Kodların donanımla uyumlu çalışması önemli. Her şey kod değil ki, 512 kb lık işlemciye yaz istediğin kodu. Donanımı olabildiğince zorlayıp takılmadan alırsın belki hd görüntüyü, ama olan bataryaya olur işlemcinin ısınmasıyla uğraşırsın.
O kadarda değil.Kodlar daha önemli.
Tam tersine, 2 hatta bırak 8 mb l2 önbellek olsa dahi kodlar olmadığında saçmalar, yetersiz kalır.
Basit bir örnek.PC'm de Amd Phenom x4 955 işlemci var.Bu işlemcinin 8 mb ön belleği var.Sence 3DMax+ kodu olmasa herhangi bir oyunu donanımsal hızlandırmalı olarak oynayabilirmiyim?
Yada NEON kodu olmasa herhangi bir filmi ekran kartına ihtiyaç duymadan izleyebilirmiyim? Hayır..
Mobildende bu kadar yazmak zormuş yaw
Kodlar yok demedik ya biz de yanlışsa bir bozukluk varsa saçmalar dedik
Ben de o zaman donanım yoksa diyeyim
Basit bir örnek, pc de işlemci yok, önbelleği de yok. 3DMax+ koduyla oynat oyunu da göreyim donanım olmadan
Sana demek istediğim şey kodların değersizliği değil, verdiğin örnekte tamam 3dmax koduyla donanımı kullanıyorsun ama donanım düşük olursa kodların yapacak bir şeyi olmaz diyorum.
Şöyle düşün. Çok zekisin ama kas yapın çok zayıf. Beyin gücünle bir kayayı havaya kaldıramayacağına göre, birazcık kaslı da olman gerekir öyle değil mi?
Arkadaşlar telefonu inceledim neredeyse benim telefon kadar stabil çalışıyor. Ama kamera konusunda sıkıntısı var heralde. Kameradan fazla performans alınmıyor.
Kamera Performans konusunda ne gibi soruna rastladiniz.
Ayarlar/diğer/cihaz hakkında sadece bilgileri görebilirsin detaylı istiyorsan uygulama ile görürsünarkadaşlar samsung galaxy s4ün işlemci ve ram özelliklerine nerden ulaşıyorduk ayarlar kısmından baktım bulamadım. bilen varsa söylesin 2 gündür arıyorum valla (((:
eyvalaah bilgi için teşekkürler
Ayarlar/diğer/cihaz hakkında sadece bilgileri görebilirsin detaylı istiyorsan uygulama ile görürsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?